გაწუხებთ გასტრიტი? მისი მკურნალობა შეგიძლიათ ბუნებრივი საშუალებებით

გასტრიტი ერთ-ერთი გავრცელებული დაავადებაა, რომელიც მოიცავს კუჭის ლორწოვანი გარსის სხვადასხვა სახის დაზიანებებს. კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ერთ-ერთ მთავარ ორგანოში ანთებითი პროცესი იწვევს ნორმალური საჭმლის მონელების დარღვევას და, მოწინავე შემთხვევებში, ეპითელურ ატროფიას.

გასტრიტის განვითარების მიზეზად შეიძლება დასახელდეს შემდეგი სახის სიმპტომები:
-სხვადასხვა სახის კუჭის ტკივილი (იშვიათი ან ხშირი, მტკივნეული ან მწვავე);
-გულძმარვა;
-სიმძიმის შეგრძნება ჭამის შემდეგ;
-მეტეორიზმი;
-წვა;
-სპეციფიკური მჟავე გემო პირში;
-სისუსტე.
თუ ეს სიმპტომები გაქვთ რა თქმა უნდა შედარებით იოლ ფორმებში, მაშინ სულაც არ წარმოადგენს აუცილებლობას მაშინვე ექიმთან წავიდეთ და ისე ვიმკურნალოთ. არსებობს საშინაო ბალახეული თუ ბოსტნეული, რომლებიც აუცილებლად დაგვეხმარება გასტრიტთან გამკლავებაში. ამ შინაგანი საშუალებების გამოყენება შესანიშნავი გზაა გასტრიტის მკურნალობისთვის ზედმეტი მედიკამენტების გარეშე. დღეს ჩვენ შევაგროვეთ საუკეთესო რეცეპტები, რომელთა პრაქტიკაში გამოყენებაც ღირს.

ჟელატინი
ჟელატინი არის საკვები, რომელიც მდიდარია საკვები ნივთიერებებით, რაც ჩვენს სხეულს სჭირდება. მისი ამინომჟავები, ვიტამინები და მინერალები ხელს უწყობენ კუჭის გარსის აღდგენას ანთების კონტროლით.
მიირთვით ცივი ჟელატინი, ყოველთვის, როდესაც განიცდით წვის შეგრძნებას ან გასტრიტის სხვა სიმპტომს.

ბანანი
ბოჭკოვანი და ანტიოქსიდანტების წყალობით, ბანანი ერთ-ერთი ტრადიციული საშუალებაა გასტრიტით გამოწვეული საჭმლის მომნელებელი პრობლემებისგან.
ეს მსუბუქი საკვები ხელს უწყობს კუჭის pH რეგულირებას ჭარბი მჟავის შემცირებით, რომელიც იწვევს წყლულებსა და გაღიზიანებას.
მიირთვით ბანანი ან დაამატეთ იგი სმუზის და საუზმეში.

ბრინჯის წყალი
ბრინჯის წყალში კონცენტრირებული ბოჭკოვანი სასარგებლოა საჭმლის მონელების პროცესის მხარდასაჭერად. მისი საკვები ნივთიერებები ბუნებრივად ამშვიდებს კუჭს, ხელს უწყობს მჟავით გაღიზიანებული ქსოვილების აღდგენას.
ადუღეთ ბრინჯი წყალში ყოველგვარი სანელებლების დამატების გარეშე და დალიეთ სითხე დღეში 2-3 ჯერ.

შეზღუდეთ გამაღიზიანებელი საშუალებების მიღება
ბევრი შემაშფოთებელი საკვებია, რამაც შეიძლება გააუარესოს გასტრიტის სიმპტომები, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ის მიირთმევს დაავადების მწვავე დროს.
უკიდურესად მნიშვნელოვანია რძის, შემწვარი და პიკანტური საკვების მიღების შეზღუდვა, სულ მცირე მანამ, სანამ სიმპტომებისგან განთავისუფლდებით.

დალიეთ მეტი წყალი
და ბოლოს, თუ კუჭის დაავადებები გაქვთ, უნდა დალიოთ საკმარისი წყალი, რომ საჭმლის მონელება ჯანმრთელი იყოს. სითხის ძალიან მცირე მიღება იწვევს pH დონის ცვლილებას, რის გამოც ლორწოვანი გარსი მჟავების მიმართ დაუცველია.
დღეში აუცილებლად დალიეთ 6-8 ჭიქა წყალი. თუ თავად წყლის დალევა არ მოგწონთ, სვით ცოტა ლიმნით ან მცენარეული ჩაის სახით. ის უფრო გაგიიოლებთ წყლის დალევას.

სასურველია, პერიოდულად ეწვიოთ ექიმს, რათა მან შეაფასოს თქვენი მდგომარეობა და ინდივიდუალური რეკომენდაციები მისცეს.

აუცილებლად სანახავი:ხალხური მეთოდები მათთვის ვინც ხვრინავს! ეს პრობლემა მეტჯერ აღარ შეგაწუხებთ!

Facebook კომენტარები