ბურდოკის წვენი: ღვიძლის, ნაღვლის ბუშტისა და სახსრების ტკივილის ბუნებრივი სამკურნალო საშუალება!

ბურდოკის სამკურნალო თვისებები ცნობილია უხსოვარი დროიდან.

სამკურნალოდ ტრადიციულ მედიცინაში გამოიყენება ბურდოკის ფესვები. რაც შეეხება ბურდოკის ფოთლებს, ისინი არ გამოიყენება სამკურნალო ნედლეულად ხანგრძლივი შენახვისთვის, რადგან გაშრობისას ისინი კარგავენ სამკურნალო თვისებებს.

თუმცა, ტრადიციული მედიცინის პრაქტიკაში, არსებობს მრავალი რეცეპტი, რომლებიც იყენებენ ახალგაზრდა ბურდოკის ფოთლებისგან გამოწურულ წვენს. ხშირად, ტრადიციული მკურნალები რეკომენდაციას უწევენ სამკურნალოდ და ახალი ფესვიდან გამოწურულ წვენს.

ბურდოკის წვენის დამზადება

ბურდოკის ფოთლებს არ აქვთ მაღალი ტენიანობა, განსაკუთრებით ზაფხულში, ამიტომ პრეპარატის მოსამზადებლად გამოიყენება მხოლოდ მცენარეები საწყის ვეგეტაციაში.

ბურდოკის ფოთლებიდან წვენის მისაღებად ყველაზე ოპტიმალური დროა გაზაფხული (აპრილი – მაისი) და ზაფხულის დასაწყისიც კი (ივნისი).

წვენის მისაღებად გამოიყენება ახალგაზრდა ფოთლები, დაჭრილი ფურცლებით.

დაჭრილი ფოთლები მოათავსეთ 2-3 საათის განმავლობაში ცივ წყალში,რის შემდეგაც შეგიძლიათ მისი გამოტარება ხორცსაკეპ მანქანაში. მიღებული ნაევიდან გამოწურეთ წვენი სუფთა მარლის დახმარებით.

ბურდოკის ფესვის წვენი მიიღება ანალოგიურად.

ბურდოკის წვენის სამკურნალო თვისებები

ბურდოკის ახლად გამოწურულ წვენს აქვს ანტიბაქტერიული მოქმედება და შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ეფექტური ანთების საწინააღმდეგო საშუალება.

ადგილობრივად გამოყენებისას, ბურდოკის წვენს ხშირად აქვს უფრო ძლიერი ეფექტი, ვიდრე ბევრ ცნობილ წამალს: გამოიყენება კანის ტრავმული და დერმატოლოგიური დაზიანებების შესახორცებლად.

სხვათა შორის, გარეგანი გამოყენებისთვის, წვენი შეიძლება შეინახოთ ალკოჰოლთან ერთად და დიდხანს შეინახოთ მაცივარში. კონსერვაციისთვის ალკოჰოლი გამოიყენება 20% კონცენტრაციით ალკოჰოლის 1 ნაწილის შერევით ბურდოკის წვენის 5 ნაწილის პროპორციით.

ბურდოკის ფესვის წვენს ჩვეულებრივ იყენებენ შინაგანად

სამეცნიერო კვლევების შედეგების მიხედვით, ბურდოკის წვენი ეფექტური საშუალებაა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის, ღვიძლისა და საშარდე სისტემის დაავადებების სამკურნალოდ.

არსებობს მტკიცებულება, რომ ბურდოკის წვენი შეიძლება გამოყენებულ იქნას კიბოს პრევენციისა და მკურნალობისთვის დაავადების ადრეულ სტადიაზე.

ბურდოკის წვენის მკურნალობა

მიზანშეწონილია ბურდოკის ფესვის წვენის მიღება ჭამამდე, დაახლოებით 20-30 წუთით ადრე. დასაშვები დოზა შეიძლება იყოს 1-დან 2 ს/კ-მდე. მიღების სიმრავლე – 4-ჯერ დღეში.

კუჭქვეშა ჯირკვლის პრობლემების მკურნალობისას ბურდოკის წვენი ყველაზე ეფექტურია დილით, დღის 11 საათამდე (11-დან 13 საათამდე გრძელდება პანკრეასის ყოველდღიური ბიორიტმი).

საჭმლის მომნელებელი სისტემის დაავადებებს ეფექტურად მკურნალობენ, თუ წვენს მიიღებთ 13 საათის შემდეგ.

20 საათის შემდეგ და ძილის წინ წვენს იღებენ ნაწლავებთან დაკავშირებული პრობლემებისა და საშარდე სისტემის დაავადებების დროს.

უკუჩვენებები

ბურდოკის წვენს, როგორც ფოთლებიდან, ასევე ფესვიდან მიღებულს, არ აქვს აბსოლუტური უკუჩვენება, თუმცა დამსწრე ექიმის კონსულტაცია დაგეხმარებათ აირჩიოთ ყველაზე ეფექტური რეჟიმი.

რეცეპტები ბურდოკის წვენის გამოყენებით

– კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები.

პროდუქტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ბურდოკის ფესვებისგან გამოწურული წვენი და თხევადი თაფლი 1:1 თანაფარდობით. ინგრედიენტები ფრთხილად უნდა აურიოთ, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა (შესაძლებელია მიქსერით). მიღებული მასა გააჩერეთ ბნელ ადგილას 3 კვირის განმავლობაში.

რეკომენდებულია პრეპარატის მიღება დღეში სამჯერ, 1 ს. კ. (როგორც უკვე აღვნიშნეთ, ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე).

კურსის მკურნალობა- კურსს დასჭირდება ნახევარი ლიტრი წვენი და თაფლი.

აუცილებელია 3 კურსის გავლა, მათ შორის ერთკვირიანი შესვენებით.

– ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის დაავადებები. სამკურნალოდ გამოიყენება ბურდოკის ფოთლების წვენი, რომელიც თავისი სპეციფიკური სიმწარის გამო დადებითად მოქმედებს ნაღვლის გამოყოფის პროცესებზე და ასევე ხელს უწყობს ღვიძლის ქსოვილის რეგენერაციას.

მკურნალობის კურსი 7 დღეა, განმეორებით კვირაში. მკურნალობისთვის საჭიროა 3 კურსის გავლა.

წვენის სავარაუდო მოხმარება მკურნალობის მთელი პერიოდის განმავლობაში არის 1 ლიტრი (მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი 3-ჯერ დღეში).

პროფილაქტიკური მიზნით მკურნალობა ტარდება წელიწადში ერთხელ.

– სახსრების დაავადებები. ართრიტისა და ართროზის სამკურნალოდ , რომლებსაც, როგორც წესი, აქვთ თანდაყოლილი ინფექციური კომპონენტი, გამოიყენება თხევადი ლინიმენტი, რომელიც მზადდება ბურდოკის ფოთლების ახლად გამოწურული წვენისა და მცენარეული (ზეითუნის) ზეთისგან.

კომპონენტები შერეულია ერთგვაროვან სუსპენზიაში 2:1 თანაფარდობით.
პოდაგრის და მარილების დალექვასთან დაკავშირებული სხვა დაავადებების სამკურნალოდ, გარეგანი გამოყენების პარალელურად, ფესვიდან (ან/და ბურდოკის ფოთლებიდან) მიღებულ წვენს იღებენ პერორალურად.

Facebook კომენტარები