ეს 8 საკვები შეგინარჩუნებთ ჯანმრთელობასა და ლამაზ ფორმას
 ზოგიერთი საკვები პროდუქტი და სანელებელი ბევრად მეტია, ვიდრე უბრალოდ კარგი გემოს მიმცემი საშუალება. დღეს სწორედ ასეთ საშუალებებზე გვინდა გესაუბროთ. ეს პროდუქტები და სანელებლები დადებითად მოქმედებენ ჯანმრთელობაზე და ხელს უწყობენ ყოველდღიური ჩივილების მოგვარებას.
მოცვი
მოცვის შემცველობა (პოლიფენოლები) აძლიერებს სისხლძარღვებს და ანელებს არტერიოსკლეროზის განვითარებას, ვიტამინი C აძლიერებს იმუნურ სისტემას. მკვლევარებმა დაადასტურეს, რომ მოცვი ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას და ამცირებს კიბოს რისკს. ბიოფლავონოიდები (მცენარეული პიგმენტები) ასევე იცავს სხეულის უჯრედებს. მოცვის წვენს აქვს დეტოქსიკაციის ეფექტი და ეხმარება ფაღარათსა და შარდის ბუშტის პრობლემებს.
ჯანჯაფილი
ჯანჯაფილი შეიცავს ბიოაქტიურ ნივთიერებებს, რომლებიც ხელს უშლიან თრომბოციტების ერთად დაგროვებას. ახალი კოჭა ამშვიდებს ნერვულ კუჭს, ჯანჯაფილის ნაჭრებისგან დამზადებული ჩაი ხელს უშლის გულისრევას, მაგალითად მოგზაურობისას ან ორსულობის დროს.
ნიორი
ახალი ნიორი აძლიერებს ორგანიზმის დაცვას და აქვს ბუნებრივი ანტიბიოტიკური მოქმედება და კლავს მიკრობებს. ნიორი ასევე ხელს უშლის თრომბებს და ანტისპაზმური თვისებები აქვს.
კურკუმა
სანელებელი ეხმარება საჭმლის მონელების პრობლემებს, ამშვიდებს კუჭს და ხელს უწყობს ნაღვლის გადინებას. კურკუმა იცავს კანს სხივებისგან და აჩქარებს დამწვრობის შეხორცებას. ის არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს, იცავს უჯრედებს და ანელებს ანთებას.
პომიდორი
კალიუმს შეუძლია დაარეგულიროს მაღალი არტერიული წნევა, საღებავი ლიკოპენი, რომელიც შედის პომიდორში, ამცირებს გარკვეული ტიპის კიბოს, გულსისხლძარღვთა დაავადებების და არტერიოსკლეროზის რისკს. მას ასევე აქვს უჯრედების დამცავი მოქმედება.
ქლიავი
ქლიავი ბუნებრივად ასტიმულირებს საჭმლის მონელებას და ახდენს ანტიოქსიდანტურ და უჯრედულ დამცავ ეფექტს. თუ ტკბილეული დიდი მოყვარული ხართ, კარგი საშუალებაა შოკოლადის ჩანაცვლების- უფრო დაბალკალორიულია და უფრო დიდხანს გივსებთ ტკბილის სურვილს.
ლიმონი
ლიმონის მჟავიანობა მას კარგ საჭმლის მომნელებელ საშუალებად აქცევს და ათავისუფლებს გაზებსა და კუჭის კრუნჩხვებს. მათი სადეზინფექციო ეფექტი გამოიყენება ყელის ტკივილის დროს. მასში შემავალი ვიტამინი აძლიერებს ორგანიზმის დაცვას და კარგია კბილების, ღრძილების, ძვლებისა და შემაერთებელი ქსოვილისთვის.
ხახვი
ხახვს აქვს ანთების საწინააღმდეგო, ტკივილის შემამსუბუქებელი და ანტიბიოტიკური მოქმედება,ძალიან კარგი საშუალებაა წვრილად დაჭრილი ხველის და ყელის ტკივილის დროს. ხოლო თაფლში შერეული  ხელს უწყობს ნახველის ამოღებას. ფლავონოიდები აძლიერებენ ორგანიზმის დაცვას და არეგულირებენ ქოლესტერინის დონეს.
Facebook კომენტარები