4 მიზეზი იმისა თუ რატომაა კამის ჩაი სასარგებლო ჩვენი ჯანმრთელობისთვის

დღეს ამ სტატიაში გვინდა გაგაცნოთ კამის ჩაის გამოყენების 4 მთავარი მიზეზი. მოდით გავიცნოთ ისინი.

1. სავსეა აუცილებელი საკვები ნივთიერებებით
კამის ჩაი უამრავ საკვებ ნივთიერებას შეიცავს, რომლებიც საკვებში ასეთი დიდი რაოდენობით ხშირად არ გვხვდება. ცხელი სასმელი შესანიშნავია თქვენი ყოველდღიური კვების მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად. მიუხედავად იმისა, რომ კამას 100 გრამს აქვს 375 კილოკალორია, ისინი უშუალოდ ჩაის საშუალებით არ მოიხმარენ და უფრო მცირე რაოდენობით მოიხმარენ.

2. ხსნის გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომს
კიდევ რისთვის არის კამის ჩაი სასარგებლო? მრავალი დადებითი თვისება მიეკუთვნება თესლებში არსებულ ეთერზეთებს. კვლევის ფარგლებში, მეცნიერებმა ასევე გამოიკვლიეს მათი დამამშვიდებელი მოქმედება გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომზე . კურკუმინთან კომბინაციაში ამ ნივთიერების სიმპტომები შეიძლება მნიშვნელოვნად გაუმჯობესდეს. მუცლის ტკივილი და სხვა ტიპიური სიმპტომები შეიძლება შემცირდეს. კვლევის თანახმად, სიმპტომებისგან თავისუფალი პაციენტების პროცენტული მაჩვენებელი მნიშვნელოვნად მაღალი იყო, ვიდრე პლაცებო ჯგუფში, რამაც მნიშვნელოვანი გავლენა იქონია ცხოვრების ხარისხზე .

3. ეხმარება სტაფილოკოკას ბაქტერიებს
ამაზე პასუხისმგებელია უკვე ნახსენები ეთერზეთები. ანტიბიოტიკთან ერთად ნაჩვენებია, რომ ცერეცოს ეთერზეთებს სტაფილოკოკის ბაქტერიების შტამების აღმოფხვრაც კი შეუძლიათ. ზეთებს შეუძლიათ მნიშვნელოვნად გაზარდონ ბაქტერიების ინჰიბირების ზონა. მეცნიერები ასევე აღნიშნავენ ცერეცოს ან ცერეცოს თესლის ბუნებრივ ალტერნატივად გამოყენების შესაძლებლობას.
ცერეცოს ჩაი არამარტო ეხმარება საჭმლის მონელების ზემოხსენებულ პრობლემებს, არამედ აქვს ანტიბაქტერიული (ე.წ. ცერეცოს საშუალებით) და ამოსახველებელი ეფექტი. ამიტომ, ცხელი სასმელის გამოყენება ასევე შეიძლება გაციების ან სხვა ინფექციების დროს.

4. იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან
ცერეცოს ჩაის ასევე აქვს ანტიოქსიდანტური მოქმედება. მეცნიერებმა შეძლეს სხვადასხვა კვლევებით დაემტკიცებინათ, რომ ცერეცოს შემადგენლობაში შემავალ ეთერზეთებს აქვთ ძლიერი ანტიოქსიდანტური თვისებები. ანტიოქსიდანტები არის ნივთიერებები, რომლებიც ძალიან ხშირად გვხვდება ბოსტნეულში და ხილში და შეუძლია დაიცვას ჩვენი უჯრედები სხვადასხვა სახის დაზიანებისგან. უპირველეს ყოვლისა თავისუფალი რადიკალების საწინააღმდეგოდ – ეს არის ნივთიერებები, რომლებიც წარმოიქმნება, სხვათა შორის, გამონაბოლქვი აირები, კვამლი ან წამლები. ამიტომ ანტიოქსიდანტები ძალიან მნიშვნელოვანი ნივთიერებებია, რათა თავიდან იქნას აცილებული ე.წ. ჟანგვითი სტრესი. რადგან ამან შეიძლება არამარტო დააზიანოს ჩვენი უჯრედები, არამედ გამოიწვიოს სხვადასხვა დაავადებები, როგორიცაა კიბო.
ცერეცოს ჩაი ხელს შეუწყობს ჩვენს ორგანიზმში მავნე ნივთიერებების წინააღმდეგ ბრძოლას. სასმელი, რომელიც ანისულის მსგავსია, არამარტო გაციებას ეხმარება , არამედ ამცირებს სხვადასხვა დაავადების რისკს.

Facebook კომენტარები