თუ ყოველ დღე ნიახურს შეჭამ, შენი ჯანმრთელობა მკვეთრად გაუმჯობესდება.. აი რა დაავადებას ურნავს ის…

მას შემდეგ რაც შეიტყობთ ამ გასაოცარ ფაქტებს ნიახურის ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების შესახებ, მას სიამოვნებით მიირთმევთ! მაშინაც კი, თუ მწვანილის გემო არ მოგწონთ, ყოველთვის შეგიძლიათ მოამზადოთ კერძები, სადაც ნიახური კარგად ჰარმონიზდება სხვა საკვებთან.

დღეში მხოლოდ ერთ ყლორტ ნიახურს შეუძლია უზარმაზარი სარგებელი მოუტანოს თქვენს ორგანიზმს. ჯანმრთელობის გასაღები დაბალანსებული დიეტაა. დაამატეთ ნიახური თქვენს რაციონში და თავს ბევრად უკეთესად იგრძნობთ.

ნიახურის სარგებელი

  • ნიახური დაბალკალორიული პროდუქტია, ერთი ღერო შეიცავს მხოლოდ 10 კალორიას. ეს მნიშვნელოვანია მათთვის, ვინც მუდმივ ბრძოლაშია ჭარბ წონასთან.
  • ნიახური ეხმარება ინფექციებთან ბრძოლაში და აძლიერებს იმუნიტეტს. თუ გაქვთ ასთმა, ქრონიკული ბრონქიტი, აკნე, აუცილებლად მიირთვით რეგულარულად ნიახური, ასე უფრო სწრაფად გამოჯანმრთელდებით.
  • თუ ღამით ნიახურის ღეროს მიირთმევთ, მშვიდად შეძლეთ დაძინებას. ნიახური დამამშვიდებლად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე სხვადასხვა მიკროელემენტების გამო, რომლებიც მასში მეტია. მაგალითად, მაგნიუმი – სწორედ მისი წყალობით იგრძნობთ თავს უფრო მოდუნებულად.
  • ნიახური ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ტოქსინების გამოდევნას. დაამატეთ ნიახური თქვენს მენიუში, თუ ზედმეტად ჭამეთ ან დალიეთ წინა დღეს – ეს მცენარე სწრაფად აღადგენს წონასწორობას ორგანიზმში და აღადგენს თქვენს ენერგიას.
  • ნიახური შეიცავს ძალიან დიდი რაოდენობით წყალს, ის შესანიშნავად ატენიანებს თქვენს სხეულს. დეჰიდრატაციის შემდეგ კარგი იდეაა ნიახურის ჭამა.
  • ორგანიზმში წყლის მარილის სწორი ბალანსი ძალიან მნიშვნელოვანია ჯანმრთელობისთვის. როგორც უკვე აღვნიშნეთ, ნიახური შეიცავს საკმარისი რაოდენობით წყალს. ნიახური ასევე შეიცავს ბუნებრივ მინერალურ მარილებს – ეს კარგია ძვლებისა და ორგანიზმში სხვადასხვა მეტაბოლური პროცესებისთვის.
  • თუ მხედველობის პრობლემა გაქვთ, მიირთვით ნიახური. ამ მცენარის ერთი ტოტი შეიცავს A ვიტამინზე ორგანიზმის ყოველდღიური მოთხოვნილების 10 პროცენტს. A ვიტამინი ასევე ძალიან სასარგებლოა კანისთვის.
  • ნიახური შეიცავს ნივთიერებას, რომელიც ხელს უწყობს სისხლში ქოლესტერინის დონის შემცირებას. ამ კომპონენტის წყალობით მწვანილის შენახვა შესაძლებელია ამდენი ხნის განმავლობაში. ნიახური ბუნებრივი ანტიოქსიდანტების ძლიერი წყაროა.~
  • ფტალიდები – ეგრეთ წოდებული უნიკალური ნაერთები, რომლებითაც მდიდარია ნიახური. ისინი ხელს უწყობენ არტერიული წნევის დაწევას, ამიტომ ყველას, ვისაც აწუხებს ჰიპერტენზია, შეიძლება ურჩიოთ ნიახურის ჭამა.
  • გლუტეოლინი არის ფლავონოიდი, რომელიც გვხვდება ნიახურშიც. ეს ანტიოქსიდანტი ძალიან ძლიერია, მას შეუძლია შეაჩეროს ორგანიზმში დაავადებული უჯრედების განვითარება!

როგორც ხედავთ, ნიახური ძალიან სასარგებლო მწვანილია. ჩართეთ ის თქვენს დღის მენიუში და გაიუმჯობესედ ჯანმრთელობის ხარისხი.

უთხარით ყველას ნიახურის სამკურნალო თვისებებზე, ის შეუცვლელია ჯანმრთელობისა და კეთილდღეობისთვის.

Facebook კომენტარები