აი ასე შეძლებთ კუჭის ჯანმრთელობის შენარჩუნებას წლების მანძილზე!

კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები თანამედროვე ადამიანის ყველაზე გავრცელებულ დაავადებებს შორისაა. ამის მიზეზი არის ხშირი სტრესი, არაჯანსაღი დიეტა, მოწევა,
ალკოჰოლის ბოროტად გამოყენება და მრავალი სხვა ფაქტორი.

დღეს ვისაუბრებთ იმაზე, თუ როგორ უნდა დავეხმაროთ საკუთარ თავს ისეთი დამღლელი, უსიამოვნო დაავადებების დროს, როგორიცაა გასტრიტი და კუჭის წყლული.

ისინი არ შეიძლება დარჩეს შემთხვევით. ანთების, ეროზიი, წყლულის დროს
ძალიან მნიშვნელოვანია ვიტამინები, მიკროელემენტები და სხვა ბიოლოგიური ნივთიერებები. აქტიური ელემენტები, რომლებიც საჭიროა პროცესების შესანარჩუნებლად.

გარდა ამისა, ეს დაავადებები საშიშია. არსებობს სისხლდენის რისკი. ამიტომ, მუცლის არეში დისკომფორტის შემთხვევაში, გამოიყენეთ ექიმის მიერ დანიშნული ყველა
რეკომენდაცია.

ქვემოთ აღწერილი რეკომენდაციები ასევე ხელს შეუწყობს დაავადების დამარცხებას. აარჩიეთ რამდენიმე მათგანი და მიმართეთ სანამ მდგომარეობა არ გაუმჯობესდება.

1. კუჭის ანთებისას, ყველა სახის გასტრიტის დროს – მიიღეთ 1-2 ჩ.კ. ალოეს წვენი დღეში 2-3 ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. მკურნალობის კურსი 2-3 თვეა.

აურიეთ ნახევარი ჭიქა ალოეს წვენი 100 გრ თაფლთან. მიიღეთ 1 ჩ.კ. დღეში 3-ჯერ დღეში ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე. კურსი 3 კვირაა.

2. საჭმლის მონელების გასაუმჯობესებლად ჩაყარეთ 1 ს.კ. პიტნის ფოთლები 1 ჭიქა მდუღარე წყალში, გაათბეთ 10 წუთის განმავლობაში, გააგრილეთ, გაწურეთ და დალიეთ 1 ს.კ. დღეში 3-ჯერ.

მოამზადეთ ნარევი: 1 ს.კ პიტნა, 1 ს.კ მრავალძარღვა, დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი, ადუღეთ 10 წუთი, გააგრილეთ და გადაწურეთ. დალიე 3 ჩ.კ ჭამამდე 30 წუთით ადრე.

3. თუ კუჭის არეში ტკივილს, სპაზმებს ან სიმძიმის შეგრძნებას უჩივით, მადის დაქვეითება, ბოყინი და გულძმარვა გაწუხებთ: აიღეთ გვირილისა და ფარსმანდუკის ყვავილები თანაბარი რაოდენობით. ერთ სადილის კოვზ ნარევს დაასხით 500-600 მლ მდუღარე წყალი. ერთი საათის შემდეგ გადაწურეთ. მიირთვით თბილი ნაყენი დღეში 4-5-ჯერ, ჭამამდე 20 წუთით ადრე.

4. კუჭის ტკივილის მოსახსნელად მეტად ეფექტურია კოთხუჯის ფესვი. კოთხუჯის ღვინის მოსამზადებლად აიღეთ 100 გრამი ახალამოღებული ფესვი, კარგად გარეცხეთ, რაც შეიძლება წვრილად დააქუცმაცეთ და დაასხით ერთი ლიტრი ნატურალური თეთრი ღვინო. მჭიდროდ დაახურეთ თავზე და ოთახის ტემპერატურაზე, სიბნელეში, 14 დღე გააჩერეთ.

ამის შემდეგ გადაწურეთ და ჭამამდე 30 წუთით ადრე ყლუპობით მიირთვით. დღეში დაახლოებით 10-12 ყლუპი უნდა დალიოთ, ასე რომ, საკვების მიღების რეჟიმზე დამოკიდებულებით, ერთ ჯერზე მისაღები ოდენობა თავად განსაზღვრეთ.

5. კუჭის ტკივილის დროს რეკომენდებულია კამაც. აიღეთ 2 სადილის კოვზი (შეიძლება ქორფაც და გამხმარიც), წვრილად დაჭერით, კარგად გასრისეთ სადილის კოვზით, რომ წვენი გამოუვიდეს, დაამატეთ ერთი ჩაის კოვზი შაქარი, დაასხით 2 ჩაის ჭიქა მდუღარე წყალი. შეგრილებისთანავე გადაწურეთ. მიიღეთ ერთი ჩაის კოვზი დღეში 3-ჯერ, ჭამამდე 20 წუთით ადრე.

აუცილებლად სანახავი:20 ჯერ უფრო ეფექტური, ვიდრე ნებისმიერი წამალი! ეს ნიორია! გთავაზობთ სასწაულმოქმედ რეცეპტს.

Facebook კომენტარები