10 ყველაზე საშიში საკვები, რომელსაც ყველა სუპერმარკეტში შეხვდებით

სამწუხაროდ, დღეს ჯანმრთელობისთვის საშიში პროდუქციის რაოდენობა მრავალჯერ აღემატება ჯანმრთელი და ეკოლოგიურად სუფთა პროდუქტების რაოდენობას.

აშკარაა, რომ ხარისხს ჩვეულებრივ აკონტროლებენ გარკვეული სახელმწიფო მარეგულირებელი ორგანოები. მაგრამ, ხშირად, ჩვენი კანონმდებლობა არ კრძალავს საეჭვო ინგრედიენტების გამოყენებას, რის გამოც ყველაფერი მყიდველის თავისუფალ არჩევანს რჩება.

წარმოგიდგენთ ჩვენი ჯანმრთელობისთვის ყველაზე საშიში საკვებისა და დანამატების სია. ფრთხილად იყავით – ამ სიიდან საკვების მიღებამ შეიძლება სერიოზული დაავადებები და პათოლოგიები გამოიწვიოს.

  1. მყისიერი ფაფა და ბურღულეული, დამატებული არომატიზატორებით და საღებავებით

კერძოდ, ეს ეხება იმ პროდუქტებს, რომლებიც შეიცავს დანამატებს, რომლებიც იდენტურია ბუნებრივი პროდუქტებისა. ამ ქიმიურ ნაერთებს აქვთ კენკრისა და ხილის დამახასიათებელი სუნი და გემო. რა თქმა უნდა, მათში აბსოლუტურად არ არის ბუნებრივი ინგრედიენტები.

  1. დამატკბობლები

    მიუხედავად იმისა, რომ ტკბილების ერთ კონტეინერს შეუძლია შეცვალოს 12 კგ-მდე შაქარი, ამის გამო საშიშია მათი ჯანმრთელ პროდუქტებად მიჩნევა. ტკბილეულის შეჭმით, თქვენი საყლაპავი, ორგანიზმს მოამზადებს იმისთვის, რომ ნახშირწყლები უახლოეს მომავალში უნდა ჩამოვიდეს. მაგრამ, სამწუხაროდ, ის მათ არასოდეს იღებს. გარდა ამისა, დამატკბობელი შიმშილის გრძნობას გიქმნით საყლაპავში მოხვედრის დროს. შეეცადეთ თავიდან აიცილოთ ტკბილების მიღება!

3. პროდუქტები, რომლებიც აშკარად შეიცავს გმო-ს

  • დაკონსერვებული მწვანე ბარდა.
  • დაკონსერვებული ტკბილი სიმინდი.
  • კრაბის ჩხირები, რომელშიც შედის კრაბის ესენცია, რომელიც შერეულია გენმოდიფიცირებულ სოიოსთან.
  • არაქისი. მასში ჩადებულია პეტუნიის მცენარეული გენი. დიდი დოზით, ის ძალიან შხამიანია. ისევ იყიდით თუ შეიტყობთ, რომ მწერებიც კი არ ჭამენ ამ პარკოსნებს?!
  1. მონოზოდიუმის გლუტამატი ან E-621

თქვენ უბრალოდ უნდა ამოიღოთ პროდუქტი თაროდან და შეხედოთ კომპოზიციას. მართლაც, თუ შემადგენლობაში შედის გემოვნების გამაძლიერებელი E-621 ან მონოზოდიუმის გლუტამატი, ფრთხილად დააბრუნეთ შეფუთვა უკან. დღესდღეობით გლუტამატი თითქმის ყველგან ემატება. ამიტომ, ფრთხილად იყავით! მიუხედავად იმისა, რომ მონოსოდიუმის გლუტამატი ზოგიერთ ქვეყანაში ჩვეულებრივი დანამატი გახდა, ეს არ ნიშნავს, რომ ის არ ანადგურებს ადამიანის სხეულს! 

