რა განსხვავებაა ყავისფერ და თეთრ კვერცხებს შორის? – ეს ყველამ უნდა იცოდეს

ყავისფერი კვერცხები უკვე რამდენიმე წელია პოპულარობას იძენს, განსაკუთრებით ჯანმრთელობის დაცვით მომხმარებლებში. მომხმარებელთა 60 პროცენტს ამჟამად ყავისფერი კვერცხის ყიდვა ურჩევნია, ვიდრე თეთრი კვერცხის. მაგრამ მართლაც არსებობს ასეთი დიდი განსხვავებები?

ბევრი ჭორი ვრცელდება კვერცხის გარსის ფერის შესახებ. ზოგჯერ ამტკიცებენ, რომ ქათმის ბუმბულის ფერი პასუხისმგებელია კვერცხის ფერზე. სხვები ამბობენ, რომ გალიაში მყოფი ქათამი თეთრ კვერცხებს დებს, ხოლო თავისუფალი ქათამი ყავისფერ კვერცხს. ასევე ამბობენ, რომ ეს ქათმების არასწორ და დიეტურ კვებას უკავშირდება. ეს ყველაფერი საკმაოდ უცნაურად ჟღერს.
თუ გაინტერესებთ არის თუ არა გემოვნებისა და ხარისხის განსხვავება სხვადასხვა ფერის კვერცხებს შორის, მაშინ განაგრძეთ  ამ სტატიის კითხვა.

რას გვეუბნება კვერცხის ნაჭუჭის ფერი?

ყველას, ვისაც საკუთარი ქათამი ჰყავს სახლში, შეუძლია მარტივად შეამოწმოს და დაინახოს, რომ ყავისფერი ქათამი მხოლოდ ყავისფერ კვერცხს დებს, თეთრი ქათამი კი მხოლოდ თეთრ კვერცხს. სწრაფად აღმოაჩენთ, რომ ბუმბულის ფერს გავლენა არ აქვს კვერცხუჯრედის ფერზე. ასე რომ, თეორია No1 შეიძლება გამოირიცხოს. ასევე არც ქათმის საკვებსაც არ აქვს მნიშვნელობა – ყოველ შემთხვევაში, არა მაშინ, როდესაც საქმე ეხება კვერცხუჯრედის ფერს.

სინამდვილეში თეთრი კვერცხიც ისევე სასარგებლოა როგორც ყავისფერი.

რეალურად ამ ორი სახის კვერცხს შორის მთავარი განსხვავება მათი წარმოშობის წყაროა. როდესაც კვერცხის ფერი ღიაა, ეს იმას ნიშნავს რომ იგი თეთრმა ქათამმა დადო. როდესაც კვერცხს ყავისფერი შეფერილობა აქვს, ეს იმას ნიშნავს რომ მისი დამდები ქათამის ფერი მუქია. ასე რომ, კარგი იქნება თუ კვერცხის ფერს ამიერიდან ყურადღებას აღარ მიაქცევთ. თუმცა, კვერცხების განსხვავება მაინც შეიძლება ერთი მნიშვნელოვანი ასპექტით:

თითოეული კვერცხის გაყოფა შეიძლება ორ კატეგორიად, რომელიცაა დიეტური და სასადილო. დიეტურ კვერცხად უნდა მიიჩნიოთ ისეთი კვერცხი, რომელიც 7 დღე ინახებოდა ნორმალურ ტემპერატურაზე, სასაცილო კვერცხი კი 25 დღის განმავლობაში უნდა იყოს შენახული.

Facebook კომენტარები