დაფნის ფოთლებს უწოდებენ ღმერთების საკვებს. მისი სასარგებლო თვისებები ამაზე მეტყველებს

დაფნის ფოთოლი მახსენებს სასიამოვნო მოგონებებს და ასოცირდება ბავშვობასთან. ბებიის წვნიანის ყველა თასში ყოველთვის მუქი მწვანე ფოთოლი მიცურავდა. მაშინ ვერც კი ვიფიქრებდი რა თვისებებს მალავს თავისთავად არომატული სანელებელი. როგორც გაირკვა, დაფნის ფოთლები გამოიყენება არა მხოლოდ სამზარეულოსთვის. ეს არის ჯანსაღი საკვები. დღეს ჩვენ უფრო დეტალურად ვისაუბრებთ მის გამოყენებაზე.

დაფნის ფოთოლი: თვისებები
დაფნის ფოთლები ჩვენი საჭმლის მონელების დამხმარეა. მისი წყალობით, გაძლიერებულია ფერმენტების, ნერწყვისა და კუჭის წვენის გამომუშავება. ამ შემთხვევაში, სანელებელი მუშაობს ისე, როგორც ხმელი მიხაკი.

თუ თქვენ გაღელვებთ თქვენი დიეტა, მაშინ უნდა გესმოდეთ ერთი ფუნდამენტური რამ. მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ რას ვჭამთ, არამედ როგორ შეიწოვება ეს საკვები. იმისათვის, რომ ეს პროცესი იყოს ყველაზე პროდუქტიული, თქვენ უნდა დაეხმაროთ თქვენს სხეულს და ამაში დაგეხმარებათ დაფნის ფოთოლი, რომელიც მშვენივრად ასრულებს ამ ამოცანას.

გარდა ამისა, დაფნის ფოთლები მდიდარია ეთერზეთებით და სხვა ფიტოქიმიკატებით. ისინი აძლევენ სანელებელს განსაკუთრებულ თვისებებს, რომლებსაც აქვთ სასარგებლო გავლენა ჩვენს სხეულზე.

მიხაკის მსგავსად, დაფნის ფოთლები ნელ -ნელა უნდა შეიწოვოს. მისი მცირე ნაწილი უნდა დაიღეჭოს კარგად და შემდეგ გადაყლაპოთ. სუნელის მოხმარება შესაძლებელია როგორც დილით, ასევე საღამოს ძილის წინ. მეორე შემთხვევაში დაფნის ფოთოლი მოქმედებს როგორც დამამშვიდებელი. იგი ასევე გამოიყენება როგორც ტკივილგამაყუჩებელი.

სხვა თვისებები
დაფნის ფოთოლი შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო კვალი ელემენტებს. მაგალითად, მანგანუმი, კალციუმი, სპილენძი და რკინა. ისევე როგორც B, A და C ჯგუფის ვიტამინები. თუ გსურთ მიიღოთ მაქსიმუმი ამ პროდუქტით, შეარჩიეთ ხარისხიანი სანელებელი. საბერძნეთის, თურქეთის, საქართველოს და აზერბაიჯანის მწარმოებლები შესაფერისია.

თუ ყიდულობთ დაფნის ფოთლებს წონის მიხედვით, კარგად შეხედეთ მას. ფოთლები არ უნდა იყოს გატეხილი და ფერმკრთალი. მაღალი ხარისხის სანელებელი გამოირჩევა გამოხატული დამახასიათებელი არომატით. ასევე მნიშვნელოვანია თვალყური ადევნოთ ვადის გასვლის თარიღს. თუ დაფნის ფოთლის ყიდვიდან ექვს თვეზე მეტი გავიდა, უმჯობესია გადაყაროთ სანელებელი და შეიძინოთ ახალი. და უმჯობესია დაფნის ფოთლები ბნელ და გრილ ადგილას შეინახოთ.

დაფნის ფოთლებს არა მარტო ჭამენ, არამედ ცეცხლს უკიდებენ. ითვლება, რომ ცხარე სურნელს შეუძლია გაათავისუფლოს სტრესი სამუშაო დღის შემდეგ და გიხსნას უძილობისგან. სხვათა შორის, დაფნის ფოთლები ძალიან ხშირად გამოიყენება ხალხურ მედიცინაში. სანელებლებისგან მზადდება სხვადასხვა მალამოები, კომპრესები და ნაყენები. მაგალითად, დაფნის ფოთლები გამოიყენება თმის გასაძლიერებლად.

ყურადღება:
დაფნის ფოთლების დიდი რაოდენობით გამოყენებას არაერთი უკუჩვენება აქვს. მაგალითად, ორსულობისა და ლაქტაციის პერიოდში. ასე რომ, სანამ თქვენს ყოველდღიურ დიეტაში სანელებელს შეიყვანთ, აუცილებლად გაიარეთ კონსულტაცია ექიმთან.

და თუ თქვენ დიდი ხანია იყენებთ სანელებელს სამკურნალო და პროფილაქტიკური მიზნით, აუცილებლად გაგვიზიარეთ შთაბეჭდილებები ქვემოთ. ჩვენ გელოდებით კომენტარებში!

აუცილებლად სანახავი:ნახეთ რა უნდა გააკეთოთ იმისათვის, რომ იმუნიტეტი აიმაღლოთ , გასაოცარი შედეგი აქვს.

Facebook კომენტარები