როგორ ვუმკურნალოთ საჭმლის მომნელებელ სისტემას? ხალხური რეცეპტები, რომლის გამოყენების შემდეგ მადლიერი დარჩებით..

უხერხული გაზებიდან დაწყებული არასასიამოვნო გულძმარვამდე დამთავრებული ყველას აქვს დროდადრო საჭმლის მომნელებელი პრობლემები. კარგი ამბავი ის არის, რომ არსებობს რამდენიმე მარტივი გამოსავალი ასეთი პრობლემების მოსაგვარებლად.

გაიგეთ რა იწვევს თქვენს დისკომფორტს, როგორ ავიცილოთ თავიდან და მართოთ საჭმლის მომნელებელი პრობლემები

შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ საჭმლის მონელება მხოლოდ კუჭში ხდება, მაგრამ ეს ხანგრძლივი პროცესია, რომელიც მოიცავს ბევრ ორგანოს. ისინი ერთად ქმნიან საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს.

საჭმლის მონელება იწყება პირის ღრუში, სადაც ნერწყვი იწყებს საკვების დაშლას ღეჭვისას. როდესაც თქვენ გადაყლაპავთ, თქვენი დაღეჭილი საკვები გადადის საყლაპავ მილში, რომელიც აკავშირებს თქვენს ყელს კუჭთან. საყლაპავის კუნთები უბიძგებს საკვებს საყლაპავის ბოლოში არსებულ სარქველამდე, რომელიც იხსნება საჭმლის კუჭში შესაშვებად.

თქვენი კუჭი შლის საკვებს კუჭის მჟავების გამოყენებით. შემდეგ საკვები გადადის წვრილ ნაწლავში. იქ რამდენიმე ორგანოს საჭმლის მომნელებელი წვენები, როგორიცაა პანკრეასი და ნაღვლის ბუშტი, უფრო მეტად შლის საკვებს და შეიწოვება საკვები ნივთიერებები. რაც დარჩა, გადის თქვენს მსხვილ ნაწლავში. მსხვილი ნაწლავი შთანთქავს წყალს. შემდეგ ნარჩენები თქვენი სხეულიდან გადადის სწორი ნაწლავისა და ანუსის მეშვეობით.

კუჭ-ნაწლავის დაავადებების უმეტესობის პრევენცია და/ან მკურნალობა შესაძლებელია.

ეს საშუალებები ხელს უწყობს კუჭის ნებისმიერ პრობლემას – ხსნის შებერილობას, აჩერებს გულძმარვას და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

1 რეცეპტი- აიღეთ 2-3 ს. კ. კალენდულას გამხმარი ყვავილები და მოათავსეთ პატარა თასში, დაასხით მას წინასწარ ადუღებული 1 ლიტრი წყალი. გააჩერეთ 1-2 წუთი, შემდეგ კი გადაიტანეთ თერმოსსი დაახლოებით 4 საათის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ გადმოასხით თასში და გაფიტრეთ სუფთა მარლის ან ნაჭერის გამოყენებით. მიღებული სითხე დალიეთ 3-4-ჯერ დღეში ჭამის წინ.

2 რეცეპტი -2-3 ჩაის კოვზ გვირილის გამხმარ ყვავილს დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 10-20 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ გადაწურეთ მარლისა ან სუფთა ნაჭრის გამოყენებით და დალიეთ ჩაის ნაცვლად.

3 რეცეპტი -თასში მოათავსეთ წინასწარ დაჭრილი და გამომშრალი 100 გრ კამა. მას ზემოდან დაასხით 1 ლიტრი მდუღარე წყალი, დააფარეთ თავზე და გააჩერეთ დაალოებით 2-3 საათი. დროის გასვლის შემდეგ გადაწურეთ ნარევი და დალიეთ 1 სუფრის კოვზი 3-4 ჯერ დღეში ჭამის წინ.

თუ საჭმლის მომნელებელი პრობლემები თქვენც გაქვთ, გამოიყენეთ ზემოთ ჩამოთვლილი რეცეპტებიდან რომელიმე. პროცედურა ჩაიტარეთ, სანამ მთლიანად არ მოგიწესრიგდებათ საჭმლის მომნელებელი სისტემა. მათი გამოყენების შემდეგ თქვენ მადლიერი დარჩებით.

Facebook კომენტარები