მხოლოდ ერთი ყლუპი ამ სასმელიდან და დაივიწყებთ სახსრების ტკივილს!

ხერხემლის, ფეხების ან სახსრების ტკივილმა შეიძლება თქვენი ყოველდღიური ცხოვრება გაცილებით რთული და არასასიამოვნო გახადოს.

კვლევამ აჩვენა, რომ ქრონიკული ტკივილი, ხშირად ფიბრომიალგიის სახით, შეიძლება გამოწვეული იყოს ცენტრალური სენსიბილიზაციით, როდესაც ზურგის ტვინის ნეირონები სენსიბილიზდება ანთების ან უჯრედების დაზიანების გამო.

საკვებში შემავალ ზოგიერთ ქიმიურ ნივთიერებას შეუძლია გამოიწვიოს სენსიბილიზებული ნეიროტრანსმიტერების გამოყოფა, რაც იმაზე მეტყველებს, რომ დიეტა დიდ როლს თამაშობს ქრონიკული ტკივილის მართვაში.

ქრონიკული ტკივილებით დაავადებული ადამიანებმა უნდა გაითვალისწინოს შემდეგი რჩევები:

შეზღუდეთ შაქარი მაქსიმალურად, რადგან ინსულინის ამაღლებულმა დონემ შეიძლება გააძლიეროს ტკივილი

მიირთვით ახალი საკვები კონსერვანტებისა და დანამატების გარეშე

მოერიდეთ კოფეინს, მოერიდეთ ბოსტნეულს, მოერიდეთ ტრანსცხიმებს და შემწვარ საკვებს.

როდესაც თქვენ მიირთმევთ ბუნებრივ საკვებს, თქვენ გაზრდით ანტიოქსიდანტების რაოდენობას თქვენს ორგანიზმში, რაც ხელს უწყობს ანთების შემცირებას და ტკივილის შემცირებას.

ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო საკვებია:

მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული, ნიახური, ჭარხალი, მოცვი, ანანასი, ორაგული, ნიგოზი, ჩია, სელის თესლი, კურკუმა, კოჭა, ნიორი.

ქრონიკული ტკივილი არის საერთო პრობლემა, რომელიც ბევრ ადამიანს აწუხებს. მიუხედავად იმისა, რომ ტკივილგამაყუჩებლები შეიძლება იყოს სწრაფი გამოსავალი, მათ ასევე შეუძლიათ გამოიწვიონ შესაძლო გვერდითი მოვლენებისა და ჯანმრთელობის რისკების მთელი სია. საბედნიეროდ, არსებობს ბუნებრივი გზები ტკივილის შესამსუბუქებლად.

ეს რეცეპტი ასევე დაგეხმარებათ ტკივილის წინააღმდეგ ბრძოლაში. ყველაფერი რაც თქვენ გჭირდებათ არის ანანასი, ნიახური, ლიმონი და სტაფილო.

ანანასი

ანანასი შეიცავს ბრომელინს, ბუნებრივ ანთების საწინააღმდეგო აგენტს, რომელიც მრავალი წლის განმავლობაში გამოიყენება დაავადების სამკურნალოდ. ანანასში შემავალი ბრომელინის უმეტესი ნაწილი გულსა და ღეროშია. ანანასი არის გულ-სისხლძარღვთა სისტემა და ხელს უწყობს ანთების შემცირებას ანტიოქსიდანტების გაჯერებით.

ნიახური

ნიახური არის დაბალკალორიული ბოსტნეულის არჩევანი, რომელიც შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, როგორიცაა ვიტამინი C და ფლავონოიდები. ნიახურში შემავალი ანტიოქსიდანტები ეხება მის ფენოლურ საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც დადასტურებულია, რომ იცავს ორგანიზმს უჯრედების, სისხლძარღვების და ორგანოების ჟანგვითი დაზიანებისგან. ნიახური ასევე შეიცავს ბეტა-კაროტინს, მანგანუმს და ფიტონუტრიენტებს, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.

ლიმონი

ლიმონი და სხვა ციტრუსები, როგორიცაა ფორთოხალი და გრეიფრუტი, მდიდარია C ვიტამინით, რომელიც ხელს უწყობს სისხლძარღვების, მყესების, ლიგატებისა და ძვლების აგებასა და აღდგენას. ციტრუსები ასევე არის ანტიოქსიდანტების კარგი წყარო, რომელიც ხელს უწყობს ანთების შემცირებას. ლიმონის დამატებამ თქვენს ნარევში  შეიძლება საოცრება მოახდინოს ტკივილის შემსუბუქებაში.

სტაფილო

სტაფილო და ტკბილი კარტოფილი მდიდარია A ვიტამინით და ბეტა-კაროტინით, რომლებიც, როგორც ვარაუდობენ, ხელს უწყობს ანთებას. სტაფილო და სტაფილოს წვენი შესანიშნავი დამატებაა ანთების საწინააღმდეგო დიეტაში.

ამ წვენის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

1/2 ჭიქა ანანასი

4 ნიახურის ღერო

1 ლიმონი

8 ც. სტაფილო

მომზადება:

გაასუფთავეთ ყველა ინგრედიენტი, დაჭერით პატარა ნაწილებად და მოათავსეთ წვენსაწურში.  გამოწურეთ წვენი და დალიეთ ტკივილის შესამცირებლად!

Facebook კომენტარები