ამ საკვებს დიდი ზიანის მოტანა შეუძლია ჩვენი ორგანიზმისთვის: საშიშროება, რომელიც უნდა იცოდეთ!

ალბათ ყველას ცხოვრებაში ერთხელ მაინც გაგისინჯავთ ერთჯერადი სუპი. ასეთი საკვები დროის უქონლობის გამო თანამედროვე ადამიანისთვის ძალიან კომფორტული და მოსახერხებელია. სამწუხაროდ ძალიან ცოტა ადამიანი თუ ფიქრობს ამ პროდუქტის მავნებლობის შესახებ.

მას შეუძლია შიმშილის დაკმაყოფილება, მაგრამ არანაირ სარგებელს არ მოუტანს ორგანიზმს, პირიქით.
იაფი ავიაბილეთები avia.geჩვენ ქვემოთ ჩამოვთვალეთ რამდენიმე მიზეზი, რომელიც ნამდვილად დაგარწმუნებთ მის მავნებლობაზე.

1.ეს საკვები შეიცავს ინგრედიენტებს (ტრანს ცხიმებს), რომლებიც ზრდის  ათეროსკლეროზის რისკს.

3   შეიცავს პროპილენ გლიკოლს და Tert-Butyl Hydroquinone

ერთჯერადი სუპი შეიცავს პროპილენ გლიკოლს, სითხეს ამ საკვების ტექსტურის შესანარჩუნებლად, რომელიც ასევე გამოიყენება თამბაქოს და ანტიფრიზის ინდუსტრიაში. მიუხედავად იმისა, რომ ეს დიეტური დანამატი უსაფრთხოდ ითვლება, ის მაინც შეიწოვება ორგანიზმის მიერ და გროვდება ღვიძლში, თირკმელებში და გულში, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს სერიოზული პრობლემები ამ ორგანოებთან.

3. ნატრიუმის მაღალი შემცველობა

ერთჯერადი სუპები შეიცავს მონოსტრიუმის გლუტამატს, საკვები დანამატს, რომელიც შექმნილია გემოს გასაუმჯობესებლად. ასევე არის ნატრიუმის გუანილატი – გემოსა და არომატის გამაძლიერებელი, ნატრიუმის ინოზინატი – გემოს გამაძლიერებელი. ყველა ეს კომპონენტი ზრდის ჰიპერტენზიის, გულის და თირკმელების დაავადების განვითარების რისკს.

ამ ლაფშების ერთი პორცია შეიცავს 800 მგ-ზე მეტ ნატრიუმს, რაც ყოველდღიური ღირებულების ნახევარია. მონოსტრიუმის გლუტამატი ინარჩუნებს სითხეს ორგანიზმში, რაც იწვევს შეშუპებას და ბრონქული ასთმის მძიმე შეტევებს. ზოგიერთ ადამიანს აქვს თავის ტკივილი ამ დანამატის მიღების შემდეგ.

4.ხელს უშლის მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებების შეწოვას

იგი ხელს უშლის ორგანიზმის უნარს, შეიწოვოს სხვა საკვები ნივთიერებები. ამიტომ, თუ თქვენ შეჭამთ მას და შემდეგ ერთი-ორი საათის შემდეგ გადაწყვიტეთ ხილის ან ბოსტნეულის ჭამა, სხეული სრულად ვერ აითვისებს ამ საკვებში შემავალ საკვებ ნივთიერებებს.

ასევე ლაფშაში არის ანტიოქსიდანტი ტერტ-ბუტილჰიდროქინონი – ანტიოქსიდანტი, რომელიც უცვლელად ინარჩუნებს მის სტრუქტურას. მას ასევე იყენებენ პარფიუმერიაში, ლაქების და ფისების წარმოებაში.

თუ ეს საკვები თქვენი ყოველდღიური დიეტის ნაწილია, მაშინ კარგი ჯანმრთელობა შეგიძლიათ დაივიწყოთ. ასეთი საკვები პროდუქტი ყველაზე საშიშია ბავშვებისთვის, მოხუცებისთვის და ორსულებისთვის.

აუცილებლად სანახავი:ამ ნაყენის პირში ერთხელ გამოვლებით ცუდ სუნს 1 წლით დაემშვიდობებით! – მარტივი რეცეპტი

Facebook კომენტარები