აი, რატომ არ უნდა გადააგდოთ წითელი ხახვის კანი: მათ შეუძლიათ სასწაულების მოხდენა თქვენი ჯანმრთელობისთვის!
მიუხედავად იმისა, რომ ხახვის კანი არ არის საკვები, ისინი ძალიან სასარგებლოა, თუ იცით მათი ეფექტური თვისებები.
ცნობილია, რომ წითელი ხახვის კანი ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის. დიახ, ხახვის კანმა, რომელსაც აშორებთ და ნაგავში აგდებთ, შეიძლება საოცრება მოახდინოს თქვენს კანზე და ჯანმრთელობაზე.
მიუხედავად იმისა, რომ ხახვის კანი არ არის საკვები, ისინი ძალიან სასარგებლოა, თუ იცით მათი ეფექტური თვისებები.
აი, რა შეგიძლიათ გავაკეთოთ:
ხახვის ქერქის გადაყრა ყველაზე დიდი შეცდომაა, რაც შეიძლება დაუშვათ
კვლევამ აჩვენა, რომ წითელი ხახვის კანი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებსაც შეუძლიათ გააუმჯობესონ საერთო ჯანმრთელობა და ასევე შეიცავს უამრავ დიეტურ ბოჭკოს და ფლავონოიდებს, რომლებიც შესანიშნავია კანისთვის. ეს ინგრედიენტები უფრო კონცენტრირებულია კანში, ვიდრე თავად ბოსტნეულში.
რატომ არის კარგი წითელი ხახვის კანის გამოყენება:
წითელი ხახვის კანი ასევე შეიცავს კვერცეტინს, მშვენიერ და ძალიან ძლიერ პიგმენტს. ის ხელს უშლის სისხლძარღვების დახშობას და ამცირებს ჰიპერტენზიას. მას ასევე აქვს ანტიბაქტერიული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები. ის ასევე შეიცავს ფლავონოიდებს, ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ანადგურებენ თავისუფალ რადიკალებს.
ხახვის კანი გააუმჯობესებს თქვენს ჯანმრთელობას და ამცირებს შემდეგი არასასურველი დაავადების რისკს:
- სიმსუქნე
- ტიპი 2 დიაბეტი
- გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები
- კუჭ-ნაწლავის პრობლემები
ჩაის მომზადება ხახვის ქერქისგანაც შეგიძლიათ
გაფცქვენით ხახვი და მოათავსეთ კანი ქილაში. დაასხით მათ ცხელი წყალი და გააჩერეთ 15 წუთი. დროის გასვლის სემდეგ გადაწურეთ და დალიეთ ჩაი ყოველ საღამოს ძილის წინ – ეს საუკეთესო დროა მის მოსახმარად, რადგან კვერცეტინი არის რბილი დამამშვიდებელი საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ დაძინებაში.
ჩაის გარდა შეგიძლიათ წვნიანიც მოამზადოთ
ვინაიდან ხახვის კანი არ არის საკვები, ამოიღეთ ისინი სუპის მირთმევამდე და მასში დარჩება ყველა სასარგებლო ნივთიერება.
ხახვის კანი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით მცენარეულ ბოჭკოებს. ზოგიერთი კვლევის მიხედვით, წითელი ხახვის კანი შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ნებისმიერი დიეტის დანამატი, რადგან ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით უხსნად ბოჭკოებს. უხსნადი ბოჭკოვანი სასარგებლოა მსხვილი ნაწლავის ნორმალური და პერისტალტიკური მოძრაობებისთვის. ისინი ასევე ხელს უწყობენ ნაწლავებიდან ტოქსინების ამოღებას და ასევე აქვთ pH დონის დაბალანსების უნარი.