რა საკვები ათხელებს სისხლს? როგორ ავიცილოთ თავიდან თრომბოზი? ეს აუცილებლად უნდა იცოდეთ!

ჩვენ ვცხოვრობთ დროში, როდესაც ბევრ ადამიანს აქვს თრომბოზის მაღალი რისკი. ამ პროცესის მთავარი მიზეზი არის უმოძრაო ცხოვრების წესი.

ბევრი ექსპერტი ამბობს, რომ მოძრაობის ნაკლებობით, ჩვენი ფეხის კუნთები პრაქტიკულად არ უწყობს ხელს სისხლძარღვებში სისხლის გადატანას.

vairkosetia
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ამიტომ, ადამიანები, რომლებიც უმოძრაო ცხოვრების წესს ეწევიან, თრომბის განვითარების უფრო მაღალი რისკის ქვეშ არიან. ამის თავიდან ასაცილებლად საჭიროა ფეხის კუნთებს ადეკვატური დატვირთვა.

ქვედა კიდურებისთვის ყველაზე უსაფრთხო დატვირთვა ითვლება ჩვეულებრივი სიარული. ამიტომ ჩაიცვით და იარეთ სუფთა ჰაერზე 40-60 წუთის განმავლობაში.

ბუნებრივია, თუ სისხლძარღვებთან დაკავშირებული პრობლემები გაქვთ, რჩევისთვის აუცილებლად უნდა მიმართოთ ექიმს.

ექსპერტები ამბობენ, რომ არსებობს ბუნებრივი პროდუქტები, რომლებიც ათხელებს სისხლს.

კურკუმა

თამამად შეიძლება ითქვას, რომ კურკუმას გააჩნია ანტიკოაგულაციური თვისებები აქტიური ნივთიერების კურკუმინის გამო, რომელიც მიეკუთვნება პოლიფენოლების ჯგუფს.

კურკუმინი კურკუმას ყვითელ ფერს აძლევს. ეს არის საკმაოდ ცნობილი სუნელი, რომელიც პოპულარულია ჩვენს დიასახლისებში.

გარდა თხევადი თვისებებისა, კურკუმას აქვს საკმაოდ ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი.

ვიტამინი E

ვიტამინი E (ტოკოფეროლი) გარკვეულწილად ათხელებს სისხლს. ბევრი ტოკოფეროლი შეიცავს მცენარეულ ზეთებს. ექსპერტები გვირჩევენ ამ ვიტამინის ბუნებრივი წყაროების გამოყენებას:

ნუშის, ხორბლის მარცვლის ზეთი, მზესუმზირის ზეთი, მზესუმზირის თესლი.

ჯანჯაფილი

ამ ძვირფას ფესვს დიდი ხანია მიირთმევს ბევრი ჩვენგანი, არა მხოლოდ მისი გემოვნური თვისებების გამო, არამედ სისხლის შედედების ზემოქმედების უნარის გამო. ეს იმიტომ ხდება, რომ ჯანჯაფილი შეიცავს ბუნებრივ სალიცილატებს.

მაგრამ უნდა გვესმოდეს, რომ არ არსებობს აშკარა სამეცნიერო მტკიცებულება, რომელიც ადასტურებს ჯანჯაფილის გასაოცარ თვისებებს. მეცნიერები ამბობენ, რომ მეტი კვლევაა საჭირო. ასევე არ უნდა გამოიყენოთ ჯანჯაფილი საჭმლის მომნელებელი პრობლემების მქონე ადამიანებისთვის.

ნიორი

ოჯახის ექიმთა ამერიკული აკადემია დარწმუნებულია ნივრის ანტითრომბოზულ თვისებებში. ნიორზე საუბრისას, ჩვენ ვსაუბრობთ ფხვნილზე. ნივრის ანტითრომბოზული თვისებები უმნიშვნელო და ხანმოკლეა.

ძვირფას მკითხველებო, თუ გაწუხებთ რომბოზი, რა ტქმა უნდა ჩენი რჩევები გასათვალისწინებეია, მაგრამ აუცილებელია ექიმთან კონსულტაცია. ის დაგიდგენთ თრომბოზის დონეს და აგიტარებთ სწორ მკურნალობას.

აუცილებლად სანახავი:ორეგანო, იგივე თავშავა, კურნავს ყველაზე რთულ დაავადებებს

Facebook კომენტარები