რატომ გვიბუჟდება ხელები? ეს საჭირო ინფორმაცია გამოადგება ყველა თქვენს ოჯახის წევრს

დაბუჟება არის პათოლოგიური შეგრძნება, რომელიც შეიძლება მოხდეს სხეულის ნებისმიერ ნაწილში, მაგრამ ყველაზე ხშირად იგრძნობა მკლავებსა და ფეხებში. დაბუჟების სიმპტომს ხშირად თან ახლავს ჩხვლეტა. კიდურებში დაბუჟებას ხშირად თან ახლავს ემოციური კონტექსტი განცალკევების გრძნობით, რაც ჩვეულებრივ დეპრესიის ნიშანია. ფიზიკურ კონტექსტში, დაბუჟება ჩვეულებრივ არის დაზიანების, ცირკულაციის დარღვევის ან გარკვეული ნერვების პათოლოგიური ცვლილებების შედეგი.
დაბუჟება შეიძლება იყოს მრავალფეროვანი დაავადებების ან მდგომარეობის სიმპტომი, რომელშიც არის სისხლის ნაკადის შეზღუდვა ან ნერვის დაზიანება.
დროებითი დაბუჟება შეიძლება ასოცირდეს ნებისმიერ აქტივობასთან, რომელიც ხანგრძლივ ზეწოლას ახდენს ნერვზე (ნერვებზე), როგორიცაა ჯვარედინი ფეხით ჯდომა ან ველოსიპედით დიდ მანძილზე სიარული. დაბუჟება შეიძლება ასევე მოხდეს ზომიერი ან მძიმე ორთოპედიული ან სისხლძარღვოვანი პათოლოგიის, ასევე იმ პირობებისა და დაავადებების გამო, რომლებიც აზიანებენ ნერვულ სისტემას. ზოგიერთ შემთხვევაში, დაბუჟება არის სიცოცხლისათვის საშიში მდგომარეობის სიმპტომი, რომელიც მოითხოვს სასწრაფო სამედიცინო დახმარებას.

სიმპტომები
ჩვეულებრივ, დაბუჟება ხდება კონკრეტულ მიდამოში ცუდი მიმოქცევის ან ნერვის დაზიანების გამო. სენსორული დარღვევები (დაბუჟება) შეიძლება გამოიწვიოს ინფექციამ, ანთებამ, ტრავმამ და სხვა პათოლოგიურმა პროცესებმა. უმეტეს შემთხვევაში, დაბუჟება ასოცირდება სიცოცხლისთვის საშიშ სამედიცინო მდგომარეობებთან, მაგრამ ეს შეიძლება იყოს ინსულტის ან სიმსივნის ნიშანიც.

სხეულში ყველაზე გავრცელებული დაბუჟების დარღვევებია:
-სისხლის მიმოქცევის სისტემაში შაქრის რაოდენობის შემცირება;
-სასქესო ჰორმონების კონცენტრაციის და ფარისებრი ჯირკვლის სეკრეციის შემცირება;
-ვიტამინის B ნაკლებობა
-მინერალური მეტაბოლიზმის დეფექტები

ხალხური რეცეპტები საშუალებას გაძლევთ გააუმჯობესოთ საკუთარი მდგომარეობა, შეამციროთ უსიამოვნო სიმპტომების სიხშირე.

რამდენიმე დაჭრილი ნივრის კბილი მოათავსეთ კონტეინერში, დაასხით არაყი, გადაიტნეთ ქილაში და ასეთ მდგომარეობაში გააჩერეთ 2 კვირის განმავლობაში, იგი გამოიყენება 5 წვეთი 1მოხმარებაზე. მიიღეთ დღეში 2-ჯერ ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე 1,5 თვის განმავლობაში.
დასაფქვავი წიწაკა დაფქვით (შავი რგოლები), შემდეგ დაასხით მცენარეული ზეთი,ხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე, დროდადრო მოურიეთ. შეიზილეთ თბილი პროდუქტი ხელებზე დღეში 2-3-ჯერ. ბევრი მისი მომზმარებელი აღნიშნავს ამ რეცეპტის ეფექტურობას.
-გაიკეთეთ მაჯის სამაჯური მატყლის ძაფით, რამდენიმე ხნის შემდეგ თითები შეწყვეტს დაბუჟებას.
-თასში დაამატეთ ცხელი წყალი ოპტიმალურ ტემპერატურაზე. თასის ბოლოში პერიოდულად უნდა დააჭიროთ თითებით. თითოეული ხელი რიგრიგობით უნდა იქნას გამოყენებული. ეს ტექნიკა აღადგენს თითების მგრძნობელობას, ამცირებს დაბუჟების სიხშირეს.

Facebook კომენტარები