დაფნის ფოთოლის სასმელი გამწმენდს ტოქსინებისა და მარილ არჩევანს ! აი როგორ უნდა მოამზადო ის..

ძველი ბერძნები ჭამის წინ ხელებს დაფნის ნახარშით იბანდნენ. ახლა კი დაფნის ფოთლები სამზარეულოში, კლასიკურ და ხალხურ მედიცინაში, ქიმიურ მრეწველობაში და კოსმეტოლოგიაში გამოიყეება.

დაფნის ფოთლის ქიმიური შემადგენლობა მდიდარია ბუნებრივი წარმოშობის ელემენტებით. მცენარის საფუძველზე ამზადებენ დეკორქციას, ინფუზიას, ექსტრაქტს და იღებენ ეთერზეთს.

დაფნის ფოთოლი არის ბუნებრივი ანტისეპტიკური საშუალება, რომელსაც აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები და აწარმოებს ტკივილგამაყუჩებელ ეფექტს. მისი წყლის ინფუზია მიიღება პირის ღრუს დაავადებების, კანისა და ლორწოვანი გარსების პუსტულური დაავადებების სამკურნალოდ, აბრაზიების ან ჭრილობების დეზინფექციისთვის. ანტისეპტიკურ ეფექტს უზრუნველყოფს დაფნის ფოთოლში არსებული ჭიანჭველა და კაპრონის მჟავები, ქაფური და ტანინები.

დაფნის ფოთოლი ასევე სასარგებლოა მათთვის, ვისაც აწუხებს უძილობა ან მომატებული გაღიზიანება, ნერვული აგზნებადობა. დაფნის ფოთლის სუნი ან ნახარშით დაბანა ნაზად მოქმედებს ადამიანის ნერვულ სისტემაზე. სედატიური ეფექტი განპირობებულია შემადგენლობაში შემავალი ლინალოოლით.

ფოთლების ნახარში ხელს უწყობს ორგანიზმში ვირუსული ინფექციის გამკლავებას, იმუნიტეტის გაძლიერებას სეზონური დაავადებების პერიოდში. ინსტრუმენტი ეფექტურია მხოლოდ კომპლექსურ თერაპიაში. ამ სასარგებლო თვისებისთვის დაფნის ფოთოლი ვალდებულია ლაურინის მჟავას მიმართ.

დაფნის ფოთლის ნახარში ორგანიზმიდან გამოდევნის სითხეს. მისგან თავის დაღწევის შემდეგ ადამიანი თავს უფრო მსუბუქად იგრძნობს, მათ შორის ფიზიკურადაც: ეფექტი მიიღწევა დაფნის ფოთოლში ეთერზეთებისა და ბუტირის მჟავის არსებობის გამო, რომლებიც ააქტიურებენ ორგანიზმში მეტაბოლურ პროცესებს. ჭარბი წონის წინააღმდეგ ბრძოლაში დიდ როლს თამაშობს სწრაფი მეტაბოლიზმი.

ვინაიდან მარილის დეპოზიტები იწვევს სახსრებში ტკივილს, მარილები უნდა მოიხსნას. დაფნის ნახარშით მკურნალობა ტარდება დიეტით 6 დღის განმავლობაში, 3 დღის შემდეგ მცირე შესვენებით. მკურნალობის ანალოგიური მეთოდი გამოიყენება რევმატული დაავადებების დროს.

სასმელი ტოქსინებისა და მარილების გასაწმენდად დაფნის ფოთლით

შემადგენლობა: 5 დაფნის ფოთოლი, 300 მლ წყალი.

მომზადება:

ცეცხლზე დადგით ერთი ჭიქა წყალი და დაელოდეთ ადუღებამდე. შემდეგ სანელებელი დაუმატეთ მდუღარე წყალს და დატოვეთ ცეცხლზე 5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და გადაწურეთ. პირველი სითხე დაასხით თერმოსში და გააჩერეთ სამი საათის განმავლობაში.

მიიღეთ მცირე ყლუპებით მთელი დღის განმავლობაში, მნიშვნელოვანია, რომ არ დალიოთ ერთდროულად. დეტოქსიკაციისთვის რეკომენდებულია სასმელის დალევა ზედიზედ სამი დღე, რის შემდეგაც უნდა მოხდეს ერთკვირიანი შესვენება.

შესაძლებელია, რომ სასმელის დალევისას შარდის ფერი შეიცვალოს ღია ვარდისფერში. ამან არ შეგაშინოთ! ეს სრულიად ნორმალურია და ნიშნავს, რომ დაფნის ფოთოლი ასრულებს თავის საქმეს და ასუფთავებს მარილს და ტოქსინებს ორგანიზმიდან. ასევე შეიძლება საჭირო გახდეს უფრო ხშირი შარდვა.

ამ სასმელის სრული ეფექტი შესამჩნევი იქნება ორი კვირის შემდეგ. მხოლოდ მაშინ იგრძნობთ, რომ კვლავ ცოცხალი და ენერგიით სავსე ხართ და სხვა არასასურველი სიმპტომები, რომლებიც ტოქსინების დაგროვებასთან ერთად მიდის, სრულიად გაქრება.

Facebook კომენტარები