გაიწმინდეთ ღვიძლი ამ მცენარეებით! ეს ძალიან მნიშვნელოვანია!
ჩვენს დროში ყველაფერი ბევრად უფრო ადვილი ჩანს, ვიდრე ადრე იყო… რაც არ უნდა გტკიოდეს, ყოველთვის შეგიძლიათ იპოვოთ შესანიშნავი წამალი თქვენს სახლში პირველადი დახმარების ნაკრებიდან. საბოლოო ჯამში, შეგიძლიათ მიმართოთ ექიმს და შეიძინოთ საჭირო მედიკამენტები. რატომ უნდა მივმართავთ ხალხურ საშუალებებს? მიზეზი მარტივია :-როდესაც ისინი მკურნალობენ ერთ ორგანოს, ისინი არ აზიანებენ სხვებს.
ექიმები ამბობენ, რომ თუ პაციენტს ღვიძლის პრობლემები არ აქვს, მაშინ ის ჯანმრთელი ადამიანია. ეს ორგანო ასრულებს 500-ზე მეტ ფუნქციას. და თუ მისი ქსოვილები დაზარალდა, სასწრაფოდ უნდა იმოქმედოთ.
პიტნა, წმინდა იოანეს ვორტი და ვარდკაჭაჭა არის ქოლეტური სამკურნალო მცენარეები. ყოველ ჯერზე, როცა გემრიელ ჩაის მიირთმევთ, თქვენ იცავთ ღვიძლის დაავადებას. სწორედ ამ მიზეზით, ჩვენ გირჩევთ, რომ ღვიძლის მკურნალთა სიაში ერთდროულად რამდენიმე სასმელი შეიტანოთ.
პიტნის ჩაი
აიღეთ ღრმა ქვაბი და დაასხით მასში 1 ლიტრი წყალი. გააცხელეთ წყალი დაბალ ცეცხლზე. არ მიიყვანოთ ადუღებამდე. ქვაბში დაამატეთ 50 გრ პიტნა. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე. გამოწურეთ წვენი 1 ფორთოხლისა და 1 ლიმონისგან. როცა წყალი გაცივდება, წყალს დაუმატეთ ფორთოხლის და ლიმონის წვენი. აურიეთ ყველაფერი. დაუმატეთ 3 ს. კ. თაფლი და ისევ აურიეთ. გაწურეთ უკვე მომზადებული ბულიონი. დალიეთ 1 ჭიქა დღეში 2 კვირის განმავლობაში.
მცენარეული დეკორქცია
შეურიეთ 1 ს. კ. წმინდა იოანეს ვორტი, გვირილის ყვავილები, ცელანდინი და ძირტკბილას ფესვი. მწვანილებს დაუმატეთ 2 ს. კ. პიტნის ფოთლები. დაასხით 1 ს. კ. ასეთი კოლექცია 250 მლ წყალი. ადუღეთ ნარევი კიდევ 5-6 წუთი დაბალ ცეცხლზე. გადაწურეთ უკვე გაციებული ბულიონი. დალიეთ 1 ჭიქა დეკორქცია ყოველ დილით და 0,3 ჭიქა ლანჩზე და ვახშამზე. წმენდის მთელი კურსი გრძელდება 3-დან 4 კვირამდე.
ვარდკაჭაჭას ფესვის დეკორქცია
შეურიეთ 2 ს. კ. ვარდკაჭაჭას ძირები 2 ს. კ. პიტნა. ნარევს დაასხით 250 მლ მდუღარე წყალი და დაახურეთ თავსახური. მოაყარეთ ნახარში და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში. გაწურეთ დეკორქცია. დალიეთ 0,5 ჭიქა დეკორქცია 2-3-ჯერ დღეში 3 კვირის განმავლობაში.
ღვიძლის ამ გაწმენდის გაკეთება შეგიძლიათ არა მწვანილის შეგროვებით, არამედ მწვანილის მოხარშვით და დალევით. მაგალითად, ახალი ბალახი კვირის ყოველი დღისთვის. როგორც წესი, ეს გეხმარებათ იმის დადგენაში, რომელი მცენარეა თქვენთვის ყველაზე ეფექტური. შემდეგ ის შეიძლება მუდმივად მოხარშოთ. ცდად ღირს!