ფიჭვის ნემსის სიროფის რეცეპტი: ეხმარება ხველას, ბრონქიტს, ყელის ტკივილს, აძლიერებს იმუნიტეტს და კურნავს გასტრიტს

ფიჭვის ნემსის სიროფი თაფლით არის განსაკუთრებული სასმელი, რომელიც მდიდარია კაროტინით და C ვიტამინით, ეფექტურია გაციების, ხველის, ყელის ტკივილისა და ბრონქიტის სამკურნალოდ.

განსაკუთრებით რეკომენდირებულია იმუნიტეტის დაქვეითების ან ხანგრძლივი ავადმყოფობის გამოჯანმრთელების შემდეგ, როდესაც ის აღადგენს ჩვენს ძალასა და ენთუზიაზმს.

იაფი ავიაბილეთები avia.ge
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ფიჭვის ნემსები გამოიყენება ახალი, სასურველია დაკრეფისთანავე, რადგან ხანგრძლივად შენახვისას იკარგება მათი სამკურნალო თვისებების ნაწილი.

ფიჭვის კვირტები ფაქტობრივად მისი კონუსებია, მაგრამ სრულად მწიფე და მერქნიანი მათ არ გააჩნიათ ფიტოთერაპიული ღირებულება, ამიტომ გამოიყენება მხოლოდ ახალი, ახალგაზრდა და ახლად ამოსული კვირტები.

ისინი შეიცავს ძვირფას მწარე და სამკურნალო ნივთიერებებს. მათ წარმატებით იყენებენ ყელის ტკივილის, მუდმივი ხველისა და ბრონქიტის სამკურნალოდ. რევმატიზმითა და ართრიტით დაავადებულთათვის რეკომენდებულია ფიჭვის ახალგაზრდა კვირტებისგან აბაზანების მიღება.

ფიჭვის ფისი, რომელიც გვხვდება ქერქზე, მდიდარია მწარე ნივთიერებებით და განსაკუთრებული ეთერზეთით, რომელიც შეიცავს სამკურნალო ტურპენტინს. ამიტომ ხალხურ მედიცინაში ფიჭვის სიროფის გარდა ხშირად გამოიყენება ფიჭვის ფისოვანი პრეპარატები, რომლებიც ძირითადად კანის დაავადებების სამკურნალოდ გამოიყენება.

თუ გეგმავთ ფიჭვის ფისის გამოყენებას, იზრუნეთ სწორ დოზაზე და იყავით ფრთხილად.

ასევე, ფიჭვის ქერქი სამკურნალო ფლავონოიდების და მრავალრიცხოვანი ტანინების გამო ძალიან წარმატებით გამოიყენება ღია ჭრილობების მოსაშუშებლად, რადგან ძალიან სწრაფად აჩერებს სისხლდენას, ასევე აქვს ძალიან კარგი ანტისეპტიკური მოქმედება.

უმჯობესია გამოიყენოთ მომწიფებული ფიჭვის ქერქი და უმჯობესია ამოიღოთ იგი ხის ზედა ნაწილებიდან.

როგორ მოვამზადოთ სიროფი ფიჭვის ნემსისგან შაქრით და თაფლით

დასაწყისისთვის მიიღეთ ერთი მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილება. აიღეთ დასვენების დღე, მოერიდეთ ქალაქის ხმაურს და დაბინძურებულ ჰაერს დილით ადრე.

უმჯობესია ველოსიპედზე დაჯდომა და ახლომდებარე წიწვოვან ტყეში გასეირნება. ჩვენ უბრალოდ მოგცემთ ინსტრუქციებს, თუ როგორ ამოიცნოთ ახალგაზრდა ფიჭვის ნემსები, თუ ჯერ კიდევ არ ხართ დარწმუნებული ამაში, წაიყვანეთ ვინმე, ვინც იცის.

ნაძვი შეიძლება გამოვიყენოთ ხველის სიროფისთვისაც. სახლში დაბრუნებისას მომზადების პროცედურა უაღრესად მარტივია, დასაწყისისთვის სასურველია ფიჭვის ნემსები ჭუჭყისგან ცივი წყლით გარეცხოთ და დაელოდოთ მის გაშრობას. აი რა არის შემდეგი:

შესაბამის შუშის ქილაში ჯერ მოათავსეთ შაქრის მწკრივი, რომელზედაც მოათავსეთ ახლად მოკრეფილი ფიჭვის ნემსები, შემდეგ ისევ შაქრის რიგი, შემდეგ მასზე ნემსები და ასე გაგრძელდება ქილის ბოლომდე. ბოლო ფენა უნდა იყოს შაქრის. რაც შეიძლება კარგად დახურეთ ქილა და მიიტანეთ მზიან ადგილას, რომ შაქარი ოდნავ გაიხსნას.

