ჯანჯაფილის ჩაი: ანადგურებს თირკმლის კენჭებს, ასუფთავებს ღვიძლს და კლავს დაავადებულ უჯრედებს (რეცეპტი იხილეთ სტატიაში)
ჯანჯაფილი მდიდარია ანთების საწინააღმდეგო, ანტიპარაზიტული, ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული თვისებებით. ამრიგად, იგი ითვლება ერთ-ერთ ყველაზე ძლიერ პროდუქტად.
ჯანჯაფილი ძალზე სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის შეიცავს C ვიტამინს, მაგნიუმს და სხვა სასარგებლო მინერალებს. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი აძლიერებს იმუნურ სისტემას, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ხსნის ტკივილს და მკურნალობს ასთმასა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს.
ჯანჯაფილი ცნობილია, როგორც ძლიერი საშუალება ინფექციების წინააღმდეგ საბრძოლველად და ღვიძლის გასაწმენდად.
დალიეთ ჯანჯაფილის ჩაი გაციებისა და გრიპის დროს. ის ასევე უზრუნველყოფს ჯანმრთელობის სხვა სარგებელის ფართო სპექტრს.
ჯანჯაფილის ჩაის სარგებელი
- აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას
- ამარაგებს ორგანიზმს საჭირო ჟანგბადით, ვიტამინებითა და მინერალებით.
- ხსნის თავის ტკივილს და კუნთების ტკივილს.
- ხსნის თირკმლის კენჭებს.
- ასუფთავებს ღვიძლს.
- ხელს უშლის და კლავს დაავადებულ უჯრედებს.
- ამცირებს ინსულტის რისკს.
ჯანჯაფილის ჩაის მოსამზადებლად ნახეთ რომელი ინგრედიენტები უნდა იქონიოთ თან:
- ¼ ჩ/კ დაფქული კოჭა
- ¼ ჩ/კ დაფქული კურკუმა
- ქოქოსის რძე
- თაფლი
- ერთი ჭიქა წყალი
აი როგორ უნდა მოამზადოთ:
წყალი ჩაასხით შესაბამის ზომის ქვაბში და დადგით გაზქურაზე დაბალ ცეცხლზე. წყლის გაცხელების შემდეგ დაამატეთ ჯანჯაფილისა და კურკუმას ფხვნილი. აურიეთ კოვზით და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დაამატეთ ქოქოსის რძე. ჩაი გადაწურეთ. ამ ყველაფრის შემდეგ სასმელი მზადაა დასალევად! ისიამოვნეთ!