თუ უმ ნიორსა და თაფლს შეურევთ და ამ ნარევს 7 დღის განმავლობაში უზმოზე მიირთმევთ, საგრძნობლად გააუმჯობესებთ ჯანმრთელობას და თავიდან აიცილებთ გარკვეული დაავადებების განვითარებას.

თაფლი და ნიორი კარგია ჯანმრთელობისთვის, რადგან მათ აქვთ ძლიერი ანტიბიოტიკური თვისებები, რომლებიც ეხმარება ჩვენს იმუნურ სისტემას.

ერთის მხრივ, თაფლი და თბილი წყალი შესანიშნავი კომბინაციაა ორგანიზმის გასაწმენდად, მეორე მხრივ კი ნიორი ცნობილია თავისი კვებითი ღირებულებითა და დაბალი კალორიული შემცველობით.

ნიორი და თაფლი – სამკურნალო თვისებები

1. კვებავს კანს

როგორც კი დაიწყებთ თაფლისა და ნივრის ყოველდღიურ რუტინაში შეყვანას, ეს კომბინაცია თქვენს კანს შესანიშნავ ბზინვარებას მიანიჭებს და საგრძნობლად გაახალგაზრდავებს მას.

2. მკურნალობენ გრიპს, გაციებას და ალერგიას

ნივრისა და თაფლის ანტიბაქტერიული თვისებები სულ რამდენიმე დღეში კურნავს გაციებას და გრიპს.

3. აძლიერებს იმუნიტეტს

თაფლისა და ნივრის ნაზავი მნიშვნელოვნად უწყობს ხელს იმუნიტეტის გაძლიერებას და, შესაბამისად, წინააღმდეგობას სხვადასხვა დაავადებების მიმართ.

4. ისინი ამცირებენ ინფარქტის რისკს

ნივრისა და თაფლის ნაზავი ხელს უწყობს გულის შეტევის რისკის შემცირებას სისხლში ცუდი ქოლესტერინის შემცირებით.

ნივრის და თაფლის სხვა სამკურნალო თვისებები:

  • ნიორი და თაფლი უზმოზე აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას (აფერხებს თრომბოზს და ვარიკოზულ ვენებს).
  • არეგულირებს არტერიულ წნევას.
  • ამცირებს ანთებით პროცესებს (აუმჯობესებს ჯანმრთელობას ართრიტის დროს, ორგანიზმში სითხის შეკავებას და კუნთების დაავადებებს მკურნალობს).
  • ებრძვის ხველას (თუ ხველა გამოწვეულია ბაქტერიით ან ვირუსით, თაფლსა და ნიორზე უკეთესი არაფერია. ეს სწრაფად შეამცირებს ყელის გაღიზიანებას, ასტიმულირებს ლორწოს გამოყოფას).

ასევე ცალ-ცალკე შემოგთავაზებთ ამ ორივე საკვების სასარგებლო სამკურნალო თვისებებს:

ნიორი

ნიორი გამოიყენება სხვადასხვა კერძებში. ის შესანიშნავია როგორც სანელებელი. თუმცა მას შესანიშნავი გემოს გარდა სხვა მრავალი სასარგებლო თვისებაც აქვს. ნიორი სამკურნალო მიზნებისთვის გამოიყენებოდა უძველესი დროიდან, როდესაც მას იყენებდნენ სახსრების ტკივილისა და საჭმლის მომნელებელი პრობლემების შესამცირებლად. ამგვარად, ჩინეთში მას იყენებდნენ საჭმლის მონელების და სუნთქვის პრობლემების დროს, ხოლო რომაულ კულტურაში იყენებდნენ სახსრების ტკივილისა და საჭმლის მომნელებელი პრობლემების შესამცირებლად.

რაც ნიორს ასე ჯანსაღს ხდის არის ინგრედიენტი ალიცინი, რომელსაც გააჩნია ანტიბაქტერიული, ანტივირუსული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები. თუმცა, მნიშვნელოვანია, რომ ნიორი ახალი და უმი იყოს. როდესაც მას საკვებს უმატებთ, შეწვით ან სხვაგვარად უცვლით მის სტრუქტურას, ის კარგავს უამრავ სასარგებლო თვისებას.

თაფლი

თაფლს უძველესი დროიდან იყენებდნენ, როგორც ბუნებრივ წამალს. მას აქვს სხვადასხვა თვისებები და ასევე აქვს ძალიან სასიამოვნო გემო. ის სავსეა ანტიოქსიდანტებითა და ფერმენტებით, ასევე მინერალებით, რომელთაგან ზოგიერთია: მაგნიუმი, ფოსფორი, კალიუმი, კალციუმი, რკინა, თუთია, ვიტამინი B6, ნიაცინი, თიამინი და ა.შ.

წარმოიდგინეთ, რამდენად სასარგებლო იქნება ამ ორი ინგრედიენტის კომბინაცია ჩვენი ორგანიზმისთვის.

როგორ მოვამზადოთ ნიორი და თაფლი? აი რა გჭირდება:

  • 12-13 კბილი ნიორი
  • ერთი ჭიქა თაფლი (დაახლოებით 335 გ)
  • პატარა ქილა თავსახურით

მომზადების პროცესი:

ნიორი გაასუფთავეთ და წვრილად დაჭერით. ჩაასხით თაფლი შუშის ჭურჭელში და იქ გადაიტანეთ ნიორიც. დააფარეთ თავსახური და შეინახეთ 1 კვირა ბნელ ადგილას. ერთი კვირის შემდეგ თქვენ მიიღებთ ბუნებრივ წამალს, რომელიც ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი წამალია მსოფლიოში.

გამოყენება:

მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი დღეში, დილით უზმოზე.

სიროფი შეიძლება განზავდეს თბილი წყლით. წამალი მიიღება 7 დღის განმავლობაში, შემდეგ გააკეთეთ შესვენება ორი კვირის განმავლობაში და შემდეგ ეს წამალი მიიღეთ კიდევ ერთი კვირის განმავლობაში.

Facebook კომენტარები