რა დაავადებებს კურნავს ჩირი? ამის ცოდნა ნამდვილად გამოგადგებათ

ზამთარში ხილის არარსებობის გამო ხშირად დიასახლისები აშრობენ მათთვის ხელმისაწვდომ ხილს. ეს მეთოდი ძალიან პრაქტიკულია ზამთარში ხილის ვიტამინების მისაღებად. მას უკვე უამრავი დიასახლისი მიმართავს. თუმცა ალბათ ყველამ არ იცის თუ რა დაავადებების განკურნება შეუძლიათ მათ.დღეს ჩვენ სწორედ მათ დადებით თვისებებზე ვისაუბრებთ.

ფინიკი აძლიერებს იმუნურ სისტემას. ისინი რეკომენდებულია გაციების, ანემიის, დისტროფიისა და დეპრესიის დროს. თუ ცუდი განწყობა და ქრონიკული დაღლილობა გაქვთ – ეს აშკარა სიმპტომებია ნაკლებ სასიცოცხლო ნივთიერებების ნაკლებობისაფინიკის მიღება ასეთ დროს არაჩვეულებრივია! ის შეიცავს კალციუმს, რკინას, კალიუმს, მაგნიუმს, სპილენძს, თუთიას, ფოსფორს, ნატრიუმს, ალუმინს, კადმიუმს, კობალტს, გოგირდს, ბორს, მანგანუმს, პროვიტამინ A- ს, ვიტამინებს P, C, B1, B2, B6 და ბეტა-კაროტინს.

გამომშრალი გარგარი აფართოებს და ასუფთავებს სისხლძარღვებს. გარგარის ჩირი მდიდარია მაგნიუმით, ხოლო სისხლში მაგნიუმის მომატება ბუნებრივი სიგნალია მოდუნების ყველაზე ღრმა დონეზე. ამის წყალობით, გამხმარი გარგარი ხსნის სისხლძარღვების კედლების სპაზმს. თირკმელებისა და გულის მდგომარეობა დაუყოვნებლივ განიმუხტება. ტვინის კვება აღდგება, მეხსიერება უმჯობესდება. გამხმარი გარგარი განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ორსული ქალებისთვის. გარგარის ჩირი ასევე გვაძლევს ვიტამინებს C, B15, A პროვიტამინს, კალიუმის და რკინის მარილებს.

გამხმარი ლეღვი თქვენს ლოყებს ანათებს და მშრალი ხველას ხსნის. ეს იმიტომ ხდება, რომ სისხლში რკინის რაოდენობა იზრდება. ლეღვში კიდევ უფრო მეტია, ვიდრე ვაშლში. გარდა ამისა, ლეღვი შეიცავს კალიუმს, კალციუმს, მანგანუმს, ფოსფორს, იოდს, ბრომს, გოგირდს, A, C, B1, B2 ვიტამინებს. ლეღვი ასტიმულირებს საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს და იწვევს მადას. ის განსაკუთრებით სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების დროს: ის ეხმარება ვენური უკმარისობას, ამცირებს სისხლის შედედებას, ხელს უშლის ჰიპერტენზიას, ათავისუფლებს ძლიერი გულისცემა.

ქიშმიში – წამალია გაღიზიანებადობის. მას აქვს გამოხატული სედატიური ეფექტი. მაგრამ ადამიანები, რომლებიც ჭარბი წონისკენ არიან მიდრეკილნი, უნდა დაიცვან ეს ზომა, რადგან ყურძენში ბევრი შაქარია. კალიუმის მაღალი შემცველობის გამო, ქიშმიში აჩქარებს ქსოვილების რეგენერაციას და აძლიერებს გულსისხლძარღვთა სისტემას. ეს საშუალებას აძლევს ყურძნის მოყვარულებს დიდხანს დარჩნენ ახალგაზრდა. გარდა ამისა, ქიშმიში ინარჩუნებს ყურძნის თითქმის ყველა სასარგებლო თვისებას: ვიტამინები B1, B2 და B5, აგრეთვე რკინა, ბორი, მაგნიუმი და სხვა კვალი ელემენტები. ისინი ერთად ხელს უწყობენ გულის, ფილტვების, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის, თირკმელების მუშაობას, გადაარჩინონ ანემია და ზოგადი სისუსტე.

Facebook კომენტარები