როგორ მოვაცილოთ მავნე დანამატები ქათამს მოხარშვამდე? ძალიან მნიშვნელოვანი ინფორმაცია ყველა დიასახლისისთვის!

ქათამი სუფრაზე ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული საკვებია. ის შედარებით იაფია სხვა ხორცთან შედარებით და შეიცავს ჩვენი ჯანმრთელობისთვის აუცილებელ პროტეინებს. ქათმის მომზადების უამრავი რეცეპტი არსებობს – ის შეგიძლიათ შეწვათ, გამოაცხოთ ან მოხარშოთ წვნიანში.

თუმცა, მაღაზიაში შეძენილი ქათამი, როგორც ყველამ ვიცით, შეიცავს უამრავ ანტიბიოტიკს და ზრდის ჰორმონებს, რომლებიც არ არის კარგი ჩვენი ორგანიზმისთვის.

სამწუხაროდ, თანამედროვე მწარმოებლები ხშირად ამატებენ ჰორმონებს ქათამს. ეს საშუალებას აძლევს ფრინველს გაიზარდოს უფრო სწრაფად, იწონიდეს მეტს და უფრო მეტად გაიყიდოს ბაზარზე.
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ანტიბიოტიკები იცავს ქათმებს ვირუსებისა და ბაქტერიული დაავადებებისგან, მაგრამ სამწუხაროდ ისინი ძალიან საზიანოა ადამიანისთვის.

ამიტომ ძალიან მნიშვნელოვანია ვიცოდეთ, როგორ ამოიღოთ ეს ნივთიერებები ფრინველის ხორციდან. საქმე იმაშია, რომ ამ დანამატების 100%-ს ვერ მოაშორებთ, მაგრამ მათი უმეტესი ნაწილის მოცილება შეგიძლიათ.

ამ სტატიაში გაგაცნობთ ქათმის ხორცის გაწმენდის სამი გზას

მაღაზიიდან ქათმის შეძენისას გამოიყენეთ შემდეგი მეთოდებიდან ერთ-ერთი და დაიცავი ორგანიზმი მავნე ნივთიერებების მოხვედრისგან.

მეთოდი 1
მაღაზიაში ნაყიდი ქათმის მოხარშვისას არ გამოიყენოთ პირველი ქათმის ნახარში. ფაქტია, რომ პირველი დუღილის დროს ხორცში ტოქსიკური ნივთიერებების 80%-ზე მეტი ხვდება წყალში. თუ არ გსურთ ზიანი მიაყენოთ თქვენს სხეულს და ჯანმრთელობას, მაშინ არ დაიზაროთ და უბრალოდ გადააქციეთ იგი.

როგორ მოვამზადოთ ქათმის ბულიონი:

აიღეთ ქათამი. გაასუფთავეთ კარგად და მოათავსეთ წყლიან ქვაბში. ქვაბი მოათავსეთ გაზქურაზე და დაელოდეთ სანამ წყალი ადუღდება. ადუღების შემდეგ ქათამი კიდევ 15-20 წუთი გააჩერეთ ცეცხლზე. ამის შემდეგ ქათამი ამოვიღოთ, კარგად გავრეცხოთ, ჩავდოთ სუფთა ქვაბში და დავასხათ წყალი.  დადგით ქვაბი ცეცხლზე და დაელოდეთ ისევ ადუღებას.

მეთოდი 2
როგორ უნდა გაასუფთავოთ ქათამი მავნე ნივთიერებებისგან, თუ გსურთ შემწვარი ქათმის მომზადება?

გაჭერით ქათამი შიგნიდან და კარგად გამორეცხეთ ქათამი, რადგან სწორედ აქ გროვდება მავნე ნივთიერებები. რეკომენდირებულია ქათმის კანის მოცილება, რადგან მასში ასევე შეიძლება დაგროვდეს ზრდის ჰორმონები, რომლებსაც უსვამენ ქათმების კანზე.

უფრო ეფექტური იქნება თუ შეწვამდე ქათამს მოხარშავთ 10 წუთის განმავლობაში, დროის გასვლის შემდეგ წყალი გადაწურეთ და შეწვით, როგორც გსურთ. ამრიგად, ფრინველში გაცილებით ნაკლები ჰორმონი იქნება.

მეთოდი 3
საუკეთესო გზა, რომელიც დაგეხმარებათ ყველა მავნე ნივთიერების აღმოფხვრაში, არის თქვენი ქათმის დამარინადება.

აიღეთ 2 სუფრის კოვზი მარილი, 1 ცალი ლიმონის წვენი და შეურიეთ 1 ლიტრ წყალში. ქათამი გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და მოათავსეთ მომზადებულ ხსნარში. გადაწურეთ და კვლავ მოათავსეთ მსგავს ხსნარში. ნახევარი საათის შემდეგ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათამი თქვენი სურვილისამებრ.

ძალიან მნიშვნელოვანია არ დაიზაროთ ქათმის სწორი გასუფთავება. დაუთმოთ საკუთარ თავს საკმარისი დრო მავნე ნივთიერებებისგან ქათმის გასაწმენდად. დამატებითი 15-20 წუთი დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ჯანმრთელობის მრავალი პრობლემა.

აუცილებლად სანახავი:მიირთვით თაფლი ყოველ დღე და თქვენს სხეულში მოხდება ეს 8 ცვლილება

Facebook კომენტარები