Vairkoseti

აი რა უნდა იცოდეთ ჟოლოსა და მისი სასარგებლო თვისებების შესახებ. ის ძალიან სასარგებლოა ჩვენი ჯანმრთელობისთვის

მდიდარი ფერის, ტკბილი და წვნიანი გემოს და ანტიოქსიდანტური თვისებების გამო, ჟოლო იყო და რჩება მსოფლიოში ერთ -ერთ ყველაზე მოხმარებულ კენკრად. ამ კენკრას აქვს ვიტამინების, მინერალებისა და ანტიოქსიდანტების უნიკალური შემადგენლობა. ყველამ იცის, რომ ბევრი ხილისა და ბოსტნეულის ჭამა ამცირებს სხვადასხვა დაავადებების რისკს. კვლევებმა აჩვენა, რომ ჟოლოს ჭამა ამცირებს სიმსუქნის, გულის დაავადებების, კიბოს რისკს და ხელს უწყობს ჯანსაღ ფერს და ენერგიის მომატებას.

ჯანმრთელი გული
ფლავონოიდებით მდიდარი საკვების, კერძოდ ჟოლოს მიღება, ამცირებს გულ -სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს. და ფლავანოიდების ერთ -ერთი ჯგუფი – ანთოციანინები – ამცირებს ანთებას, რამაც შეიძლება გულ -სისხლძარღვთა დაავადებები გამოიწვიოს. ჟოლოში პოლიფენოლების მაღალი შემცველობა ამცირებს თრომბოციტების დაგროვებას, ამცირებს არტერიულ წნევას, რაც ასევე ხელს უწყობს გულ -სისხლძარღვთა დაავადებების რისკის შემცირებას. ჟოლოში კალიუმის მაღალი შემცველობა ასევე ხელს უწყობს გულის ჯანმრთელობას.

კიბოს პრევენცია
ჟოლო შეიცავს ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც მოქმედებენ თავისუფალი რადიკალების წინააღმდეგ, აფერხებენ სიმსივნის ზრდას და ხელს უწყობენ ანთების შემცირებას. ჟოლოში ნაპოვნი იგივე ძლიერი პოლიფენოლები (ანტიოქსიდანტები) ხელს უწყობენ კიბოს თავიდან აცილებას საყლაპავში, ყელში, ფილტვებში, პანკრეასში, პროსტატასა და მსხვილ ნაწლავში.

დიაბეტის მკურნალობა
ნებისმიერი მცენარეული საკვები, რომელიც მდიდარია ბოჭკოებით, მაგალითად ჟოლო, ხელს უწყობს სისხლში შაქრის ნორმალური დონის შენარჩუნებას. ტიპი 1 დიაბეტით დაავადებულებს, რომლებიც ჟოლოს მოიხმარენ, აქვთ სისხლში გლუკოზის დაბალი დონე, ხოლო ტიპი 2 დიაბეტით დაავადებულები მნიშვნელოვნად აუმჯობესებენ სისხლში შაქარს, ლიპიდების დონეს და ინსულინის დონეს.

დაავადების პრევენცია
ჟოლოს ბოჭკოვანი და წყლის შემცველობა ხელს უწყობს შეკრულობის თავიდან აცილებას და ჯანსაღი საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის შენარჩუნებას. ეს ნიშნავს, რომ ტოქსინები სწრაფად გამოიდევნება ორგანიზმიდან ნაღვლისა და განავლის მეშვეობით, რაც ამცირებს ანთებითი დაავადებების შესაძლებლობას. ბოჭკოვანის მიღება ასოცირდება გულის კორონარული დაავადების, ინსულტის, სიმსუქნის, ჰიპერტენზიის, დიაბეტის, კუჭ -ნაწლავის ზოგიერთი დაავადების და ქოლესტერინის დონის შემცირებასთან. ქალმა უნდა მიიღოს 25 გრამი ბოჭკოვანი დღეში, კაცმა – 30 გრამი. ერთი ჭიქა ჟოლო შეიცავს 8 გრამ ბოჭკოს.

სარგებელი თვალებისთვის
ყველამ იცის, რომ C ვიტამინით მდიდარი საკვები, როგორიცაა ჟოლო, ეხმარება თვალის ჯანმრთელობას, იცავს თვალებს ულტრაიისფერი გამოსხივებისგან. ჟოლო შეიცავს ანტიოქსიდანტურ ზეაქსანტინს, რომელიც ფილტრავს მავნე ლურჯი სინათლის სხივებს, რითაც იცავს თვალებს. კვლევებმა აჩვენა, რომ რაც უფრო მეტ ჟოლოს ჭამთ, მით უფრო დაბალია სიბერეში მაკულარული დეგენერაციის განვითარების რისკი.

რამდენი ჟოლო უნდა მიირთვათ?
ერთი ჭიქა ჟოლო შეიცავს 64 კალორიას, 1.5 გრ ცილას, 0.8 გრ ცხიმს და 15 გრ ნახშირწყლებს.

დღეში 1 ჭიქა ჟოლოს ჭამით, თქვენ ავსებთ თქვენს ორგანიზმს C ვიტამინის ყოველდღიური ღირებულების 54% -ით, K ვიტამინით 12% -ით, ფოლიუმის მჟავას 6% -ით, E ვიტამინით 5% -ით, რკინით და კალიუმით, ასევე ოდნავ. ნაკლები რიბოფლავინი, თიამინი, ნიაცინი, ვიტამინი B6. კალციუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი, თუთია და სპილენძი. ჟოლო ასევე შეიცავს ანტიოქსიდანტებს – ალფა და ბეტა -კაროტინს, ლუტეინს, ზეაქსანტინს და ქოლინს.

ეჭვგარეშეა, რომ თქვენს დიეტაში ჟოლოს ჩართვა ხელს შეუწყობს ჯანსაღ კვებას და ცხოვრების უკეთეს ხარისხს.

აუცილებლად სანახავი:ნახეთ რა უნდა გააკეთოთ იმისათვის, რომ იმუნიტეტი აიმაღლოთ , გასაოცარი შედეგი აქვს.

Facebook კომენტარები
Vairkoseti