დედაჩემმა სისხლში შაქის დონის დასაწევად ხახვი გამოიყენა! ის ნამდვილად ეფექტურია!

დედაჩემს ხშირად აწუხებდა შაქარი. ის ყოველთვის იყენებდა ხალხურ მეთოდებს. მეც დავინტერესდი და აღმოვაჩინე, რომ დედაჩემი სისხლში შაქრის დონეს ხახვის გამოყენებით ამცირებდა! ამ პრობლემის ქონის გამო, მეც გადავწყვიტე მეცადა მისი გამოყენება. მართლაც გამოვიყენე და აღფრთოვანებული დავრჩი შედეგით. გადავწყვიტე მკითხველებისთვის გამეზიარებინა. აი როგორ გავაკეთე.

ვიყიდე 3 კგ დიდი ხახვი. გავასუფთავე და მთლიანი ხახვი გავანაწილე 10 თანაბარ ნაწილად.  დილით 1 ნაწილი გავასუფთავე კარგად და წვრილად დავჭერი, პატარა მინანქრებულ ქვაბში ჩავყარე და ერთი ჭიქა მდუღარე წყალი (250 მლ) დავასხი. ვხარშე 4-5 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ ხახვი ამოვიღე და გადავყარე, სითხე გავყავი 3 ნაწილად და ვსვამდი დღეში 3-ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. და ასე 10 დღე შესვენების გარეშე. 6 თვის შემდეგ გავიმეორე.

ცოტა რამ ხახვის სამკურნალო თვისებების შესახებ

ხახვი მდიდარია ადვილად ასათვისებელი ნახშირწყლებით, რომელთა შორისაა გლუკოზა, ფრუქტოზა, საქაროზა და სხვა, B, PP, E ჯგუფის ვიტამინები, კაროტინი.

ხახვი შეიცავს მინერალებს: რკინას, ნატრიუმს, კალიუმს, ბალტს, ფოსფორს, კალციუმს, სპილენძს, თუთიას, მანგანუმს, აგრეთვე ორგანულ მჟავებს: ვაშლის, ლიმონის, ეთერზეთებს, ფიტონციდებს.

ხახვი ეფექტური ანტისკლეროზული საშუალებაა, ამცირებს სისხლში შაქრის შემცველობას, აქვს ქოლეტური მოქმედება, ასტიმულირებს კუჭის სეკრეტორულ მოქმედებას, სპერმის წარმოქმნას, ზრდის სექსუალურ პოტენციას. ხახვი შესანიშნავია პროსტატის ჰიპერტროფიის დროს.

ხახვი მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს საკვების გემოს, ამდიდრებს მას ვიტამინებითა და მინერალებით, აუმჯობესებს მადას, ასტიმულირებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის აქტივობას, აქვს მსუბუქი დამამშვიდებელი ეფექტი, აძლიერებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის გამოყოფას.

ხახვი ფართოდ გამოიყენება ჩირქოვანი ჭრილობების, კანის წყლულების, მასტიტის, სტენომიელიტის, სტომატიტის, ტროფიკული წყლულების, ზედა სასუნთქი გზებისა და ფილტვების დაავადებების სამკურნალოდ. ხახვი სასარგებლოა გრიპის დროს, რადგან აფერხებს ბაქტერიულ გართულებებს.

ხახვის ყველა ჩამოთვლილ სამკურნალო თვისებას უნდა დაემატოს, რომ ხახვი ზრდის ორგანიზმის იმუნიტეტს, ეხმარება ტონზილიტისა და ცხვირის გამონაყარის დროს, ანელებს ისეთი დაავადებების განვითარებას, როგორიცაა ათეროსკლეროზი და ჰიპერტენზია.

გამოყენება

ხალხურ მედიცინაში სამკურნალო მიზნებისთვის ფართოდ გამოიყენება ნედლი, მოხარშული, გამომცხვარი, ხმელი ხახვი, ახალი ფოთლები და თესლი წვენების და საინფუზიოების სახით.

ახალი ხახვის მიღება რეკომენდირებულია პერორალურად, დაწყებული 10გრ-ით და თანდათან იზრდება მისი რაოდენობა შუა თავში ტონზილიტის, ზედა სასუნთქი გზების კატარის, ქრონიკული ბრონქიტის, ბრონქული ასთმის, ტუბერკულოზის, კუჭის წვენის დაბალი მჟავიანობის, ყაბზობის, პროსტატიტის დროს.

ხახვი ასევე სასარგებლოა ათეროსკლეროზისა და ჰიპერტენზიის დროს, რადგან ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს.

მწვავე დაავადებების დროს ხახვი მიიღება 2-ჯერ დღეში, ქრონიკული დაავადებების დროს – 1-ჯერ დღეში ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე.

ამ შემთხვევაში, ის აუმჯობესებს მადას, ასტიმულირებს საჭმლის მომნელებელი წვენების გამოყოფას, ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, აქვს უმნიშვნელო დამამშვიდებელი ეფექტი და გარკვეულწილად ამცირებს სისხლში შაქარს. ეს უკანასკნელი თვისება შეიძლება გამოყენებულ იქნას დიაბეტის სამკურნალოდ.

დაავადებების არსებობისას, როდესაც უმი ხახვი არ არის რეკომენდებული სამკურნალოდ, მოხარშული, გამომცხვარი და გამხმარი ხახვი შეიძლება გამოყენებულ იქნას არანაკლებ ეფექტურად, რადგან მასში ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების კონცენტრაცია ძალიან მაღალია და ეთერზეთების რაოდენობა, რომლებიც აღიზიანებს ორგანოებს.

გამომცხვარი და გამხმარი ხახვი განსაკუთრებით სასარგებლოა გულის კორონარული დაავადების, გულის არითმიის, ჰიპერტენზიის, ტუბერკულოზის, პანკრეატიტის, კუჭის წვენის დაბალი მჟავიანობის მქონე გასტრიტის დროს.

კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის პეპტიური წყლული, ღვიძლისა და თირკმელების დაავადებები, ანემია, კოლიტი, რადიაციული დაზიანება, სკრუბუტი, იმპოტენცია, ჰიპოსპერმია (მამაკაცებში სპერმის გამომუშავების ნაკლებობა).

ამ მიზნით ორთქლზე მოხარშული, გამომცხვარი ან გამხმარი ხახვი მიიღება პერორალურად 50-100 გ 1-2-ჯერ დღეში ჭამამდე 15 წუთით ადრე. მკურნალობის კურსი 2-3 კვირაა. 10 დღის შემდეგ კურსი მეორდება.

ასე რომ, ფურუნკულოზის დროს ხახვი უნდა გამოცხვეს, შუაზე გაჭრათ, ერთი ცხელი ნახევარი წაუსვათ დაუმწიფებელ ფურუნკულს და დაამაგრეთ ბინტით. გამოცვალეთ ყოველ 4-5 საათში.

Facebook კომენტარები