გარგარი – საუკეთესო საშუალება, რომელიც უძილობის წინააღმდეგ ეფექტურად მოქმედებს
გარგარი ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო ხილია. რომლის შემადგენლობაში შემდეგი ნივთიერებებია:კალცი და რკინა. ფეხმძიმეებისთვის და ბავშვებისთვის განსაკუთრებით საჭიროა, რადგან ჰემოგლობინის დონეს მაღლა წევს.

რა დადებითი გავლენა აქვს ამ ხილს ადამიანის ჯანმრთელობაზე?
-გარგარის ახალ და გამხმარ ხილს აქვს საფაღარათო, სუსტი შარდმდენი, მატონიზირებელი, ანთების საწინააღმდეგო ათეროსკლეროზული მოქმედება, აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს და ჰემატოპოეზს, წარმოადგენს B ჯგუფის ვიტამინებს, ასკორბინის მჟავას, კალიუმს, რკინას. გახეხლი გარგარი იცავს მსხვილი ნაწლავის კიბოსგან. გარდა ამისა, ის ამცირებს შეკრულობას, ბუასილს, ვარიკოზულ ვენებს.
-გარგარი აუმჯობესებს ჰემატოპოეზისა და გულის მუშაობის პროცესებს, ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ქოლესტერინის გამოყოფას, ასტიმულირებს ნაწლავების მოძრაობას და აქვს ზოგადი გამაძლიერებელი მოქმედება. იგი გამოიყენება როგორც მსუბუქი საფაღარათო საშუალება, წყურვილის მომკლავი და სიცხის დამწევი საშუალება. როგორც შარდმდენი საშუალება, ნაწლავის დუნე მოძრაობებით.
-კაროტინი-ეს ნივთიერება განსაკუთრებით კარგად სახის კანზე მოქმედებს და მხედველობას აუმჯობესებს.
-ტვინს აქტიური ქმედებისთვის სწორედ ეს ნივთიერებები სჭირდება. მაგნიუმი ნერვულ სისტემას ამშვიდებს და უძილობის წინააღმდეგ ეფექტურად მოქმედებს. კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისთვის განსაკუთრებით სასარგებლო გარგარის ნახარშია. სამკურნალოდ კურკის გულსაც იყენებენ. 20 გრ.(მეტი არა არის რეკომენდებული) გარგრის კურკის გული გაახმეთ და დაფქვით. დღეში 3-4-ჯერ 1 ჩ/კ რძესთან ან ჩაისთან ერთად მიიღეთ. ხველების და ბრონქტის დროს ეს საუკეთესო სამკურნალო საშუალებაა.

გარგრის კრემი ლუდოვიკო XIV-ს რეცეპტის მიხედვით:
ამ უგემრიელესი ფრანგული ტკბილეულის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ. 12 მწიფე გარგარი; 250 გრ. შაქარი; 30 მლ/ლ თეთრი ღვინო; 8 კვერცხის გული;

მომზადების წესი:
შუაზე გაყოფილი გარგარი ჩაალაგეთ ქვაბში, დააყარეთ შაქარი და ცოტა წყალი დაასხით. შემდეგ დადგით გაზქურაზე და მოხარშეთ. როდესაც შეამჩნევთ რომ ის უკვე მოიხარშა გადმოდგით გაზქურიდან და დაელოდეთ მის გაცივებას. ამის შემდეგ ხის კოვზით ისე აურიეთ, რომ ერთიანი მასა გამოვიდეს, დაამატეთ ღვინო. ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის გული და ისიც დაამატეთ ნარევს. ბოლოს კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ. როდესაც მასა წამოდუღდება, ის უკვე მზადაა გამოსაყენებლად.

Facebook კომენტარები