15 წელზე მეტი ხნის განმავლობაში მე რეგულარულად ვსვამ ჩაის, რომელიც მინარჩუნებს გულის ჯანმრთელობას! აქ არის ჩემი რეცეპტი!
იმედისა და ნაყოფიერების სიმბოლოს, კუნელს ბერძნები და რომაელები იყენებდნენ გულისა და ღვიძლის დაავადებების სამკურნალოდ. და ჩინელებმა აღადგინეს ენერგეტიკული ბალანსი კუნელის ნაყოფის დახმარებით.
დღეს არავის ეპარება ეჭვი კუნელის სასარგებლო თვისებებში გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების სამკურნალოდ.
კუნელი არის ნათელი წითელი კენკრა, რომელიც მწიფდება შემოდგომაზე. კუნელის ჩაის გამოყენება ხელს უწყობს ორგანიზმის თავდაცვისუნარიანობის ამაღლებას და ნივთიერებათა ცვლის აღდგენას. სასმელი შეიძლება გამოვიყენოთ როგორც დამამშვიდებელი საშუალება უძილობის შემთხვევაში ძილის გასაუმჯობესებლად.
კუნელის საფუძველზე ამზადებენ სხვადასხვა ნაყენს, მასთან ერთად ადუღებენ ჩაის. იგი შედის ვიტამინის კომპლექსების, ტაბლეტების, მცენარეული პრეპარატების შემადგენლობაში.
ეჭვგარეშეა, ყველაზე გავრცელებული ხალხური საშუალება კუნელის საფუძველზე არის ჩაი, უფრო სწორად, დეკორქცია.
დღეს მინდა გაგიზიაროთ ამ ჩაის რეცეპტი, რომლის დახმარებითაც უკვე 15 წელია ვინარჩუნებ გულის ჯანმრთელობას.
აი, როგორ მზადდება იგი:
ორი სუფრის კოვზი კუნელის ნაყოფი ჩაყარეთ მომინანქრებულ ჭურჭელში, ზემოდან დაასხით 500 მლ მდუღარე წყალი. გააჩერეთ ცეცხლზე არა უმეტეს შვიდი წუთის განმავლობაში, შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი, დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ ხუთი წუთის განმავლობაში.
სამკურნალო ჩაი მზად არის დასალევად! ის უნდა დალიოთ დღეში სამჯერ.
გულისთვის სარგებლობის გარდა, კუნელის ჩაი:
- აქვს ვაზოდილაციური ეფექტი;
- აუმჯობესებს ცერებრალური მიმოქცევას;
- ახდენს გულის რითმის ნორმალიზებას;
- აძლიერებს სისხლძარღვების კედლებს;
- ამცირებს ქოლესტერინის დონეს;
- აძლიერებს სისხლის შედედებას;
- ხსნის დაძაბულობას და სტრესს;
- ახდენს ძილის ნორმალიზებას;
- აღადგენს საჭმლის მონელების მუშაობას;
- ამცირებს გაზის წარმოქმნას;
- ამცირებს შაქრის დონეს;
- შლის ტოქსინებს ორგანიზმიდან.
ჩაის მყისიერ ეფექტს არ უნდა ელოდოთ - ის კუმულაციურია.
შედეგი შესამჩნევია რეგულარული გამოყენებით ხანგრძლივი დროის განმავლობაში.
მაგრამ კუნელს არ აქვს გვერდითი მოვლენები!