ნიახურის წვენის სამკურნალო თვისებები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს!

ნიახურის წვენი კარგია ჯანმრთელობისთვის, რადგან მას აქვს ცოტა კალორია. მისი სამკურნალო თვისებები ყველამ უნდა იცოდეს.

იმის გამო, რომ ნიახური სავსეა ვიტამინებით, მინერალებით და სხვა სასარგებლო ინგრედიენტებით, ის არა მხოლოდ ძალიან გემრიელ სასმელს ამზადებს, არამედ დიეტის შესანიშნავ დანამატსაც წარმოადგენს.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ნიახურის წვენი კარგია ჯანმრთელობისთვის, რადგან მას აქვს ძალიან ცოტა შაქარი და კალორია. მაგრამ, მიუხედავად იმისა, რომ ის ძალიან ჯანსაღია, ის მაინც უფრო დიეტური დანამატია და არ უნდა იქნას გამოყენებული, როგორც ერთადერთი კვება.

ნიახურის წვენი ძალიან ჯანსაღია. მას შეუძლია დაგვეხმაროს ჯანმრთელობის სხვადასხვა მდგომარეობის გაუმჯობესებაში.

1. ნიახურის წვენი ხელს უშლის მხედველობის პრობლემებს

ნიახურის წვენი შეიცავს დიდი რაოდენობით A ვიტამინს, რომელიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებს მხედველობის აღქმაში. ის იცავს თვალის ზედაპირს ბაქტერიებისა და ვირუსებისგან. ვიტამინი A ეხმარება თავიდან აიცილოს ასაკთან ერთად მხედველობის პრობლემები.

2. ამცირებს კიბოს რისკს

ნიახური შეიცავს ლუტეოლინს. კვლევებმა აჩვენა, რომ ეს ელემენტი ასუსტებს კიბოს უჯრედებს და უფრო მგრძნობიარეს ხდის მათ წამლების მიმართ. ნიახური გამოიყენება ჩინურ მედიცინაში, როგორც კიბოს საწინააღმდეგო საშუალება.

3. ანეიტრალებს მჟავე საკვებს

ნიახურის წვენი სამკურნალოა, რადგან შეიცავს უამრავ რკინას, მაგნიუმს და კალიუმს, რაც მას განსაკუთრებულ თვისებებს ანიჭებს – ანუ შეუძლია მჟავე საკვების განეიტრალება და ამით ჩვენი ორგანიზმის pH-ის შენარჩუნება.

ძალიან მჟავე საკვების მიღება იწვევს სხვადასხვა პრობლემებს, როგორიცაა ძვლების შესუსტება, თირკმლის ქვები, გულის და ღვიძლის პრობლემები. ვინაიდან ჩვენ ხშირად ვჭამთ მჟავე საკვებს, ნიახურის დამატება ჩვენს რაციონში გვეხმარება მჟავე საკვების ეფექტის განეიტრალებაში.

4. არეგულირებს ორგანიზმში სითხის რაოდენობას

ნიახური შეიცავს უამრავ კალიუმს და ეს მინერალი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ჩვენი ორგანიზმის მრავალ პროცესში. მეცნიერები თვლიან, რომ კალიუმი არის მესამე ყველაზე მნიშვნელოვანი მინერალი ჩვენი სხეულის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის. ჩვენი სხეული შედგება 60% წყლისგან და ამ წყლის 40% ჩვენს უჯრედებშია, დანარჩენი კი მათ გარეთაა. წყლის ბალანსი უჯრედების გარეთ და უჯრედებში გადამწყვეტია ჩვენი ორგანიზმისთვის. კალიუმი იშლება წყალში და ხელს უწყობს წყლის ბალანსის შენარჩუნებას ჩვენს ორგანიზმში.

5. ხელს უშლის ტიპი 2 დიაბეტს

ტიპი 2 დიაბეტი არის სერიოზული დაავადება, რომელიც უფრო და უფრო მეტ ადამიანს აწუხებს. ნიახური დიაბეტის განვითარების პრევენციის ერთ-ერთი ბუნებრივი საშუალებაა. ის შეიცავს უამრავ K ვიტამინს და ზრდის ჩვენს მგრძნობელობას ინსულინის მიმართ.

6. შეიცავს უამრავ ფოლატს

ფოლიუმის მჟავა მიეკუთვნება B ვიტამინების ჯგუფს და წარმოადგენს ძვლის ტვინში სისხლის წითელი და თეთრი უჯრედების ძირითად ელემენტს. ის ასევე მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ნახშირწყლების ენერგიად გარდაქმნაში, ცილების დაშლასა და დნმ-ის შექმნაში. მხოლოდ ერთი ჭიქა ნიახური შეიცავს 145 მიკროგრამ ფოლატს, რაც შეადგენს მამაკაცებისა და ქალებისთვის რეკომენდებული დღიური რაოდენობის 36%-ს და ორსული და მეძუძური ქალებისთვის დღიური რაოდენობის 29%-ს.

როგორ მოვამზადოთ ნიახურის წვენი?

ნიახურის წვენი შედარებით მარილიანია, მაგრამ ის ასევე შეიცავს სიმწარის დოზას, რომელიც ართულებს ყლაპვას. დიეტოლოგები გვირჩევენ ნიახურის მოთავსებას ბლენდერში და შემდეგ გადაწურვას ბოჭკოების მოსაშორებლად. შეგიძლიათ წვენს წყალი დაუმატოთ.

ნიახურის წვენი ჩვენი ორგანიზმისთვის კარგი წამალია. ვიმედოვნებთ, რომ ეს სასარგებლო რჩევები გაგიწევთ თქვენს დიეტაში ჩართვას.

აუცილებლად სანახავი:შეჭამეთ ხახვი ყოველ დღე ერთი კვირის განმავლობაში და ნახეთ რა დაემართება თქვენს ორგანიზმს

Facebook კომენტარები