იმისათვის, რომ იგი მთლიანად გადნეს და თქვენ დაიწყოთ ფიჭვის ნემსის სიროფის გამოყენება, ის მინიმუმ 40 დღე უნდა გააჩეროთ ასეთ მდგომარეობაში. ამ გზით მიღებული იმუნიტეტის ბუნებრივი საშუალება მზადდება სწორედ გაზაფხულის პერიოდში, ახალგაზრდა ყლორტების მოკრეფისთანავე.

ფიჭვის ნემსის სიროფის რეცეპტი 2

აი როგორ მოვამზადოთ:

ორი კილოგრამი ფიჭვის ახალი ყლორტები ჩაყარეთ 9 ლიტრ წყალში და აადუღეთ, შემდეგ გადმოდით და დატოვეთ მომდევნო 48 საათის განმავლობაში. ამის შემდეგ, ყველაფერი გადაწურეთ ქსოვილით.

მიღებულ სითხეს დაუმატეთ 1 კგ შაქარი და 0,5 კგ თაფლი, ადუღეთ ცოტა და სანამ ჯერ კიდევ თბილია ჩაასხით მინის შესაბამის ჭურჭელში (არა ბოთლებში), რომლებიც მჭიდროდ უნდა დაიხუროს ორმაგი პერგამენტის ქაღალდით.

უმჯობესია მიირთვათ მარტო, მაგრამ შეგიძლიათ დაამატოთ ცივ ჩაის და არა ცხელ ჩაის, რადგან ის კარგავს თავის ძვირფას თვისებებს.

თუ არ მოგწონთ ფიჭვის ნემსების გემო, შაქართან ერთად, აუცილებლად უნდა მოამზადოთ ფიჭვის ნემსისგან თაფლის სიროფი, რომლის წარმოებისთვის ცოტა უფრო დიდი რაოდენობით ხელნაკეთი თაფლი დაგჭირდებათ.

თუ გადაწყვეტთ თაფლით – და არა თეთრი შაქრით, იცოდეთ, რომ მაშინ სიროფი ცოტა უფრო სწრაფად ფუჭდება და ის მაცივარში უნდა შეინახოთ. ასევე, ბევრი ადამიანი ამ რეცეპტს ლიმონის რამდენიმე ნაჭერს უმატებს.

როგორ მოვამზადოთ ჩაი ფიჭვის ნემსებისგან

როგორც დასაწყისში დაგპირდით, ამ რეცეპტს გაგიზიარებთ.

ტოტების ზემოდან აიღეთ დაახლოებით ოცი ფიჭვის ნემსი და ცივი წყლით კარგად გარეცხეთ მინარევებისაგან. კარგად დაჭერით და დაუმატეთ მდუღარე წყალში და თხუთმეტი წუთის განმავლობაში მოხარშეთ.

როდესაც სითხის მესამედი აორთქლდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ გასაგრილებლად დაახლოებით ოცდაათი წუთის განმავლობაში. მიღებული ჩაი გადაწურეთ, თუ არ არის ცხელი, დაუმატეთ თაფლი და ცოტაოდენი ლიმონის წვენი.

ამ სასმელის ფერი ოდნავ მოწითალო უნდა იყოს და შეგიძლიათ დალიოთ დღეში რამდენჯერმე. მეძუძურმა და ორსულებმა არ უნდა მიიღონ იგი.

პოდაგრით და რევმატიზმით დაავადებულმა პაციენტებმა გაზაფხულის დადგომასთან ერთად უნდა მიიღონ ეს ბუნებრივი თერაპია:

დაკრიფეთ 30 გრამი ფიჭვის ახალი ყლორტები და მოხარშეთ ერთ ლიტრ ცხელ რძეში. ერთი საათის შემდეგ კარგად გაწურეთ და დალიეთ სასმელი მთელი დღის განმავლობაში.

ფიჭვის ნემსები თაფლთან ერთად შეგიძლიათ ოდნავ უფროს ბავშვებსაც მისცეთ, მაგრამ სასურველია, ჯერ პედიატრთან მიმართოთ და ორსულობისას ნუ მიიღებთ ფიჭვის ნემსის თაფლს ექიმთან წინასწარი შეთანხმების გარეშე.

აუცილებლად სანახავი:ის, რაც აქამდე არ იცოდით დაფნის ფოთლის საოცარი თვისებები , იცით, რომ ძალიან ღრმა ნაოჭებსაც კი ასწორებს

Facebook კომენტარები