როგორ მივირთვათ ლეღვის ჩირი კუჭ-ნაწლავის პრობლემების მოსაგვარებლად ?

კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები გვხვდება მოსახლეობის ყველა ჯგუფში და მათ შორის ყველაზე გავრცელებულია სხვა ორგანოების პათოლოგიებთან შედარებით. სტატისტიკა აჩვენებს, რომ მოსახლეობის დაახლოებით 95% ამა თუ იმ გზით საჭიროებს გასტროენტეროლოგის რეგულარულ კონსულტაციებს.

სხვადასხვა დაავადებას აქვს სხვადასხვა მიდრეკილების ფაქტორი, მაგალითად, წყლულოვანი დაავადების რისკის ჯგუფია 20-40 წლის მამაკაცი, ხოლო ავთვისებიანი სიმსივნეები უფრო ხშირად გვხვდება 50 წელს გადაცილებულ ადამიანებში. გარდა ამისა, ადამიანის სქესს აქვს მნიშვნელობა: კიბო მამაკაცებში 2-ჯერ უფრო ხშირად გვხვდება, ხოლო კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გამომყოფი აპარატის პათოლოგიები 3-5-ჯერ მეტია ქალებში. კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების რისკის ჯგუფში ასევე შედის ადამიანები, რომლებსაც აქვთ მძიმე პათოლოგიების მემკვიდრეობა.

კუჭ-ნაწლავის დაავადებების სიმპტომები ძალიან მრავალფეროვანია და პირდაპირ დამოკიდებულია იმაზე, თუ რომელ ორგანოზე მოქმედებს ეს დაავადება. საჭმლის მომნელებელი სისტემის პათოლოგიის თანმხლები საერთო ნიშნებია: სხვადასხვა ინტენსივობის და ლოკალიზაციის მუცლის ტკივილი, მადის უკმარისობა, ქავილი და გულძმარვა, გულისრევა და ღებინება, წონის დაკლება, განავლის დარღვევა, საერთო სისუსტე, მეტეორიზმი.

ძირითადი მიზეზები, რომლებიც კუჭ-ნაწლავის პათოლოგიების განვითარებას იწვევს: ჭარბი წონა, მოწევა, ალკოჰოლის ბოროტად გამოყენება, არაჯანსაღი დიეტა და მისი რეჟიმის დარღვევა, სტრესი, შაქრიანი დიაბეტი, გაზიანი სასმელების და ყავის ბოროტად გამოყენება, დაბალი ფიზიკური დატვირთვა, სხეულის ინფექციური დაავადებები.

კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების პროფილაქტიკა ხალხური მეთოდებით.

მწიფე ნაზი და ხორციანი ლეღვი არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ ჯანსაღიც . როგორც ახალი, ასევე გამხმარი ლეღვი ინარჩუნებს სასარგებლო თვისებებს.
ლეღვის ჩირი ზეითუნის ზეთით საოცარი, ბუნებრივი და უსაფრთხო საშუალებაა მრავალი დაავადების სამკურნალოდ! ეს საოცარი საშუალება დაგეხმარებათ ჯანმრთელობის უამრავ პრობლემებთან საბრძოლველად: კუჭის პრობლემები, ბუასილი, ყაბზობა, მაღალი ქოლესტერინი, ანემია, ასთმა და ბრონქიტი და კიდევ უშვილობა (ზოგი ქალი ამბობს, რომ ეს ბუნებრივი საშუალება დაეხმარა მათ დაორსულებაში)

ჯანმრთელობისთვის სარგებელი.
ლეღვის ჩირი კალციუმის ერთ-ერთი ყველაზე მაღალი მცენარეული წყაროა, რომელიც შესანიშნავი ალტერნატივაა თერაპიული მკურნალობისთვის რომელთაც აღენიშნებათ რძის პროდუქტებისადმი ალერგიულობა. ეს ხილი მდიდარია ბოჭკოთი და ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობის გაუმჯობესებას. ლეღვი კალიუმის შესანიშნავი წყაროა, რომელიც არეგულირებს არტერიული წნევის და სხეულის სხვა მნიშვნელოვან ფუნქციებს. ლეღვში ნაპოვნი ომეგა 3 და ომეგა 6 ცხიმოვანი მჟავები ხელს უწყობენ არტერიული წნევის და გულის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას.

ერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ მხოლოდ ორი საშუალო ზომის გამხმარი ლეღვის ჭამამ ​​გამოიწვია ორგანიზმში ანტიოქსიდანტური მოქმედების მნიშვნელოვანი ზრდა. კვლევის თანახმად, ლეღვი ასევე სასარგებლოა თირკმელებში კენჭების სამკურნალოდ. მოხარშეთ ექვსი ლეღვი ერთ ჭიქა წყალში. მოიხმარეთ ყოველდღე ერთი თვის განმავლობაში თირკმელებში კენჭების მოსაცილებლად.

ლეღვი შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინს, რაც კანის ტონის გაუმჯობესებას უწყობს ხელს. ისინი ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც აჯანსაღებენ სახის კანის სტრუქტურას.

რეცეპტი: გამხმარი ლეღვი ზეითუნის ზეთში.
40 ხმელი ლეღვი
ზეითუნის ზეთი

გამხმარი ლეღვი მოათავსეთ ქილაში და შემდეგ დაასხით ზეითუნის ზეთი, რომ ლეღვი ამოტივტივდეს. დაფარეთ თავსახური და შეინახეთ იგი 40 დღის განმავლობაში, ამ დღეებში ლეღვი შთანთქავს უამრავ ზეითუნის ზეთს.

გემრიელად მიირთვით!

 

Facebook კომენტარები