გაიწმინდე ღვიძლი ცხიმოვანი ნარჩენებისგან! ამის მეშვეობით აღდგება მეტაბოლიზმი და გამარტივდება წონის კლება..
გინდ დაიჯერეთ თუ არა, ღვიძლი ასრულებს მნიშვნელოვან ფუნქციებს ორგანიზმში, მათ შორის ინფექციებთან ბრძოლა, ჰორმონების და ცილების გამომუშავება, ტოქსინების განეიტრალება და ა.შ.
უფრო მეტიც, ღვიძლი არის სხეულის ერთადერთი ორგანო, რომელსაც შეუძლია ტრავმის შემდეგ თვითრეგენერაცია. თუმცა, როდესაც ადამიანი არ ჭამს ჯანსაღად და მოიხმარს ძირითადად დამუშავებულ საკვებს, ღვიძლი საბოლოოდ დაზარალდება.
ეს შეამცირებს მის რეგენერაციის უნარს, ამიტომ საჭიროა დეტოქსიკაციის პროცესების გაძლიერება სწორი საკვების გამოყენებით. ერთ-ერთი ასეთი საკვები არის ეს დეტოქსიკაციის სასმელი. ეს არის ძლიერი და მდიდარი საკვები ნივთიერებებით, რომლებიც დამამშვიდებელი და სასარგებლოა ღვიძლისთვის.
ხალხი ამ სასმელს “ზურმუხტს” უწოდებს. იგი შედგება ბუნებრივი ინგრედიენტებისგან და, ღვიძლის გაუმჯობესების გარდა, დადებითად მოქმედებს ნაწლავებზე და ასევე ხელს უწყობს ცხიმების წვას, რაც ბევრისთვის ძალიან სასიამოვნო იქნება.
საჭირო ინგრედიენტები:
- კომბოტო-150გრ;
- ლიმონი-1ცალი;
- ნიახური-25გრ;
- მსხალი-1ცალი;
- კოჭას ღეროები-დაახლობით 2სმ;
- წყალი-500მლ;
- პიტნა-რამოდენიმე ფოთოლი.
მომზადება:
კომბოსტო, ნიახური, კოჭა და მსხალი წვრილად დაჭერით და მოათავსეთ ბლენდერში. ჩაასხით 250მლ წყალი, ჩართეთ ბლენდერი და მოამზადეთ პიურე. შემდეგ დაამატეთ ლიმონის წვენი, დარჩენილი წყალი და პიტნა. კვლავ ჩართეთ ბლენდერი რამოდნიმე წამით. “ზურმუხტი” მზად არის! უნდა დალიოთ დღეში 2-ჯერ. ღვიძლის დაავადებების თავიდან ასაცილებლად თქვენი კვების რაციონიდან ამოიღეთ მავნე პროდუქტები, ალკოჰოლი და სიგარეტი. აირჩიეთ ჯანსაღი ცხოვრების წესი!
ინგრედიენტების სარგებელი
-ნიახურის თესლის ექსტრაქტები სასარგებლოა არტერიული წნევის და ცუდი ქოლესტერინის შესამცირებლად და იცავს ღვიძლს დაზიანებისგან. მისი მსუბუქი დიურეზული თვისებები ეხმარება მას ორგანიზმიდან ტოქსინებისა და სხვა პათოგენების გაწმენდაში.
-ჯანჯაფილი სასარგებლოა ღვიძლის არაალკოჰოლური ცხიმოვანი დაავადებით გამოწვეული ღვიძლის დაზიანების მქონე ადამიანებისთვის. ის ასევე შეიძლება დაეხმაროს ღვიძლში ცხიმოვანი დეპოზიტების მოცილებას და მდგომარეობის შესაცვლელადაც კი.
-ცნობილია, რომ წითელი კომბოსტო აძლიერებს ღვიძლის ფერმენტების წარმოებას, ამცირებს ლიპიდების დისბალანსს და ხელს უშლის ანთებას. ეს ყველაფერი აჩქარებს ამ ორგანოს შეხორცების პროცესს.
-ლიმონის წვენი და მისი კანი მდიდარია ნუტრიენტებით, რომლებიც იცავს ღვიძლს ანთებისა და ოქსიდაციური სტრესისგან. ისინი ასევე ხელს უწყობენ ქოლესტერინის დონის შემცირებას ღვიძლში და სისხლში.
-მსხალი უხვად შეიცავს პექტინს, რომელიც შეიძლება იყოს დამხმარე ნაღვლის ბუშტის სამკურნალოდ. ნაღვლის ბუშტის კენჭების არსებობისას ნაღვლის ბუშტი ინახავს ღვიძლის მიერ გამომუშავებულ ნაღველს. და როდესაც ქვებით არის სავსე, ღვიძლს შეიძლება არ ჰქონდეს საკმარისი ნაღველი და ამან შეიძლება გაზარდოს ტრავმებისა და სტრესის რისკი.
-პიტნის შემადგენლობაში შემავალი K ვიტამინი ხელს უწყობს ციროზის ან ღვიძლის ნაწიბურების, მათ შორის სისხლდენისა და სისხლჩაქცევების მოხსნას, რაც გამოწვეულია გაფართოებული ვენებით.