ამიტომ კვირაში ერთხელ მაინც ვაცხობ ხახვს ღუმელში! ჯანმრთელობის გამაუმჯობესებელი უნიკალური საშუალებაა!

ხახვს აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული ეფექტი. ხახვის ახალი წვენი თაფლით გამოიყენება ბრონქიტისა და პნევმონიის სამკურნალოდ, ხველების შეტევების შესამსუბუქებლად. გახეხილი ხახვის კომპრესები ხელს უწყობს ყურის ტკივილს და შეუძლია სხეულის ტემპერატურაც კი შეამციროს ფეხებზე მისი კომპრესების დადებისას.
მაგრამ ცოტამ თუ იცის, რომ არა მხოლოდ ახალი, ცოცხალი ხახვია სასარგებლო, არამედ შემწვარი-გამომცხვარი ხახვიც. მისი გათბობისა და შეწვის დროს, ის არ კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს, პირიქით-იმატებს კიდეც!

მოდით უფრო დეტალურად გავეცნოთ, თუ რის მკურნალობა შეუძლია შემწვარ ხახვს
-ხახვის კომპრესებს აქვთ სადეზინფექციო თვისებები და ხელს უწყობენ კანის ქსოვილების სწრაფად აღდგენას. ღუმელში შემწვარ ხახვს ასევე შეუძლია განკურნოს ბუასილი. შემწვარი ხახვი სასურველია მიირთვათ ყველამ, ვისაც სისხლის შედედების პრობლემა გაქვთ. ინფარქტის ან ინსულტის შემდეგ რეკომენდებულია ასეთი ხახვის ჭამა ყოველდღე!
-შემწვარ ხახვს შეუძლია დაგეხმაროთ წყლულებისა და ხანგრძლივ ჭრილობების მოშუშებაში! ამისათვის თქვენ უნდა გამოაცხოთ ხახვი კანიანად და დაიდოთ მტკივნეულ ადგილას, სანამ არ გაუმჯობესდება მდგომარეობა. გარდა ამისა შემწვარი ხახვი თბილ მდგომარეობაშ დაიდეთ დაჩირქებულ ადგილას 20 წუთის განმავლობაში და სულ მალე დაჩირქება გაივლის.
-ძალიან მნიშვნელოვანია ამ გზით მომზადებული ხახვი შეიტანოთ თქვენს მენიუში, თუ შაქრიანი დიაბეტით დაავადებული ხართ ან სისხლში შაქრის გაჩენის რისკის ქვეშ იმყოფებით.შეგიძლიათ შემწვარი ხახვი მიირთვათ როგორც ცალკე, ასევე შეგიძლიათ ძირითად კერძებს დაუმატოთ. უმჯობესია მიირთვთ ყოველ დილით, უზმოზე-ცარიელ კუჭზე. ეფექტს ერთ კვირაში მიიღებთ ამ ბოსტნეულის უნიკალური შემადგენლობის წყალობით: სერა და რკინა შემწვარ ხახვში იმდენად დიდი რაოდენობით არის, რომ სისხლში გლუკოზის დონეს არეგულირებს და კუჭქვეშა ჯირკვლისა და ღვიძლის მუშაობას უწყობს ხელს.
-გამომცხვარი ხახვის ჭამის დროს უმჯობესდება ჰიპერტონიითა და ათეროსკლეროზით დაავადებულთა მდგომარეობა. ხახვი ხელს უწყობს სისხლძარღვების ეფექტურ გაწმენდას, ათეროსკლეროზული ფოლაქების მოცილებას და არტერიული წნევის უეცარი ტალღების თავიდან აცილებას.
შეარჩიეთ საშუალო ზომის ხახვი შემწვარი ხახვის დასამზადებლად – ისინი შეიცავს ყველაზე დიდ რაოდენობას ღირებული კვალი ელემენტებისა! გაუზიარეთ ეს ინფორმაცია თქვენს მეგობრებს.

Facebook კომენტარები