გააკეთეთ ხველის ჩაი დაფნის ფოთოლით: სახლის სამკურნალო საშუალება, რომელიც უმოკლეს დროში მოგიხსნით ხველას!
დაფნის ჩაი კარგია ხველებისა და ბრონქიტის დროს. წარმოგიდგენთ ჩაის რეცეპტს, რომელიც დაგეხმარებათ სუნთქვისა და ფილტვების პრობლემების დროს.
დაფნა ჩვენს მხარეში ცნობილია, როგორც განსაკუთრებული კულინარიული სუნელი, რომელიც ამდიდრებს კერძებს თავისი გამორჩეული არომატით და სასიამოვნო გემოთი.
დაფნის ფოთოლი, როგორც წამალი
დაფნის ფოთოლი დიდი ხანია გამოიყენება როგორც სანელებელი, გარდა ამისა ის ასევე ეფექტურია, როგორც სამკურნალო საშუალება, პირველ რიგში მისი ანტისეპტიკური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტის გამო.
ის მდიდარია B ვიტამინებით, რომლებიც ეხმარება ნერვულ და კუნთოვან სისტემას უკეთ ფუნქციონირებაში, დადებითად მოქმედებს მეტაბოლიზმზე, ჰორმონალურ სტატუსზე. დაფნა შეიცავს ბევრ მინერალს: კალიუმს, სპილენძს, მანგანუმს, კალციუმს, სელენს, რკინას, მაგნიუმს და თუთიას.
დაფნის ჩაი გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი ორგანოების დაავადებების, ანორექსიის, მადის დაკარგვის, დიაბეტის, სისხლძარღვთა დარღვევების სამკურნალოდ, ასევე გრიპის ვირუსების, გაციების და სხვა მიკრობების შემცველი ადგილების დეზინფექციისთვის.
დაფნის ფოთოლს აქვს დამამშვიდებელი ეფექტი და ასევე გამოიყენება ნერვიულობის, დაძაბულობისა და უძილობის დროს, მაგრამ დოზის გადაჭარბების შემთხვევაში შეიძლება გამოიწვიოს ჰალუცინაციები.
ასევე, დაფნის ფოთოლი შეიძლება იყოს ძალიან სასარგებლო პოდაგრისა და რევმატიზმის სამკურნალოდ, ხოლო დაფნის ეთერზეთი წარმატებით გამოიყენება ლიმფური კვანძების დაავადებების სამკურნალოდ, რადგან ის ამაღლებს იმუნიტეტს და თუ ლიმფურ კვანძებზე მხოლოდ რამდენიმე წვეთს წაუსვით, შეგიმსუბუქებთ ავადმყოფობა.
დაფნის ზეთს ასევე იყენებენ საინჰალაციოდ სასუნთქი სისტემის პრობლემების დროს, ის ამცირებს უსიამოვნო ხშირ ხველას და გვაიძულებს ხველას და ფილტვებიდან ლორწოს გამოდევნას.
დაფნის ჩაი ხველისა და ბრონქიტის დროს - რეცეპტი
დაფნის ჩაი შესანიშნავი ბუნებრივი საშუალებაა ხველებისა და ბრონქიტის დროს.
მომზადება: სამი დაფნის ფოთოლი წვრილად დაჭერით, დაასხით 2,5 ლიტრი წყალი და ათი წუთი ადუღეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ თავდახურული კიდევ ათი წუთი, როცა გაწურვა დაგჭირდებათ. გაწურულ ჩაის დაამატეთ სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი და ორი სუფრის კოვზი ხელნაკეთი თაფლი.
გამოყენება: სასმელს სვამენ დღეში ორ-სამჯერ 3 ლ-მდე ოდენობით.
გრიპის საწინააღმდეგო იმუნიტეტის გასაძლიერებლად ასევე რეკომენდებულია ხველის საწინააღმდეგოდ მომზადებული დაფნის ჩაი. თუმცა, ის ყველაზე ეფექტურია ბრონქიტისა და რესპირატორული პრობლემების დროს.
ნატურალური სიროფი და ჩაი ხველის საწინააღმდეგოდ და იმუნიტეტის გასაძლიერებლად
წარმოგიდგენთ ძველ რეცეპტს ხველის სიროფისა და იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, როგორც ამას ჩვენი ბებიები ამზადებდნენ.
ამ სიროფის ძირითადი ინგრედიენტებია
სალბი, რომელიც იდეალურია ყელის ტკივილისა და ინფექციის პროფილაქტიკისთვის,
რეჰანი - ანთების საწინააღმდეგო მოქმედების მცენარე დაფნის ფოთოლი, ფანტასტიკური ბუნებრივი საშუალება სასუნთქი გზების გასაწმენდად.
მიიღეთ ერთი ჩაის კოვზი ეს სიროფი ყოველ დილით შემოდგომაზე და ზამთარში და გააძლიერეთ იმუნიტეტი მცენარეული ელექსირით. ყელის ტკივილისა და ხველების დროს რეკომენდებულია ხელნაკეთი სიროფის გამოყენებაც.
ინგრედიენტები:
2 სუფრის კოვზი სალბი
12 ცალი დაფნის ფოთოლი
2 სუფრის კოვზი რეჰანი
15 სუფრის კოვზი შაქარი (შეიძლება იყოს ყავისფერი შაქარი)
350 მლ წყალი
მომზადება:
შეწვით შაქარი საშუალო ცეცხლზე კარამელიზებამდე. დაუმატეთ წყალი და ურიეთ სითხის მიღებამდე. სითხე მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუმატეთ სალბი, რეჰანი და დაფნის ფოთოლი. ადუღეთ კიდევ 5-7 წუთი, შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და დატოვეთ თავდახურული დაახლოებით 4 საათი.
მიღებული სიროფი გადაწურეთ და ქილაში ჩასხმამდე გაასუფთავეთ რეჰანი. სიროფი შეინახეთ გრილ, ბნელ ადგილას.
ხველის დაფნის ჩაი შესანიშნავი ბუნებრივი გამოსავალია, თუ მდგომარეობა გაუარესდა, აუცილებლად მიმართეთ ექიმს სწორი თერაპიის შესახებ.