თუ წითელი ხახვის კანს აგდებთ, ძალიან დიდ შეცდომას უშვებთ. მას შეუძლია უამრავი დაავადების განკურნება..
ცნობილია, რომ წითელი ხახვის კანი ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის. დიახ, ხახვის კანს, რომლებსაც ხახვს აშორებთ და ნაგავში აგდებთ, საოცრება მოაქვს თქვენი ჯანმრთელობისთვის.
მიუხედავად იმისა, რომ ხახვის კანი არ არის საკვები, ისინი ძალიან სასარგებლოა, თუ იცით მათი ეფექტური თვისებები.
აი, რა შეგიძლიათ გავაკეთოთ:
1. წითელი ხახვი უაღრესად გემრიელი ბოსტნეულია
წითელი ხახვი გამოიყენება მსოფლიოს თითქმის ყველა სამზარეულოში. სინამდვილეში, ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ბოსტნეული მსოფლიოში. მისი მირთმევა შესაძლებელია სხვადასხვა გზით – უმი და ახალი, შემწვარი, გამომცხვარი… თუმცა ხახვის გაწმენდის შემდეგ კანს თითქმის ყველა აგდებს.
2. ხახვის კანის გადაგდება ყველაზე დიდი შეცდომაა
კვლევამ აჩვენა, რომ წითელი ხახვის კანი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებსაც შეუძლიათ გააუმჯობესონ საერთო ჯანმრთელობა და ასევე შეიცავს უამრავ დიეტურ ბოჭკოს და ფლავონოიდებს, რომლებიც შესანიშნავია კანისთვის. ეს ინგრედიენტები უფრო კონცენტრირებულია ხახვის კანში, ვიდრე თავად ბოსტნეულში.
3. რატომ არის კარგი წითელი ხახვის ქერქის გამოყენება:
წითელი ხახვის კანი ასევე შეიცავს კვერცეტინს, მშვენიერ და ძალიან ძლიერ პიგმენტს. ხელს უშლის სისხლძარღვების ბლოკირებას და ამცირებს ჰიპერტენზიას. მას ასევე აქვს ანტიბაქტერიული, კიბოს საწინააღმდეგო და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები. ის ასევე შეიცავს ფლავონოიდებს, ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ანადგურებენ თავისუფალ რადიკალებს.
ხახვის კანი გააუმჯობესებს თქვენს ჯანმრთელობას და შეამცირებს:
სიმსუქნეს, ტიპი 2 დიაბეტს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებას, კუჭ-ნაწლავის პრობლემებს.
4. აი, კიდევ რისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ წითელი ხახვის კანი
ზოგიერთი ადამიანი გვირჩევს ხახვის კანს, როგორც დასაბანი საშუალება, რომელიც ამშვიდებს ქავილს ზოგიერთი კანის დაავადებისგან. ანალოგიურად, წყალი, რომელშიც ხახვის კანი იხარშება, შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც სილამაზის საშუალება. თუ გსურთ რბილი და გლუვი თმა, შეისხურეთ ეს ხსნარი ახლად დაბანილ თმაზე და გაიმშრალეთ ჰაერზე.
5. ჩაის მომზადება ხახვის კანისგანაც შეგიძლიათ
გაფცქვენით ხახვი და მოათავსეთ მისი კანი ქილაში. დაასხით მათ ცხელი წყალი და გააჩერეთ 15 წუთი. გადაწურეთ და დალიეთ ჩაი ყოველ საღამოს ძილის წინ – ეს საუკეთესო დროა მოხმარებისთვის, რადგან კვერცეტინი არის რბილი დამამშვიდებელი საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ დაძინებაში.
6. კვერცეტინისა და მცენარეული ბოჭკოს გამოყენება
კვერცეტინი, რომელიც ხახვის კანის მთავარი ინგრედიენტია, არის ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც კიბოს ერთ-ერთი მთავარი მიზეზია.
ხახვის კანი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით მცენარეულ ბოჭკოებს. ზოგიერთი კვლევის მიხედვით, წითელი ხახვის კანი შეიძლება გამოყენებულ იქნას როგორც ნებისმიერი დიეტის დანამატი, რადგან შეიცავს დიდი რაოდენობით უხსნად ბოჭკოს. უხსნადი ბოჭკოები სასარგებლოა მსხვილი ნაწლავის ნორმალური და პერისტალტიკური მოძრაობებისთვის. ისინი ასევე ხელს უწყობენ ნაწლავებიდან ტოქსინების ამოღებას და ასევე აქვთ pH დონის დაბალანსების უნარი.