ჭამთ თუ არა ნამდვილ კარაქს? ამის გარკვევაში ჩვენ დაგეხმარებით

რძის პროდუქტების მრავალფეროვნება მაღაზიებსა და ბაზარზე, ერთი მხრივ, საშუალებას იძლევა გავამდიდროთ ჩვენი რაციონი ახალი გემოებით, თუმცა მეორეს მხრივ, საშუალებას აძლევს არაკეთილსინდისიერ მწარმოებლებს, რომლებიც ცდილობენ მათ პროდუქტის გაყიდვას როგორც კარაქი. ექსპერტების აზრით, ზეთისა და კარაქის ყოველი მეორე შეფუთვა შეიძლება ყალბი იყოს, ამიტომ დღეს ვისაუბრებთ იმაზე, თუ როგორ უნდა აირჩიოთ მაღალი ხარისხის ბუნებრივი კარაქი, გემრიელი, არომატული და ჯანსაღი. კარგი კარაქი, ვიტამინების, მინერალებისა და კვალი ელემენტების ბუნებრივი წყაროა, იგი აუცილებელია ტვინის ფუნქციონირებისთვის, კანის დამატენიანებლად და საკვებად, სისხლძარღვების გასამაგრებლად, ართრიტის თავიდან ასაცილებლად და იმუნიტეტის გაზრდისთვის.

როგორ გავიგოთ, ყიდულობთ თუ არა ნამდვილ კარაქს?

1.რას ვუყურებთ პირველად პროდუქტის არჩევისას? სავარაუდოდ მის შემადგენლობას. ბუნებრივი კარაქი არ შეიცავს სხვადასხვა მცენარეული ზეთების ჩამოთვლას, როგორც მარგარინი. კარაქის შემადგენლობა ლაკონურია: მთლიანი რძე და ნაღები.

2.თუ შეფუთვაზე არ არის დაწერილი “კარაქი”, ესეც საფუძველია ვიფიქროთ, რომ შეფუთული კარაქის შიგთავსი შეიძლება იყოს მარგარინი.

3.თუ თქვენ გაქვთ შესაძლებლობა გახსნათ პროდუქტი (მაგალითად, ბაზარში, სადაც კარაქს ხშირად წონაში ყიდიან), გადახედეთ მის ფერს. ეს არ უნდა იყოს არც რადიკალურად ყვითელი და არც ინტენსიურად თეთრი.

4.ღირს ყურადღება მიაქციოთ პროდუქტის შენახვის ვადას. წონის მიხედვით ძროხის კარაქი შეიძლება შევინახოთ ათი დღის განმავლობაში. თუ იგი ლითონის ქილაშია, მაშინ არა უმეტეს სამი თვისა. როდესაც შეფუთვას დაათვალიერებთ და ხედავთ, რომ მწარმოებელი გვპირდება უსასრულო ვადის ხანგრძლივობას, მაშინ მასში არსებობს კონსერვანტები.

5.თქვენ ასევე შეგიძლიათ შეამოწმოთ სახლში კარაქი ნამდვილია თუ ყალბი. თუ ტაფაზე დადებისას მასამ დაიწყო თანაბრად დადნობა, ეს იმას ნიშნავს რომ ნამდვილი კარაქი გიყიდიათ. მაგრამ თუ წვეთები გამოჩნდება ზედაპირზე, მაშინ თქვენ კარაქის ნაცვლად მარგარინი გიყიდიათ.

6.როდესაც ნამდვილი კარაქი სიცივეში მოხვდება, ის არ რბილდება, მარგარინისგან განსხვავებით, რომელიც სწრაფად იწყებს დნობას (მცენარეული ცხიმების გამო).

7.და ბოლოს, ბუნებრივი კარაქი არ უნდა დაიმსხვრას, როგორც იგი მაცივრიდან გამოიღებთ.
ვიმედოვნებთ გამოგადგებათ ჩვენი რჩევები.

Facebook კომენტარები