თუ კუჭის წყლული გაწუხებთ, ეს სასმელი დაგეხმარებათ ტკივილის შემსუბუქებაში!
იმისათვის, რომ იყოთ ჯანმრთელი და განკურნოთ ისეთი დაავადება, როგორიცაა კუჭის წყლული, გვერდითი მოვლენების დიდი ჩამონათვალის მქონე მედიკამენტების მიღების გარეშე, უნდა მიიღოთ კარტოფილის წვენი.
კარტოფილი ჩვენი კვების რაციონში ყველაზე ხშირად მოხმარებადი პროდუქტია. ასეთ დროს, არც კი ვფიქრობთ იმაზე, თუ რამდენად სასარგებლო შეიძლება იყოს იგი. კარტოფილს იყენებდნენ უძველესი დროიდან ტრადიციული მკურნალები მრავალი დაავადებების სამკურნალოდ, რა თქმა უნდა, კუჭის წყლულის ჩათვლით.
ასეთ დროს განსაკუთრებით ღირებულია კარტოფილის წვენი. სწორად მომზადებული წვენი ხელს შეუწყობს არა მხოლოდ საჭმლის მონელების პრობლემების აღმოფხვრას, არამედ ჯანმრთელობის აღდგენას.
ბოსტნეულის შემადგენლობაში შემავალი ყველა საკვები ნივთიერების ადვილად მონელება ხელს უწყობს საჭმლის მონელების ნორმალიზებას, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია კუჭის წყლულის მქონე ადამიანებისთვის. გარდა ამისა, კარტოფილის ჭამა აუცილებელია მეტაბოლური პროცესების დასაბალანსებლად.
რა არის კუჭის წყლულის შესაძლო გართულებები?
ბოსტნეულის თერმული დამუშავება იწვევს საკვები ნივთიერებების უმეტესობის განადგურებას. კარტოფილის სარგებლიანობისთვის ყველაზე ცუდად აისახება მისი შეწვა. შემწვარი კარტოფილი მრავალი ჩვენგანის საყვარელი კერძია, რაც ბუნებრივად იწვევს კვების რაციონში საკვებ ნივთიერებების ნაკლებობას.
ყველაზე გამოხატული სასარგებლო თვისებები ახასიათებს ნედლ კარტოფილს. ამიტომ მისი წვენი შედის ხალხური საშუალებებით მკურნალობის რეცეპტში, ყოველგვარი თერმული დამუშავების გარეშე.
კარტოფილისგან დამზადებული წვენი შეიცავს მაქსიმალურ რაოდენობას ნუტრიენტების. სწორედ მას იყენებენ კუჭის ან თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის სამკურნალოდ.
ამ ბოსტნეულის ახლად დამზადებულ წვენს აქვს მრავალფეროვანი სასარგებლო ეფექტი:
ხელს უწყობს ჭრილობის შეხორცებას; აქვს ტკივილგამაყუჩებელი ეფექტი; ანტისპაზმური და ანტიმიკრობული საშუალებაა; შეუძლია შარდსადენის სტიმულირება; ასევე მსუბუქი საფაღარათო საშუალებაცაა.
მისი მიღება აუცილებელია, თუ თქვენ გაქვთ ზემოხსენებული სხეულის ფუნქციონირების პრობლემები. ეს დაავადება იწვევს ტკივილს, სპაზმებსა და საჭმლის მომნელებელი ფუნქციის დაქვეითებას. წყლული არის კუჭის ლორწოვან გარსზე პათოლოგიური პროცესი, რომელსაც, თუ არ უმკურნალებთ, შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის სერიოზული მოშლა. კარტოფილის წვენით მკურნალობა კი საშუალებას გაძლევთ ლორწოვან გარსზე რეგენერაციული პროცესების სტიმულირება ორგანოში პათოგენური მიკრობების წყაროს ერთდროულად განადგურებით.
ამ წვენის მიღების შემდეგ თქვენს ორგანიზმში მოხდება კარგი ცვლილებები ჯანმრთელობის მხრივ:
ასეთი ხალხური საშუალებით მკურნალობისას უნდა გვახსოვდეს, რომ წვენი უნდა მიიღოთ მხოლოდ ახლად გამოწურული. იგი არ ინახება მაცივარში, რადგან გარკვეული დროის შემდეგ ის იწყებს სასარგებლო თვისებების დაკარგვას და ხდება პათოგენური მიკროორგანიზმების სანაშენე ადგილი.
როგორ მოვამზადოთ და გამოვიყენოთ კარტოფილის წვენი?
აიღეთ კარტოფილი, გაასუფთავეთ და გახეხეთ წვრილ სახეხზე ან დააბლენდერეთ. შემდეგ მიღებული მასა მოათავსეთ სუფთა ნაჭერში ან მარლაში და გამოწურეთ წვენი. ახლად დამზადებული წვენი უნდა მიიღოთ ჭამამდე 30 წუთით ადრე დღეში სამჯერ ან ოთხჯერ. მკურნალობის კურსი 20 დღეა.
დოზა თანდათან იზრდება, თავდაპირველად ვიღებთ ჭიქის ¼ , შემდეგ, ნელ-ნელა, გავზრდით და მივიღებთ ¾-ს დღიურ დოზას. ასევე, კარტოფილის წვენი შეიძლება კომბინირებული იყოს სტაფილოს წვენთან. ეს ნარევი უფრო ეფექტურია წყლულების, გასტრიტისა და საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის სხვა დარღვევების დროს.
კურსის დაწყებიდან რამდენიმე დღეში კარტოფილისა და სტაფილოს კოქტეილი მნიშვნელოვნად გააუმჯობესებს პაციენტის მდგომარეობას.
გაფრთხილება: გარკვეული დაავადებების დროს, სასმელი მიღება არ შეიძლება, ეს დაავადებებია:
დიაბეტი; პანკრეატიტი; კარიესი; ნაწლავების შეშუპება; სიმსუქნე; საშარდე სისტემის დარღვევა; ალერგია კარტოფილზე.
არ უნდა მიიღოთ სასმელი თერაპიული ეფექტის მისაღებად საჭირო დროზე მეტხანს. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მას შეუძლია დაარღვიოს პანკრეასის მუშაობა.