ეს 7 საკვები იწვევს მჟავას რეფლუქსს.. თუ თქვენ გაწუხებთ წვის შეგრძნება ყელში და პირში, უნდა მოერიდოთ მათ მიღებას!

ჩვენ ყველას გვაქვს მჟავა რეფლუქსი. წვის შეგრძნება, რომელიც მიედინება სახსრიდან და ამოდის ყელში და პირში.

თუ თქვენ გაწუხებთ ეს შეგრნება, ალბათ გაინტერესებთ, რატომ ჩნდება ეს არასასიამოვნო შეგრძნება.

მჟავა რეფლუქსის საერთო რისკ-ფაქტორები, ქრონიკული მდგომარეობა, რომელსაც ეწოდება გასტროეზოფაგური რეფლუქს დაავადება (GERD), არის:

– დიდი რაოდენობით საკვების მიღება

– ჭარბი წონა ან სიმსუქნე

– გარკვეული სასმელები, როგორიცაა ალკოჰოლი, ყავა, ჩაი ან გაზიანი სასმელები

– მოწევა

– ურეცეპტოდ გაცემული მედიკამენტები, მათ შორის ასპირინი, იბუპროფენი, არტერიული წნევის მედიკამენტები ან კუნთების დამამშვიდებელი საშუალებები

– გარკვეული საკვების მიღება.

ამ ბოლო რისკს ფაქტორს განვიხილავთ ამ სტატიაში.

გაეცანით საკვებსა და სასმელის, რომლებიც იწვევენ მჟავას რეფლუქსს:

გაზიანი სასმელები

გაზიანი სასმელები მჟავას რეფლუქსის გამომწვევ მიზეზებს შორისაა.

შოკოლადი

– შოკოლადის საერთო ინგრედიენტები, მათ შორის სტიმულატორები კოფეინი და თეობრომინი, შეიძლება გამოიწვიოს რეფლექსი.

— შოკოლადი შეიცავს დიდი რაოდენობით ცხიმს.

– შოკოლადი შეიცავს კაკაოს მარცვლებს, რომლებიც, როგორც ცნობილია, რეფლუქს რეაქციას იწვევს.

მაღალცხიმიანი რძის პროდუქტები

მაღალცხიმიან რძის პროდუქტებმა შეიძლება გამოიწვიოს რეფლუქსი. საუკეთესო რჩევაა რძის პროდუქტების იშვიათად მოხმარება.

ალკოჰოლი

ალკოჰოლს შეუძლია გამოიწვიოს მჟავას რეფლუქსის რეაქცია საყლაპავთან და კუჭთან დამაკავშირებელი გზის მოდუნების გზით. რა თქმა უნდა, ეს არ არის ისეთი ტიპის „დასვენება“ რომელსაც ჩვენ წარმოვიდგენთ, როდესაც ჩავუღრმავდებით – და ამან შეიძლება გამოიწვიოს უსიამოვნო რეფლუქსი.

შემწვარი საკვები

შემწვარი საკვები ცხიმიანია! კარტოფილი ფრი, შემწვარი ქათამი, შემწვარი თევზი – ძირითადად ყველაფერი, რაც შემწვარი და გემრიელია – რეფლუქსის საერთო დამნაშავეებს შორისაა.

შემწვარ საკვებში ცხიმის მაღალი შემცველობა მას გულძმარვის ერთ-ერთ მთავარ მიზეზად აქცევს: გულმკერდის ტკივილი, რომელიც გამოწვეულია მჟავას რეფლუქსით.

ხორცი

შემწვარი საკვებისა და რძის პროდუქტების მსგავსად, ხორცში ცხიმის მაღალი შემცველობა ხდის მას მჟავას რეფლუქსის გამომწვევ ფაქტორად. ხორცს, როგორიცაა საქონლის, ცხვრის და ღორის, ასევე დიდი დრო სჭირდება კუჭში საჭმლის მონელების დროს – და ამან შეიძლება გაზარდოს რეფლუქსის რეაქციის რისკი.

Facebook კომენტარები