გამოიყენეთ ასკილის ჩაი დიაბეტის, გულ-სისხლძარღვთა და სხვა მრავალი დაავადების სამკურნალოდ…
ასკილის ჩაი ჯანმრთელობისთვის ძალიან სასარგებლოა, თუმცა ბევრმა ეს არ იცის. დღეს შემოგთავაზებთ ასკილის ჩაის ამოუცნობ საიდუმლოებებს.
- ასკილის ჩაი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით
ანტიოქსიდანტები არის ნივთიერებები, რომლებიც იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალების მოლეკულებით გამოწვეული დაზიანებისგან. ანტიოქსიდანტებით მდიდარი საკვებისა და სასმელების მიღებას შეუძლია მრავალი ქრონიკული დაავადებისგან დაცვა. ერთმა კვლევამ, რომელიც შეისწავლა ექვსი ხილის ექსტრაქტის ანტიოქსიდანტების შემცველობა, დაადგინა, რომ ასკილი შეიცავს ყველაზე მეტ ანტიოქსიდანტს.
- გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პრევენცია
ანტიოქსიდანტების მაღალი შემცველობის გამო ასკილის ჩაი სასარგებლოა გულისთვის. კვლევის თანახმად, არსებობს კავშირი C ვიტამინის დონესა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს შორის. ასკილი ასევე მდიდარია ფლავონოიდებით. მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ეს ანტიოქსიდანტები ამცირებს არტერიულ წნევას ჰიპერტენზიის მქონე ადამიანებში და აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას გულში.
- ასკილის ჩაი შესანიშნავია იმუნიტეტისთვის
ასკილის ერთ-ერთი ყველაზე შთამბეჭდავი თვისება არის C ვიტამინის მაღალი შემცველობა. როგორც ირკვევა, ასკილს უფრო მეტი ვიტამინი C აქვს ვიდრე ყველა სხვა ხილსა და ბოსტნეულს. ვიტამინი C უკიდურესად სასარგებლოა ჩვენი იმუნური სისტემისთვის და განსაკუთრებით ასტიმულირებს სისხლის თეთრი უჯრედების, ლიმფოციტების გამომუშავებას, რომლებიც იცავს ჩვენს ორგანიზმს ინფექციებისგან, აუმჯობესებს ლიმფოციტების ფუნქციას და ეხმარება ჩვენს კანს დაიცვას თავი გარე პათოგენებისგან.
- მას შეუძლია გაათავისუფლოს ანთება და ტკივილი
აღმოჩნდა, რომ ვარდის ჩაი შეიცავს მაღალი დონის ნაერთებს, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი, მათ შორის პოლიფენოლებსა და გალაქტოლიპიდებს. გალაქტოლიპიდები უჯრედის მემბრანებში ცხიმების ძირითადი ტიპებია. მათ აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები და შეუძლიათ გაათავისუფლონ სახსრების ტკივილი.
ასკილის ჩაის მომზადება:
ასკილის ჩაი ადვილად მოსამზადებელია. ასკილი კარგად გარეცხეთ, გარეცხილი ასკილი შეგიძლიათ მოხარშოთ შემდეგი პროპორციით -4-8 ცალი ასკილი 250 მლ მდუღარე წყალში ჩაყრით. გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ ასკილი და მიირთვათ ჩაი.
ასკილის ჩაი – გვერდითი მოვლენები. უმჯობესია ასკილის ჩაის დალევადე გაესაუბროთ ექიმს თუ ხართ ორსული ან მეძუძური დედა.
დასკვნა:
ასკილის ჩაი ძალიან ჯანსაღია, თუმცა შეიძლება ცოტა მწარე იყოს, ასეთ დროს შეგიძლიათ დაამატოთ ერთი ჩაის კოვზი თაფლი.
მას შეუძლია გააძლიეროს იმუნიტეტი , გააუმჯობესოს კანის მდგომარეობა, დაეხმაროს წონის დაკლებას, შეამციროს ანთება და ტკივილი და დაიცვას გულის დაავადებებისა და დიაბეტისგან.