Flekosteli

თუ ფარისებრი ჯირკვალი გაწუხებთ, ფეიხოა დაგეხმარებათ მასთან გამკლავებაში

ფეიხოა არის ზამთრის ხილი, რომელიც ძალიან სასარგებლოა ჩვენი ორგანიზმისთვის. ბოლოდროინდელმა გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ ფეიხოა დიდი რაოდენობით შეიცავს საკვებ ნივთიერებებს,მათ შორის ფოლიუმის მჟავას და იოდს (3 მგ / 100 გრ წონა).

რა სარგებელის მოტანა შეუძლია ფეიხოას ჩვენი ჯანმრთელობისთვის?

ფეიხოამ შეიძლება გააუმჯობესოს ფოკუსირება, კონცენტრაცია და მეხსიერება. ფეიხოას შეუძლია დაეხმაროს ანტიოქსიდანტურ დაცვას. ფეიხოა დაგეხმარებათ ინფექციების წინააღმდეგ ბრძოლაში. ფეიხოას შეუძლია შეამციროს გულის დაავადებების რისკი. ფეიხოა დაგეხმარებათ არტერიული წნევის ნორმალიზებაში. ფეიხოა ნაკლებად ზრდის სისხლში შაქრის დონეს. ფეიხოა ხელს უწყობს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მხარდაჭერას.

ამ სტატიაში თქვენ გაეცნობით რეცეპტს, რომელიც დაგეხმარებათ ფარისებრი ჯირკვლის სამკურნალოდ.

1 კგ შაქარი და 1 კგ ფეიხოა გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, გადაიტანეთ ქილაში, დააფარეთ სახურავი და გააჩერეთ გრილ და ბნელ ადგილას რამოდენიმე დღე. დროდადრო ამოურიეთ ხის კოვზით, რომ შაქარი მთლიანად გაიხსნას და ფეიხოამ წვენი გამოიღოს. მიიღეთ ეს ნარევი 1 სუფრის კოვზი დილით და საღამოს 10 დღის განმავლობაში, შემდეგ შეისვენეთ 10 დღე.

შეგიძლიათ შეცვალოთ შემდეგი რეცეპტი: დაასხით 1 ჭიქა კაკლის ნაჭუჭებს 0,5 ლიტრი არაყი და გააჩერეთ 10 დღე გრილ ადგილას თავდახურულ მდგომარეობაში. დალიეთ 1 ჩაის კოვზი დილით ჭამის წინ. ესეც ფეიხოას მსგავსად მიიღეთ 10 დღე, შემდეგ კი შეისვენეთ 10 დღე. შეგიძლიათ შეუნაცვლოთ ეს ორი რეცეპტი ერთმანეთს. 1 თვე – ფეიხოას ნარევი მიიღეთ, ​​1 თვე – კაკლის ნაჭუჭების ნაყენი. ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების შემთხვევაში, 2-3 კვირის განმავლობაში, აუცილებელია დღეში 250-300 გრ ახალი ხილის ჭამა 2-3 ჯერ. ზამთარში მიიღეთ მშრალი ხილისგან დამზადებული ინფუზია (2-4 სუფრის კოვზ ხილს დაასხით 2 ჭიქა მდუღარე წყალი, თერმოსში გადაიტანეთ და გააჩერეთ მთელი დღის განმავლობაში). დალიეთ მეორე დღეს 3-ჯერ 1/2 ჭიქა 30 წუთის განმავლობაში. ჭამის წინ.

როგორ მივირთვათ ფეიხოა:
ფეიხოას ჭამა სასარგებლოა თუ მას მიირთმევთ ახალს, გაჭერით ორ ნაწილად, კოვზით ამოიღეთ შიგნით არსებული სურნელოვანი რბილობი და მიირთვით. ნაყოფის კანი ასევე ძალიან სასარგებლოა, რადგან ის შეიცავს ფენოლურ ნაერთებს, როგორიცაა კატექინები და ლეიკოანთოციანები, ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებები, რომლებიც ძლიერი ანტიოქსიდანტებია, რომლებიც ხელს უწყობენ კიბოს პროფილაქტიკას. მაგრამ, მას აქვს ცოტათი არასასიამოვნო გემო, რის გამოც თავს ვარიდებთ მის მირთმევას. მაგრამ თუ მინდა მასში არსებული ვიტამინები მივიღო Რა უნდა ვქნა? ამის გაკეთება შეგიძლიათ მარტივად: გათალეთ ხილი, გაამშრალეთ კანი და მოადუღოთ ჩაისთან ერთად, ისე რომ ერთი ანტიოქსიდანტი არ დაიკარგოს.

ყურადღება-ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებების დროს არ დაგავიწყდეთ ენდოკრინოლოგის საქმის კურსში ჩაყენება !!!

Facebook კომენტარები
Varikosette