  1. მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი პლასტმასის შეფუთვაში

პლასტმასის შეფუთვაში მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი უნდა ინახებოდეს მხოლოდ ზეთში! ვერასოდეს ვერ შეინარჩუნებს ღვინო ან ძმარი ქაშაყს ახლს. ამიტომ, ასეთი თევზის ყიდვისას კონცენტრირდით იმაზე, თუ რა არის შეფუთული და რაში ინახება, რადგან თუ შეფუთვაში არ არის ზეთი, ეს ნიშნავს, რომ უროტროპინი, ჟანგვითი საშუალება, რომელიც გამოიყენება პლასტმასის წარმოებაში, სინთეზური იქ ემატება რეზინის, ლაქის ფილმები.

  1. მსუბუქად დამარილებული წითელი ხიზილალა

ისევე როგორც ქაშაყი, მარილიანი წითელი ხიზილალა დიდხანს არ ინახება. გაყინული ან დამარილებული ხიზილალის გარდა. როდესაც გაყიდვაში ხედავთ მსუბუქად დამარილებულ ხიზილალას, გახსოვდეთ: მას უროტროპინი ან ლიმონმჟავა დაემატა. ბუნებრივია, პროდუქტში შეიძლება იყოს სხვა დანამატებიც, მაგრამ შედეგი ყოველთვის იგივეა – ფორმალდეჰიდი.

  1. ცხიმზე დაფუძნებული ზეთი

ზეთის ყიდვისას გაითვალისწინეთ, რომ ბუნებრივი ზეთის ცხიმის შემცველობა უბრალოდ არ შეიძლება იყოს 82.5% -ზე დაბალი. ამ ცხიმის ნიშნის ქვეშ ნებისმიერი რამ შეიცავს ტრანსცხიმს, რომელიც შედგება დაბალი ხარისხის მცენარეული ზეთისგან, რომელიც იშლება წყალბადის საშუალებით. სწორედ ამიტომ, სამჯერ იფიქრეთ კარაქის ყიდვისას, 72.5% ცხიმის შემცველობით! და თუ ვერ იპოვნეთ ზეთები 82.5% ცხიმის შემცველობით, უმჯობესია გამოიყენოთ მცენარეული ზეთები. 

  1. “ბარბაროსკები”

ეს ტკბილეული ბავშვობიდან გვიყვარს. ამასთან, წარმოუდგენელია, რომ ამ სასწაულ ტკბილეულს სუფრასთან ერთად სუფრის დაწვაც შეუძლია! ექსპერიმენტი თავად ჩაატარეთ: გაშალეთ კოწახური, ცოტათი დაასველეთ წყლით და დადეთ ქსოვილზე. ნახეთ რა ხდება დროთა განმავლობაში. მოდით წარმოვიდგინოთ რა ხდება თქვენს კუჭთან.

  1. სიმინდის ჩხირი, შაქრის ბალიშები და ფანტელები

ციკლომატი, საკმაოდ საშიში შაქრის შემცვლელი, შესაშური რაოდენობით ემატება ამ “საჭმლის” შემადგენლობას. ასეთი პროდუქტების წარმოებაში შაქარი ხომ შაქარია – ის იწვის 140 ° C ტემპერატურაზე. სწორედ ამიტომ არის საშიში მარცვლეულისა და სიმინდის ჩხირის ჭამა საშიში.

  1. მარმელადი

საბჭოთა პერიოდში, სულ სხვა პროდუქტი მზადდებოდა, რომელიც შეიცავს ბუნებრივ ინგრედიენტებს. ამასთან, ჩვენს დროში, თაროებზე ასეთი ტკბილეულის ნახვისას, თავს ნუ აყრუებთ! თანამედროვე მარმელადს საერთო არაფერი აქვს სსრკ – ში წარმოებულთან. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, დღეს “მარმელადი” ქიმიური მრეწველობის მშვენიერი ქმნილებაა და მისი ჭამა საშიშია.

ვიმედოვნებთ, გააკეთეთ დასკვნები წაკითხულის შესახებ. შემდეგ კიდევ ერთი რამ დაიმახსოვრე: ნივთიერება, რომელსაც ორგანიზმი ვერ ითვისებს, ორგანიზმი თავად მონელდება. სათანადო კვების, “შინაგანი” ჰიგიენის ფრთხილად შენარჩუნებისა და სათანადო ფიზიკური დატვირთვის შემთხვევაში, თქვენი ბიოლოგიური ასაკი თვლას დაიწყებს.

Facebook კომენტარები