როგორც ვიცით, კალციუმის ნაკლებობა ადამიანების უმეტესობას ხშირად აღენიშნება. ეს იწვევს ძვლების სისუსტეს, კბილების მერყეობას, მტვრევადი ფრჩხილების ეფექტს და ზოგადად კალციუმის დეფიციტის სიმპტომები საკმაოდ არასასიამოვნოა.
როდესაც საუზმის დროს კვერცხს იმზადებენ ადამიანები, ამ პროდუქტის ყველაზე მნიშვნელოვან ნაწილს, ანუ ნაჭუჭს აგდებენ, რომელიც კვერცხის 90% კალციუმს შეიცავს.
მათი დადებითი თვისებების ბოლომდე ასათვისებლად მოაგროვეთ კვერცხის ნაჭუჭები და კარგად გარეცხეთ, შემდეგ ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში ბაქტერიების გასანადგურებლად. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში შედევით გამზადებული კვერცხის ნაჭუჭები 20 წუთით, შემდეგ კი კარგად დანაყეთ. მიღებული მასა შეგიძლიათ მიირთვათ დღეში ორჯერ 1 სუფრის კოვზის ოდენობით, ასევე ის შეგიძლიათ ჩაამატოთ ფაფაში ან ხაჭოში.