სისხლის გამათხელებლები: შეაჩერეთ შინაგანი ორგანოების შიმშილი და თრომბოზი! ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ!

სქელი, ბლანტი სისხლი ჯანმრთელობისთვის საშიშია.

სისხლის მიმოქცევის შენელება იწვევს შინაგანი ორგანოების ჟანგბადის შიმშილს და სისხლის შედედების წარმოქმნას. იმისთვის, რომ ეს პრობლემა აღმოფხვრათ უნდა ეცადოთ ბუნებრივად გაათხელოთ სისხლი.

სისხლის გასათხელებლად ბევრი იყენებს ასპირინს, მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ მასსარგებელთან ერთად ზიანიც მოაქვს. კუჭის კედლებზე ფიქსაცია, ასპირინის ნაწილაკები კუჭის კედელს ხვდება და წყლულს ქმნის. ამიტომ, ფიტოთერაპევტები და ტრადიციული მედიცინა იყენებენ ჟოლოს ფოთლებისა და შავი მოცხარის ასპირინის ნახარშს.

სალიცილის მჟავა ასევე შეიცავს ბევრ ხილსა და ბოსტნეულს, თუმცა არასაკმარისი რაოდენობით სისხლის შედედებაზე მნიშვნელოვანი ეფექტისთვის.

ასევე უნდა გვახსოვდეს, რომ მნიშვნელოვანია K ვიტამინით მდიდარი საკვები პროდუქტების მოხმარების შემცირება, რადგან, პირიქით, ისინი ხელს უწყობენ შედედებას. K ვიტამინია ისპანახში, სალათის ფოთოლსა და სხვა საკვებ მწვანილებში. თუ სქელი სისხლი გაქვთ, გახსოვდეთ, რომ K ვიტამინით მდიდარი საკვები მას კიდევ უფრო სქელს ხდის.

  • თევზის ცხიმები ხელს უწყობს არა მხოლოდ სისხლის გათხელებას, არამედ უკვე არსებული სისხლის შედედების და სკლეროზული დაფების რეზორბციას. ექიმები გვირჩევენ თევზის ჭამას კვირაში 3-4-ჯერ მაინც. უპირატესობა უნდა მიენიჭოს ცხიმოვან ჯიშებს.
  • სისხლის გათხელებას ხელს უწყობს პროდუქტები, რომლებიც შეიცავს ტაურინს, რომელიც ახდენს არტერიული წნევის ნორმალიზებას. ბევრია ზღვის პროდუქტებში და ზღვის თევზებში. რაციონში დაამატეთ ნიგოზი და ნუში (1 სუფრის კოვზი დღეში).
  • საკვებში ნივრის გამოყენება ამცირებს სისხლის სიბლანტეს. ჩართეთ თქვენს რაციონში ნესვი, გრეიფრუტი, წითელი ბულგარული წიწაკა და პომიდორი.
  • შესანიშნავად ატენიანებს სისხლს მშრალი წითელი ღვინო. ერთი ჭიქა ღვინო დღეში საჭმელთან ერთად შესანიშნავი წამალია.
  • ჩილის წიწაკა შეიცავს A და E ვიტამინებს, კალიუმს და ფოლიუმის მჟავას, რომლებიც შესანიშნავად ათხელებს სისხლს და ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს.
  • აიღეთ 250 გრ გახეხილი ნიორი, დაუმატეთ 300 გრ თაფლი. გააჩერეთ 3 კვირა და მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 40 წუთით ადრე.
  • 0,5 ლ არაყს დაასხით 100 გრ მუსკატის რძე, გააჩერეთ 21 დღე, ყოველდღიურად შეანჯღრიეთ, შემდეგ გაფილტრეთ. დალიეთ 20-30 წვეთი 1/4 ჭიქა ცხელ წყალში 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 30 წუთით ადრე. ნაყენის მიღებებს შორის (0,5 ლ) რეკომენდებულია შესვენება 10 დღის განმავლობაში, მხოლოდ 5 კურსი.
  • დარიჩინი და ჯანჯაფილი ათხელებს სისხლს. დაგჭირდებათ: ჯანჯაფილის ახალი ფესვი (დაახლოებით 4 სმ), მწიკვი დარიჩინი (დანის წვერით), 1 ჩ.კ. მწვანე ჩაი. დაასხით 0,5 ლიტრი მდუღარე წყალი. აადუღეთ წყალი, შემდეგ მასში მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი და გააჩერეთ 2 წუთი, დროის გასვლის შემდეგ გადაწურეთ, დაუმატეთ ნახევარი ლიმონი და თაფლი გემოვნებით. დალიეთ დღის განმავლობაში.
Facebook კომენტარები