ლიმონიანი ხაჭო დაგეხმარებათ ნევროზული აშლილობისა და დეპრესიული მდგომარეობების დროს
ყველამ იცის, რომ ნამდვილი რძისგან დამზადებული ხაჭოს სარგებელი ძალიან დიდია. იგი შეიცავს 12 ტიპის ვიტამინებს, B ჯგუფის ჩათვლით, რომელიც აუცილებელია ნერვული სისტემის გასაძლიერებლად, ორგანიზმის სასიცოცხლო ენერგიით ასავსებათ. ის ფაქტი, რომ იგი შეიცავს კალციუმს, ფოსფორს და სხვა მინერალებს, დადასტურებულია ძალიან ბევრჯერ. ამ ფერმენტირებული რძის პროდუქტის მუდმივი მიღება ხელს უწყობს ჩონჩხის სისტემის გაძლიერებას, სისხლის მდგომარეობის გაუმჯობესებას, თირკმელების, პანკრეასის და ღვიძლის ფუნქციონირებას.იმისათვის, რომ სხეულმა მიიღოს კალციუმის მაჩვენებელი, საჭიროა დღეში 150 გრამი ნამდვილი ხაჭოს ჭამა. ეს მნიშვნელოვანია ორსული ქალების, მოხუცების და მცირეწლოვანი მშობლების ცოდნისთვის.

რაც შეეხება ლიმონიან ხაჭოს, იგი უფრო გაუმჯობესებულ და საარგებლო საკვებად მიიჩნევა. რატომ? ამას ეხლავე გაიგებთ.
ეს პროდუქტი ძალიან კარგ გავლენას ახდენს ადამიანის ორგანიზმზე: აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, აძლიერებს გულსისხლძარღვთა სისტემას, ძვლებსა და სახსრებს. გარდა ამისა, ლიმონის ხაჭო დადებითად მოქმედებს ადამიანის ფსიქიკურ ჯანმრთელობაზე , კერძოდ, ის სასარგებლოა ნევროზული აშლილობისა და დეპრესიული მდგომარეობების დროს.ამ პროდუქტის უპირატესობებში შედის ის ფაქტი, რომ იგი არ იწვევს ნაწლავებში დუღილს, კარგად იწოვს ორგანიზმს და ძალიან გემრიელია! და ამ პროდუქტს ასევე უწოდებენ “გრძელვადიანი ღვიძლის საკვებს”.

რატომ უნდა მივიღოთ ლიმონიანი ხაჭო? რა უპირატესობა აქვს ჩვეულებრივ ხაჭოსთან შედარებით?
მინდა უფრო დეტალურად აღვნიშნო განსხვავება ლიმონის და ჩვეულებრივ ხაჭოს შორის, რათა უკეთ წარმოვადგინოთ ლიმონის ხაჭოს ღირებულება.
1. დადასტურებულია, რომ ეს პროდუქტი უკეთ ითვისებს ნაწლავებს, არ იწვევს დუღილს.
2. ვისაც არ შეუძლია ჩვეულებრივი ფერმენტირებული რძის პროდუქტის ჭამა კუჭის მომატებული მჟავიანობის, მისი კომპონენტების შეუწყნარებლობის გამო, შეუძლია გაბედულად მიირთვას ლიმონიანი ხაჭო.

ლიმონიანი ხაჭოს მოსამზადებლად თქვენ დაგვჭირდებათ: 1 ლიტრი რძე და 1 ცალი ახალი ლიმონი

როგორ მოვამზადოთ ლიმონიანი ხაჭო?
პირველი რაც უნდა გააკეთოთ, ეს არის ლიმონიდან წვენის გამოწყრვა. ამის შემდეგ რძე ჩაასხით შესაფერის ზომის ქვაბში და დადგით გაზქურაზე დაბალ ცეცხლზე. დაელოდეთ რომ გაცხელდეს რძე, მაგრამ არა ადუღდეს. გაცხელებულ რძეს დაუმატეთ ლიმონის წვენი, სწრაფად მოურიეთ და დაუყოვნებლივ გადმოდგათ ქვაბი ცეცხლიდან.ამის შემდეგ რჩება მხოლოდ ხაჭოსა და შრატის გაყოფა. ამისათვის მიღებული მას გადაიტანეთ ან სუფთა მარლაში ან ძალიან წვრილ საწურში, რომ შრატი მთლიანად მოსცილდეს ხაჭოს.
როდესაც მთლიანად დაიწრიტება გადაიღეთ იგი თეფშზე. ხაჭოს ჭამამდე არ დაუმატოთ მარილი ან შაქარი, ამით თქვენ დაკარგავთ იმ ღირებულებებს რაც კი მას გააჩნია. მის გასაგემრიელებლად შეგიძლიათ დაუმატოთ არაჟანი ან თაფლი. გემრიელად მიირთვით.

Facebook კომენტარები