ბეგქონდარა უნიკალური მცენარეა, რომელსაც ადამიანები უძველესი დროიდან იყენებენ. მას გააჩნია საოცარი სამკურნალო თვისებები, სწორედ ამიტომ გთავაზობთ ამ მცენარისგან მოსამზადბელი არომატულლი ჩაის რეცეპტს, გაითვალისწინეთ ეს იფნორმაცია და იზრუნეთ საკუთარ ჯანმრთელობაზე ბუნებრივი ინგრედიენტების დახმარებით!
ბეგქონდარას გააჩნია ანტიბაქტერიული, ჭრილობის შემახორცებელი, გამაყუჩებელი, ბრონქების გამაფართოვებელი, ჭიების საწინააღმდეგო და სხვა უამრავი სასარგებლო თვისებები. ის აბალანსებს ნივთიერებათა ცვლის პროცესს და განსაკუთრების სასარგებლოა მათთვის, ვისაც წონის კორექტირება სურს.
მისი ჩაი ეფექტურია უძლობის, რევმატული ართრიტის, ფილტვების დაავადებების, ასთმისა და ბრონხიტის დროსაც.
ბეგქონდარას ჩაი
1. რეცეპტი #1 – ¼ ჭ წყალში ჩაყარეთ 1 ჩ/კ გამხმარი ბეგქონდარა, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გააჩერეთ 10 წუთით. გადმოასხით ჭიქაში, გააჩერეთ კვლავ 5-7 წუთი და არომატული ჩაი მზადაა!
2. რეცეპტი #2 – ჩაის დასაყენებელ ჩაიდანში ჩაყარეთ 3 ჩ/კ შავი ჩაი და 2 ჩ/კ ბეგქონდარა, დაასხით ადუღებული წყალი და გააჩერეთ. თაფლი და შაქარი დაუმატეთ გემოვნებით.
3. რეცეპტი #3- აურიეთ ბეგქონდარა და პიტნა თანაბარი პროპორციით, 1 ს/კ ეს კომბინაცია ჩაყარეთ ჩაის დასაყენებელ ჩაიდანში, დაასხით ადუღებული წყალი და გააჩერეთ. ეს სასმელი უებარია ნევროზის, განწობის გაფუჭების და დაღლილობის დროს.
ბეგქონდარას შემადგენლობაში არსებული ნივთიერებების გამო, მისი მიღება რეკომენდირებული არ არის გასტრიტის, კუჭის წყლულის, ფარისებრი ჯირკვლის, დიაბეტის და ორსულობის დროს.