სიმართლე თუჯის ტაფების შესახებ: ფაქტები, რომელიც უნდა იცოდეთ! ამის შემდეგ ის გახდება თქვენი საყვარელი ნივთი ოჯახში..
თუ გსმენიათ, რომ თუჯის ტაფა ზრდის ორგანიზმში რკინის შეწოვას, უნდა იცოდეთ სიმართლე. როგორც ჩანს, თუჯის ტაფაში მომზადება ბევრ სარგებელს გვთავაზობს ჯანმრთელობისთვის და ჩვენ გაჩვენებთ 10 კარგ მიზეზს, რომ იყიდოთ და დაიწყოთ მისი გამოყენება:
1. აწვდის რკინას სხეულს
თუჯის ჭურჭელი არის ჭურჭლის ტიპი, რომელიც გვთავაზობს კვების უპირატესობებს, რადგან გამოყოფს მცირე რაოდენობით რკინას ყოველ ჯერზე, როცა მასში ხარშავთ. ეს გაზრდის რკინის დონეს თქვენს ორგანიზმში, განსაკუთრებით ზედმეტად მჟავე საკვების მომზადებისას.
2. არატოქსიკურია.
თუჯის ჭურჭელში მომზადებული საჭმელი სრულიად უსაფრთხოა, საჭმლის მომზადება სრულიად უსაფრთხოა, არატოქსიკურია. მაშინ როცა სხვა მასალის ტაფების უმეტესობა გამოყოფს ტოქსინებს ყოველ ჯერზე, როცა მათში ხარშავთ საჭმელს.
3. საჭმელი უფრო გემრიელია
მიუხედავად იმისა, რომ თუჯის ტაფაში საჭმლის მოსამზადებლად თქვენ გჭირდებათ ნაკლები ზეთი, თქვენი საკვები ბევრად უფრო გემრიელი იქნება.
4. თერმული უპირატესობები
ეს ჭურჭელი სითბოს თანაბრად ანაწილებს, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ თავისუფლად მოამზადოთ მაღალ ტემპერატურაზე.
5.შეიძლება გამოყენებულ იქნას გაზქურაზე, ღუმელზე ან გრილზე.
თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ეს ჭურჭელი ღუმელში, ნახშირზე ან გაზქურაზე, რადგან ის უძლებს სხვადასხვა დონის სითბოს და სიცხე არ აზიანებს მის ფორმას.
6. ძალიან გამძლეა
თქვენ ყიდულობთ მას ერთხელ და იყენებთ სამუდამოდ. თქვენი თუჯის ჭურჭელი შეიძლება გაგიძლოთ მთელი ცხოვრება, თუ კარგად მოუვლით მას.
7. მისი გაწმენდა ძალიან მარტივია
შეგიძლიათ თუჯის ჭურჭელის გაწმენდა არააბრაზიული ღრუბლით და ცხელი წყლით, სხვა ჭურჭლისგან განსხვავებით საპონი არ გჭირდებათ.
8. მას იყენებდნენ ათასობით წლის განმავლობაში
თუჯის ტაფები თავდაპირველად ჩინეთში ამზადებდნენ ჩვენს წელთაღრიცხვამდე IV საუკუნეში. ხოლო მეთორმეტე საუკუნეში ჩამოიტანეს ინგლისში. თუმცა, ისინი პოპულარული გახდა აშშ-ში მე-18 საუკუნეში.
ასე რომ, თუ ჯერ კიდევ არ ხართ თუჯის ჭურჭლის მფლობელი, აუცილებლად გირჩევთ, რაც შეიძლება მალე იყიდოთ და გპირდებით, რომ ის მაშინვე გახდება თქვენი საყვარელი ნივთი ოჯახში!