ბუნებრივი საშუალებები, რომლებიც კლავს ვირუსებს და გაციებას

დიეტოლოგები გვირჩევენ, რომელ ბუნებრივ საშუალებებს შეუძლიათ ვირუსების მოკვლა და გრიპის ან გაციების უფრო სწრაფად განკურნება.

ვირუსისგან საუკეთესო დაცვა არის იმუნიტეტის გაძლიერება სათანადო, დაბალანსებული დიეტით. არასაკმარისი კვების გამო ორგანიზმი უფრო მგრძნობიარეა ინფექციების მიმართ და თავად გამოჯანმრთელებას გაცილებით მეტი დრო სჭირდება.

vairkosetia
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

რაციონში სასარგებლოა საკვების ჩართვა, რომელიც შეიცავს იმუნიტეტის გასაძლიერებლად მნიშვნელოვან საკვებ ნივთიერებებს – ცილების, კარგი ცხიმების, ანტიოქსიდანტების, მაგრამ ასევე პრობიოტიკების ხარისხის წყაროებს.

კერძოდ, საჭმლის მონელება უნდა იყოს მოწესრიგებული იმუნური სისტემის გამართულად ფუნქციონირებისთვის, რადგან მსხვილ ნაწლავში არსებული კარგი ბაქტერიები და ნაწლავის მიკროფლორას ბალანსი პასუხისმგებელია საერთო ჯანმრთელობაზე. ამიტომ რაციონში უნდა იყოს შეტანილი ხარისხიანი ფერმენტირებული რძის პროდუქტები, როგორიცაა იოგურტი და კეფირი.

– რძემჟავას მიღება აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელ სისტემას და შესაბამისად, იმუნურ სისტემას. ისინი ნაწლავებში პათოგენებს ებრძვიან ანტიმიკრობული ნაერთების გამომუშავებით, რითაც იცავენ იმუნიტეტს.

ნიორი გაციების წინააღმდეგ კარგია. მისი ზეთები და აქტიური ნივთიერება ალიცინი სისხლის მიმოქცევით ხვდება სასუნთქ სისტემაში და ხსნის სუნთქვის პრობლემებს. ალიცინის წყალობით ნიორს აქვს ანტივირუსული და ანტიბაქტერიული ეფექტი. იგი ანადგურებს ბაქტერიებს, სოკოებს, ვირუსებს და პარაზიტებს. ნივრის ძლიერი მოქმედება დადასტურებულია რესპირატორული დაავადებებისგან დაცვაში, როგორიცაა გაციება, ასთმა, ბრონქიტი და ტუბერკულოზიც კი. დაჭერით ჭამამდე 10 წუთით ადრე, რადგან ეფექტი უფრო ძლიერი იქნება.

– ხილი კი, რომელთა შორის ამჟამად ბროწეულის სეზონია, შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ამცირებს გაციების სიმპტომებს . ისინი ანტიმიკრობულად მოქმედებენ ბაქტერიების წინააღმდეგ, რომლებიც იწვევენ მრავალი სასუნთქი სისტემის დაავადებას. ბროწეული ასევე მდიდარია C ვიტამინით, რომელიც სწრაფად ამცირებს გაციების სიმპტომებს.

– ისინი მთავარი ინგრედიენტია იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად და ხელს უწყობს მავნე თავისუფალი რადიკალების შენარჩუნებას. ლიმონი ასევე ხელს უწყობს ანთებითი პროცესების შემცირებას მთელ სხეულში – დასძენს დიეტოლოგი.

ის ასევე აღნიშნავს, რომ კივის რეგულარული მიღება ამცირებს ზედა სასუნთქი გზების ინფექციების სიმპტომების სიხშირეს, ხანგრძლივობას და სიმძიმეს და ასევე ეხმარება ყელის ტკივილს.

თავის მხრივ, თაფლი ბუნებრივად ამშვიდებს ყელის ტკივილს და მოქმედებს როგორც ხველის შემამცირებელი. ეს საშუალებას აძლევს ორგანიზმს გააძლიეროს იმუნიტეტი ინფექციების და ცხელების წინააღმდეგ ბრძოლაში. თაფლი შეიძლება დღეში რამდენჯერმე მიირთვათ მარტო, ხოლო დილით კარგია დალიოთ ერთი ჭიქა ნელთბილი წყალი რამდენიმე წვეთი ლიმონით და ცოტა თაფლით, რომელიც ასტიმულირებს ნერწყვდენას და დაცვას ინფექციებისგან.

კაიენი და წითელი წიწაკა, თავის მხრივ, შეიცავს კაპსაიცინს, რომელიც არა მხოლოდ პიკანტურ გემოს ანიჭებს საკვებს, არამედ აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები და აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას და თერმოგენეზს.

სწორედ ამიტომ წიწაკა „არღვევს“ ცხვირისა და ფილტვების ბლოკირებას, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, რაც ძალიან სასარგებლოა გაციებისა და გრიპის სეზონზე.

– ძმარმჟავა, ამინომჟავები და კალიუმი ასევე ხდის ვაშლის ძმარს გაციების საწინააღმდეგოდ. ის ასევე ხსნის გაციებით გამოწვეულ თავის ტკივილს და ამშვიდებს ყელის ტკივილს. შეგიძლიათ დალიოთ ნელთბილ წყალთან, ლიმონთან და ჩაის კოვზ თაფლთან ერთად – დასძენს დიეტოლოგი.

დაჭრილი ნიორი კერძში ჩაყრამდე გააჩერეთ 10 წუთით, რითაც ააქტიურებს სამკურნალო თვისებებს.

70 პროცენტით ნიორი ამცირებს გაციების ხანგრძლივობას. ის ასევე კარგია პროფილაქტიკისთვის, რადგან 63 პროცენტით ამცირებს გაციების რისკს.

აუცილებლად სანახავი:აი, რატომ უნდა გქონდეთ კუპრის საპონი სახლში. გაიგეთ მისი სასარგებლო თვისებების შესახებ

Facebook კომენტარები