მჟავე კომბოსტო ჯანმრთელობისთვის: სამკურნალო თვისებები, რომლებიც უნდა იცოდეთ

მჟავე კომბოსტო ფაქტობრივად ფერმენტირებული კომბოსტოა, რომელიც კარგია ჯანმრთელობისთვის. ის ძალიან პოპულარული კერძია მთელ მსოფლიოში, განსაკუთრებით გერმანიაში.

დუღილის გამო, მჟავე კომბოსტო ბევრად უფრო ჯანსაღი და განსაკუთრებულია, ვიდრე ჩვეულებრივი კომბოსტო, დღეს კი შემოგთავაზებთ რამდენიმე მიზეზს, თუ რატომ უნდა იყოს ის თქვენს რაციონში.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

მჟავე კომბოსტო შესანიშნავია ჯანმრთელობისთვის აი რა სამკურნალო თვისება გააჩნია:

მჟავე კომბოსტო შესანიშნავია საჭმლის მონელებისთვის

არაპასტერიზებული მჟავე კომბოსტო შეიცავს პრობიოტიკებს, რომლებიც ჩვენი საჭმლის მომნელებელი სისტემის ტოქსინებისა და მავნე ბაქტერიებისგან დაცვის მთავარ ხაზს წარმოადგენს. ამიტომ, მჟავე კომბოსტო ძალიან კარგია საჭმლის მონელებისთვის და საერთო ჯანმრთელობისთვის.

მჟავე კომბოსტოში შემავალ პრობიოტიკებს შეუძლიათ გააუმჯობესონ ბაქტერიების ბალანსი საჭმლის მომნელებელ სისტემაში ანტიბიოტიკების მიღების შემდეგ, რაც ამცირებს ანტიბიოტიკებით გამოწვეული დიარეის წარმოქმნას.

მჟავე კომბოსტო შესანიშნავია იმუნიტეტისთვის

მჟავე კომბოსტო ძალიან კარგია ჩვენი ჯანმრთელობისა და იმუნიტეტისთვის. ნაწლავებში აღმოჩენილმა ბაქტერიებმა შეიძლება გავლენა მოახდინონ იმუნიტეტზე. მჟავე კომბოსტოში შემავალ პრობიოტიკებს შეუძლიათ გააუმჯობესონ ბაქტერიების ბალანსი ნაწლავში, რათა ის ჯანმრთელი იყოს.

ჯანმრთელი მუცელი ნიშნავს, რომ ორგანიზმი უფრო ადვილად ებრძვის არასასურველ ნივთიერებებს. ნაწლავში ჯანსაღი ფლორის შენარჩუნება ხელს უშლის მავნე ბაქტერიების ზრდას და ხელს უწყობს ბუნებრივი ანტისხეულების გამომუშავებას.

როგორც ძლიერი პრობიოტიკი, ის ხელს უწყობს სწრაფ აღდგენას და ამავდროულად შეიცავს C ვიტამინს და რკინას, რომლებიც მნიშვნელოვანია იმუნური სისტემისთვის და გაციების სიმპტომების შესამსუბუქებლად.

კარგია ძვლებისთვის

მჟავე კომბოსტო შეიცავს ვიტამინ K2-ს, რომელიც მნიშვნელოვანია ძვლების ჯანმრთელობისთვის. ის ააქტიურებს ორ კალციუმთან შემაკავშირებელ ცილას ორგანიზმში, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ძვლების სიძლიერესა და ხარისხზე.

მჟავე კომბოსტო შესანიშნავია გულის ჯანმრთელობისთვის

იმის გამო, რომ ის შეიცავს უამრავ ბოჭკოვან და პრობიოტიკებს, მჟავე კომბოსტოს შეუძლია შეამციროს სისხლში ქოლესტერინი, რაც გულის დაავადების რისკის ფაქტორია.

მჟავე კომბოსტო კარგია ტვინის ჯანმრთელობისთვის

რასაც ჭამთ ხშირად გავლენას ახდენს იმაზე, თუ როგორ იგრძნობთ თავს.

ბევრმა კვლევამ აჩვენა კავშირი კუჭსა და ტვინს შორის. კერძოდ, საშვილოსნოში არსებულ ბაქტერიების გარკვეულ ტიპებს აქვთ უნარი გაგზავნონ ტვინში შეტყობინებები და ამით გავლენა მოახდინონ მის მუშაობაზე და იმაზე, თუ როგორ აღიქვამს ადამიანი სამყაროს.

ამრიგად, პრობიოტიკებით მდიდარი საკვები, როგორიცაა მჟავე კომბოსტო, ქმნის ჯანსაღ ფლორას საჭმლის მომნელებელ სისტემაში და ამით ამცირებს სტრესს და ინარჩუნებს ტვინის ჯანმრთელობას.

ასევე, კვლევამ აჩვენა, რომ ამ სახის კომბოსტო ზრდის ორგანიზმის უნარს შეიწოვოს თუთია და მაგნიუმი – მინერალები, რომლებიც გავლენას ახდენენ განწყობაზე.

მაგრამ თუ ადამიანი ღებულობს მედიკამენტებს დეპრესიის, პარკინსონის დაავადების, შფოთვისა და გუნება-განწყობის აშლილობისთვის, მაშინ უნდა მიმართოს ექიმს, სანამ მათ დიეტაში დაამატებთ.

მჟავე კომბოსტო ძალიან მარტივი მოსამზადებელია.

დაგჭირდებათ ერთი თავი მწვანე კომბოსტო, ერთი სუფრის კოვზი მარილი და შეგიძლიათ დაამატოთ 2-3 სტაფილო და 2-3 კბილი ნიორი.

კომბოსტო დაამზადეთ ერთ ლიტრიან ქილაში ან ჭურჭელში.

Პროცედურა:

კომბოსტოს გარე ფოთლები მოაცილეთ, კომბოსტო ოთხად დაჭერით და შემდეგ გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით. ჩაყარეთ თასში და დაამატეთ ოთხად გაჭრილი ან დახეხილი სტაფილო და ნიორი. მოაყარეთ მარილი და ხელებით აურიეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სითხე არ გამოჩნდება.

შემდეგ გადაიტანეთ კომბოსტო ერთ ლიტრიან ჭურჭელში და დაამატეთ გამოყოფილი სითხეც. თუ საკმარისი სითხე არ გაქვთ, რომ მთლიანად დაიფაროს კომბოსტო, შეგიძლიათ დაასხათ თბილი ანადუღარი წყალი. ზემოდან დააფარეთ თავსახური, მაგრამ არა მთლიანად. კომბოსტოს ჰაერი უნდა ჰქონდეს. შეინახეთ ქილა ოთახის ტემპერატურაზე 1-2 კვირის განმავლობაში. რაც უფრო დიდხანს დუღს კომბოსტო, გემო უფრო ძლიერი იქნება.

აუცილებლად სანახავი:ლიმონის კანის 10 სასარგებლო თვისება – რა დაავადებებს კურნავს ლიმონის ცედრა

Facebook კომენტარები