ექიმები დუმს ამის შესახებ! 7 საკვები, რომელიც ნებისმიერ წამალზე უკეთ წმენდს ორგანიზმს!

ღირს დაფიქრება და ყურადღების მიქცევა ჩვეულებრივ პროდუქტებზე, რომლებიც ასუფთავებენ ორგანიზმს ბევრად უფროკარგად , ვიდრე ნებისმიერი წამალი ყოველგვარი ზიანის მიყენების გარეშე.

რა უნდა მიირთვათ ორგანიზმის უფრო ძლიერი გაწმენდის მისაღწევად?

თეთრი კომბოსტო

კომბოსტო შეიცავს დიდი რაოდენობით დიეტურ ბოჭკოს, რომელიც აკავშირებს მძიმე მეტალებს და ტოქსინებს და გამოიყოფა ნაწლავებიდან. ასევე, კომბოსტო შეიცავს ორგანულ მჟავებს, რომლებიც დადებითად მოქმედებს საჭმლის მონელებაზე და ასტაბილურებს მიკროფლორას. თუმცა, ეს ყველაფერი არ არის. ის შეიცავს საკმაოდ იშვიათ ვიტამინ U-ს, რომელიც „კლავს“ საშიშ ნივთიერებებს და მონაწილეობს ვიტამინების სინთეზში და კურნავს წყლულებსაც კი.

გამოყენების წესი: შეიძლება მიიღოთ როგორც დაჭრილი ან თუნდაც წვენის სახით.

წითელი ჭარხალი

წითელი ჭარხალი არის N 1 სხეულის გამწმენდი. პირველ რიგში, ჭარხალი შეიცავს ბოჭკოს, სპილენძს, ფოსფორს, C ვიტამინს და უამრავ სასარგებლო მჟავას, რომელიც აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და კლავს ნაწლავებში გაფუჭებულ ბაქტერიებს. მეორეც, შეიცავს ლიპოტროპულ ნივთიერებას „ბეტაინს“, რაც ღვიძლს უკეთ აშორებს ტოქსინებს. და, მესამე, ჭარხალი ხელს უწყობს ორგანიზმის გაახალგაზრდავებას ფოლიუმის მჟავას (წარმოიქმნება მეტი ახალი უჯრედი) და კვარცის (აუმჯობესებს კანის, თმისა და ფრჩხილების მდგომარეობას) გამო.

გამოყენების წესი: მიირთვით მოხარშული, ბორშში, სალათის სახით ან წვენის სახით.

ნიორი

მხოლოდ ერთი კბილი ნიორი შეიცავს 400-ზე მეტ სასარგებლო კომპონენტს. ეს კომპონენტები წმენდს სისხლძარღვებს, ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს და კლავს თავის ტვინის დაავადებული უჯრედების გამომწვევ მიზეზს – გლიობლასტომის მულტიფორმულ უჯრედებს! ნივრის კომპონენტები ანადგურებს კუჭის წყლულის მიზეზს – ჰელიკობაქტერის! ისინი კლავენ ჭიებს და დიფტერიას, ტუბერკულოზის ბაცილას.

გამოყენების წესი: საუკეთესოა ახალი ან დაქუცმაცებული.

Ხახვი

ხახვში ყველაზე მნიშვნელოვანია ფიტონციდები, რომლებიც ინახება ეთერზეთებში. ფიტონციდები კლავს ბაქტერიებისა და სოკოების უმეტესობას წამებში. გარდა ამისა, ხახვი ხელს უწყობს საჭმლის მონელების გაუმჯობესებას და საკვები ნივთიერებების შეწოვას და მადასაც კი. ხახვი ასევე შეიცავს უზარმაზარ რაოდენობას გოგირდს, რომელიც ანეიტრალებს და ანადგურებს „ყველაფერ მავნებელს“.

გამოყენების წესი: ჩვეულებრივ ახალი, სალათში ან ალკოჰოლური ნაყენის და კოსმეტიკური ნიღბის სახით (აკნესა და შავი წერტილებისთვის).

ვაშლი

ვაშლი ასტაბილურებს მთელ საჭმლის მომნელებელ სისტემას, პექტინისა და ბოჭკოს წყალობით, რომელიც “აკავშირებს” ტოქსინებს! ვაშლი აუმჯობესებს მადას, ხელს უწყობს კუჭის წვენის გამომუშავებას, ხსნის შეკრულობას. ასევე, ვაშლი ანადგურებს გრიპის A ვირუსების, დიზენტერიის.

გამოყენების წესი: ჩვეულებრივ მიირთმევენ ახალს და მხოლოდ კანთან ერთად, ასევე შესაძლებელია წვენის და გახეხილი „გრილის“ სახით, კომპოტის სახით.

ავოკადო

ბევრმა, სამწუხაროდ, არ იცის ამ ხილის თვისებები. მაგრამ ამაოდ. ავოკადო შეიცავს მშვენიერ ნივთიერებას გლუტათიონს, რომელიც ბლოკავს ბევრ საშიშ კანცეროგენს. ასევე, ავოკადო ასტაბილურებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას და ორგანიზმს ჟანგბადით ამარაგებს.

როგორ მოვიხმაროთ: ჩვეულებრივ მიირთმევენ ახალს, ჩირის ან „კარაქის“ სახით.

მოცვი

მოცვი არის ალბათ ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი “ბუნებრივი” ანტიბიოტიკი და ანტივირუსული საშუალება! მოცვი ასუფთავებს შარდის ბუშტს და ბილიკებს საშიში ბაქტერიებისგან. არანაკლებ მნიშვნელოვანია ის ფაქტი, რომ მოცვი ხელს უწყობს დაავადებული უჯრედების წარმოქმნის წინააღმდეგ ბრძოლას, ასევე ასუფთავებს სისხლძარღვებში თრომბებსა და ნადებს.

როგორ გამოვიყენოთ: მოცვი მიირთმევენ ახალს შაქართან ერთად ან როგორც ხილის სასმელი და წვენი ან ჯემი.

იჩქარეთ გაუზიარეთ ძვირფასი რჩევები თქვენს მეგობრებს, ნუ მოაკლებთ მათ ამის გარკვევის შესაძლებლობას!

Facebook კომენტარები