ეს წვენი ცნობილია როგორც ვიტამინების ბომბი! დალიეთ ის და გაისუფთავეთ სისხლი ყოველგვარი ტაბლეტების გამოყენების გარეშე!.

სისხლი ჩვენი სხეულის ყველაზე მნიშვნელოვანი კომპონენტია. მისი ძირითადი ფუნქციაა გარკვეული ნივთიერებების (მაგალითად, ჟანგბადის, გლუკოზის) მიწოდება სხვა ქსოვილებში, აგრეთვე მეტაბოლური ნარჩენების მიწოდება იმ ადგილებში, სადაც ისინი გამოიყოფა ორგანიზმიდან.

სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, სხეულის საერთო ფუნქციონირება დიდწილად დამოკიდებულია მასში მოცირკულირე სისხლის სისუფთავეზე. რაც უფრო ნაკლები ტოქსინებია სისხლში, მით უფრო ძლიერები, ჯანმრთელები და ენერგიულები ვიქნებით.

ამიტომ ყველას სურს ისწავლოს როგორ გაიწმინდოს სისხლი. გთავაზობთ მარტივ გზას, ვინაიდან მასში მთავარ როლს ჭარხალი ასრულებს.

ეს არის ძალიან ჯანსაღი ბოსტნეული, მდიდარია სხვადასხვა მიკრო და მაკრო ელემენტებით. იგი ფართოდ გამოიყენება კულინარიაში, მედიცინაში და აქვს მრავალი გამოყენება. ჭარხლის წვენი გამოიყენება ღვიძლის, თირკმელების, ნაღვლის ბუშტისა და ლიმფური სისტემის დაავადებების სამკურნალოდ და პროფილაქტიკისთვის.

როგორ მოვამზადოთ ჭარხლის წვენი სახლში?

იმისათვის, რომ ჭარხლის წვენი იყოს ხარისხიანი და რაც შეიძლება სასარგებლო, საჭიროა პასუხისმგებლობით მივუდგეთ მის წარმოებისთვის პროდუქციის არჩევანს.

კარგი ჭარხალი უნდა იყოს მყარი, შინდისფერი, წითელი ან მეწამული ფერის. ნაყოფის დიამეტრი 12 სმ-მდე უნდა იყოს, მოჭრისას არ უნდა იყოს თეთრი ან შავი ლაქები, რადგან ეს გაფუჭების ნიშანია. გამოყენებამდე პროდუქტი კარგად უნდა გაირეცხოს და გაიწმინდოს.

ჭარხლის წვენის რეცეპტი

წვენის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ 1 საშუალო ზომის ჭარხალი. წვენის მომზადებამდე ჭარხალი კარგად გაასუფთავეთ. დაჭერით საშუალო ნაჭრებად და მოათავსეთ წვენსაწურში. დააბლენდერეთ ჭარხალი. შემდეგ ახალგამოწურული წვენი 2-3 საათით შედგით მაცივარში გასაციებლად, რის შემდეგაც არომატული ჭარხლის წვენი მზადაა გამოსაყენებლად.

ჭარხლის წვენი ძალიან კარგად წმენდს სისხლს.

ახლად გამოწურული ჭარხლის წვენი შეიცავს უამრავ რკინას, რომელიც აუცილებელია ორგანიზმისთვის: იგი ხელს უშლის ანემიას, სისხლში გლუკოზის მომატებას, ახდენს სისხლისა და ქალასშიდა წნევის ნორმალიზებას.

ჭარხლის წვენი ძალიან სასარგებლო გავლენას ახდენს კანის მდგომარეობაზე. მისი წყალობით სახის ფერი უმჯობესდება.

ასევე, ჭარხლის წვენს აქვს სასარგებლო გავლენა იმუნურ სისტემაზე და ეხმარება ორგანიზმს უფრო სწრაფად გამოჯანმრთელდეს ავადმყოფობისგან.

ახალი ჭარხლის ჭამის დროს წარმოიქმნება სეროტონინი, რომელიც დადებითად მოქმედებს ადამიანის ფსიქო-ემოციურ მდგომარეობაზე და ხელს უწყობს უძილობისგან თავის დაღწევას.

სასმელი შეიცავს უამრავ იოდს და აუცილებელია ფარისებრი ჯირკვალთან და მთელ ენდოკრინულ სისტემასთან დაკავშირებული დაავადებების პროფილაქტიკისა და მკურნალობისთვის.

დიეტური ნიტრატების შემცველობის გამო, რომლებიც გარდაიქმნება აზოტის ოქსიდში, ეს სასმელი ხელს უწყობს:

ვაზოდილაციას (სისხლძარღვების გაფართოების პროცესი), აუმჯობესებს სისხლის ნაკადს, ამცირებს არტერიულ წნევას და ზრდის ნებისმიერი ფიზიკური აქტივობის ეფექტურობას, გარდა ამისა, ჭარხალში შემავალი ბეტაინი ეხმარება ორგანიზმს ცილების უკეთ ათვისებაში, რაც ძალზე მნიშვნელოვანია კუნთების ტონუსის შესანარჩუნებლად.

ჭარხლის წვენის ზოგიერთი სხვა აშკარა სარგებელი დაკავშირებულია მეტაბოლიზმისა და ზოგადად საჭმლის მონელების გაუმჯობესებასთან, ასევე ქოლესტერინის დონის შემცირებასთან.

ვისაც სასმელი არ უყვარს, შეგიძლიათ მას ფორთოხლის ან სტაფილოს წვენი დაუმატოთ 1/4 თანაფარდობით.

ჭარხლის წვენი უკუნაჩვენებია იმ ადამიანებში, რომლებსაც აქვთ:

ჭარხლის შეუწყნარებლობა, ჰიპოტენზია, ადამიანები, რომლებსაც აქვთ თორმეტგოჯა ნაწლავის და კუჭის დაავადებები.

Facebook კომენტარები