ამ გზით შეგიძლია მოამზადოთ ვაშლის ძმარი! გიზიარებთ რეცეპტს, რომელსაც მე ვიყენებ!

ძმარი დუღილის შედეგად მიღებული პროდუქტია – განსაკუთრებით პოპულარულია ვაშლისგან დამზადებული ძმარი. მისი სასარგებლო თვისებების გამო, ეს პროდუქტი ფართოდ გამოიყენება კოსმეტოლოგიაში, სამზარეულოში, ტრადიციულ მედიცინაში გარკვეული დაავადებების სამკურნალოდ.

ვაშლის ძმარი სრულიად ბუნებრივი პროდუქტია. იგი მიიღება ვაშლის წვენის დუღილით ქიმიური დანამატების დამატების გარეშე. ტკბილი წვენიდან მჟავე ძმარში ამ ტრანსფორმაციისას ვაშლის თანდაყოლილი სასარგებლო თვისებები არ იკარგება და ორგანული მჟავების გამოჩენის გამო ახალი სასარგებლო თვისებებიც კი ემატება.

თავისი ბუნებრიობის გამო, ამ ძმარს შეიძლება ჰქონდეს ნალექი ბოთლის ძირში, ეს ეხება შეძენილ პროდუქტსაც კი. ყიდვისას წაიკითხეთ შემადგენლობა შემადგენლობის შესახებ, ძმარი წყლისა და ვაშლის მჟავის გარდა არაფერს არ უნდა შეიცავდეს. მაღაზიაში ნაყიდი ძმრის სიძლიერე ასევე არ უნდა აღემატებოდეს 6%-ს.

ვაშლის ძმრის სარგებელი, უპირველეს ყოვლისა, მდგომარეობს მის ანთების საწინააღმდეგო და ტკივილგამაყუჩებელ ეფექტში:

ამცირებს წნევას; ხსნის შაკიკის შეტევებს; ამცირებს შეშუპებას და ტკივილს სტენოკარდიის, სურდოს, ართრიტის დროს; ახდენს ნაწლავის მიკროფლორას ნორმალიზებას; აჩქარებს ჭრილობებისა და კანის სხვადასხვა დაზიანებების შეხორცებას; აუმჯობესებს იმუნიტეტს; აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას.

ვაშლის ძმრის სამკურნალო თვისებები გამოიყენება ჩვენი ცხოვრების მრავალ სფეროში, როგორიცაა კოსმეტოლოგია, სტომატოლოგია, მედიცინა, კვება და სხვა. ბუნებრივია, თვითნაკეთი პროდუქტი უფრო ეფექტური და უსაფრთხო იქნება.

გთავაზობთ ხელნაკეთი ვაშლის ძმრის რეცეპტს.

ხელნაკეთი ნატურალური ძმარი მზადდება ნამდვილი მწიფე ვაშლისგან. მომზადების ორი ძირითადი მეთოდი არსებობს: ვაშლის რბილობისაგან ან წვენისგან. ტკბილი ვაშლი საუკეთესოა ძმრის დასამზადებლად. ხილი უნდა იყოს მწიფე, გადამწიფებული ხილი დასაშვებია და წახალისებულია კიდეც.

კლასიკური უშაქრო ვაშლის ძმრის რეცეპტი

სახლში ვაშლის ძმრის მარტივი რეცეპტისთვის, თქვენ უნდა აირჩიოთ მწიფე და ტკბილი ვაშლი.

გარეცხეთ ვაშლი და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. დატოვეთ გარეთ. ცოტა ხნის შემდეგ გამოწურეთ წვენი. მიღებული სითხე მოათავსეთ შუშის ჭურჭელში და დააფარეთ სამედიცინო ხელთათმანი, ისეროგორც სურათზეა ნაჩვენები. გააჩერეთ თბილ, ბნელ ადგილას ამ მდგომარეობაში, 6 დღემდე.

როგორც კი ხელთათმანი კარგად გაიბერება,დროა გადაწუროთ ძმარი ფართო ყელიან ჭურჭელში და გადააფაროთ ზემოდან რბილი ქსოვილი. გააჩერეთ ძმარი ასეთ მდგომარეობაში ბნელ ადგილას +27 გრადუს ტემპერატურაზე 2 თვის განმავლობაში.

როდესაც სქელი ნალექი ჩნდება, ვაშლის მასას ფილტრავენ მარლის მეშვეობით და ფუთავენ ბოთლებში. შეინახეთ შემდგომ გრილ ადგილას.

ამის შემდეგ ძმარი შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი საჭიროების მიხედვით.

თუ თქვენ იყენებთ სხვა მეთოდს ვაშლის ძმრის დასამზადებლად, გთხოვთ გაგვიზიაროთ რეცეპტი.

Facebook კომენტარები