თუ თქვენ მიირთმევთ ნიახურს ყოველდღე ერთი კვირის განმავლობაში, აი რა შეიძლება დაემართოს თქვენს ორგანიზმს!

ნიახური არის მცენარე, რომელიც ცნობილია თავისი მკვებავი პროფილით და ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების ფართო სპექტრით. ის შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა მაგნიუმი, კალციუმი და კალიუმი, ისევე როგორც ვიტამინები, როგორიცაა A, B, C და K.

ის ასევე დატვირთულია ფიტონუტრიენტებით, რომლებსაც აქვთ ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები, რომლებიც ცნობილია იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, უჯრედშიდა კომუნიკაციის გასაუმჯობესებლად და ტოქსინებით გამოწვეული დნმ-ის დაზიანების აღდგენისთვის. ფიტონუტრიენტების რეგულარულად მიღება ასევე ხელს უწყობს კიბოს და გულის დაავადებების პრევენციას.

ნიახურის სარგებელი:

ატუტეებს ორგანიზმს და არეგულირებს pH-ის დონეს.

ამშვიდებს ნერვულ სისტემას და აუმჯობესებს ძილს.

აუმჯობესებს მხედველობას A ვიტამინის შემცველობის გამო, რომელიც იცავს რქოვანას და მკურნალობს თვალის სიმშრალეს.

ამცირებს კუჭის წყლულის და გასტრიტის რისკს.

აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას ბოჭკოს მაღალი შემცველობის გამო, რომელიც მკურნალობს ყაბზობას და კუჭის პრობლემებს.

გეხმარებათ წონის დაკლებაში, რადგან ის დაბალკალორიულია და მაღალი ბოჭკოებით.

მოქმედებს როგორც აფროდიზიაკი, მასში შემავალი მამრობითი ფერომონების ანდროსტენონისა და ანდროსტენოლის გამო.

არეგულირებს ქოლესტერინის დონეს და არტერიულ წნევას.

მკურნალობს გულძმარვას და მჟავიანობის რეფლუქსს.

აუმჯობესებს მამაკაცის ნაყოფიერებას სპერმის რაოდენობისა და ჰორმონის ალდოსტერონის დონის გაზრდით.

გამომდინარე იქიდან, რომ მას აქვს წარმოუდგენელი კვება, ნიახურის რეგულარულმა მოხმარებამ შეიძლება გააუმჯობესოს თქვენი მთელი ორგანიზმის იმუნური სისტემა. ის C ვიტამინისა და ანტიოქსიდანტების ნომერ პირველი წყაროა, რომლებიც აუცილებელია ოპტიმალური ფუნქციონირებისთვის და დაავადების პროფილაქტიკისთვის.

ჰიდრატაცია (ნიახურის 96 პროცენტი წყალია, ამიტომ ატენიანებს ორგანიზმს მთელი დღის განმავლობაში).

მკურნალობს საშარდე გზების ინფექციებს მისი დიურეზული ეფექტის გამო, რაც ხელს უწყობს ჭარბი სითხის მოცილებას კალიუმის დაკარგვის გარეშე.

მას შეუძლია გააუმჯობესოს ღვიძლის, კანის, თვალის და კოგნიტური ჯანმრთელობა.

ნიახური ასევე ცნობილია, როგორც ბუნების ძაფი, ამიტომ კარგად დაღეჭეთ. ეს ანადგურებს ბოჭკოვან ძაფებს, რომლებიც მთლიანად ასუფთავებენ კბილებს. გარდა ამისა, ღეჭვა ასტიმულირებს ნერწყვის გამომუშავებას პირის ღრუში, რაც აუმჯობესებს კბილებს.

ნიახური ძალიან მრავალფეროვანია, ამიტომ შეგიძლიათ მიირთვათ უმი, მოხარშული ან შიგთავსით.

Facebook კომენტარები