დაასველეთ 4 ნუში ღამით და მიირთვით გაღვიძებისთანავე! რაღაც წარმოუდგენელი მოხდება თქვენს სხეულში.

იცოდით, რომ გაჟღენთილი ნუში ბევრად უფრო ჯანსაღია, ვიდრე მშრალი? ის შეიცავს ბევრ ვიტამინს და მინერალს, როგორიცაა ვიტამინი E, კალციუმი, თუთია, მაგნიუმი და ომეგა -3 მჟავებიც კი.

რატომ უნდა დავასველოთ ნუში გამოყენებამდე?

ხმელი ნუშის კანი შეიცავს ფერმენტის ინჰიბიტორს, რომელიც იცავს თესლს ტენისგან. ეს ინჰიბიტორი გამოიყოფა მხოლოდ ნუშის დალევისას.

გაჟღენთილი ნუში აუმჯობესებს საერთო ჯანმრთელობას, კარგია საჭმლის მონელებისთვის და გაძლევთ ბევრად მეტ საკვებ ნივთიერებებს.

გაჟღენთილი ნუშის რამდენიმე დადასტურებული სარგებელი ჯანმრთელობისთვის:

  • გულის ჯანმრთელობა.

წყლით გაჟღენთილი ნუში მდიდარია ჯანსაღი ცხიმებით, რაც ხელს უწყობს გულის შეტევის, ინსულტის და ათეროსკლეროზის თავიდან აცილებას. კვლევებმა აჩვენა, რომ ამ ნუშს შეუძლია გაზარდოს კარგი ქოლესტერინის დონე გულის კორონარული დაავადების დროს.

  • ქრონიკული დაავადებები და გონებრივი შესაძლებლობები.

როგორც ანტიოქსიდანტების მდიდარი წყარო, გაჟღენთილი ნუში დაგეხმარებათ ქრონიკული დაავადებების, მათ შორის ცუდი უჯრედების შემცირებაში. ასევე E ვიტამინის წყალობით, ეს თხილი აუმჯობესებს მეხსიერებას ზომიერად და უზმოზე მირთმევის შემთხვევაში.

  • ამცირებს ქოლესტერინს

E ვიტამინი და კალციუმი, რომელსაც ნუში შეიცავს – აქვეითებს ქოლესტერინის დონეს.

  • საჭმლის მონელება.

დიეტური ბოჭკოების წყალობით, წყალში გაფუებული ნუში დაგეხმარებათ ყაბზობის, საჭმლის მონელების, შებერილობის და კრუნჩხვების დროს.

  • ტვინისთვის

ტონზილები კურნავს ტვინს. რიბოფლავინი და L-კარნიტინი დადებითად მოქმედებს თავის ტვინში არსებულ ნერვულ გზებზე, რაც თავის მხრივ ამცირებს ალცჰეიმერის დაავადების განვითარების რისკს.

  • ჯანსაღი ძვლები

ნუშის მინერალების, ვიტამინებისა და ფოსფორის შემცველობის გამო ძვლები ძლიერდება. ფოსფორი ხელს უშლის ოსტეოპოროზს და აუმჯობესებს კბილებსა და ძვლებს.

  • წნევის რეგულირება

ნუშის კალიუმის შემცველობა აქვეითებს არტერიულ წნევას, ხოლო ნატრიუმის დაბალი შემცველობა აკონტროლებს მას.

  • კანი და თმა.

ამ ფორმით, ნუში შეიცავს მეტ ვიტამინ E-ს, რომელიც მოქმედებს როგორც ანტიოქსიდანტი, ამცირებს ანთებას და აზიანებს თმას და კანს.

  • გასახდომი

კვლევითი სტატიის თანახმად, წყლით გაჟღენთილი ნუშის შემცველი ბოჭკო არა მხოლოდ ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, არამედ აფერხებს შიმშილს, რაც კარგია მათთვის, ვისაც წონის დაკლება სურს.

როგორ მოვამზადოთ წყლით გაჟღენთილი ნუში:

ჩაყარეთ ორი ჭიქა ნუში თასში, სადაც წინასწარ ჩასხმული იქნება თბილი წყალი; გააჩერეთ ნუში ამ მდგომარეობაში 12 საათის განმავლობაში.

12 საათის შემდეგ გადაწურეთ წყალი და დაუმატეთ 2 ჩაის კოვზი მარილი;

შემდეგ შეავსეთ თასი თბილი წყლით და დატოვეთ კიდევ 12 საათი.

24-საათიანი პერიოდის ბოლოს ნუშის ყავისფერ კანს ადვილად მოაცილებთ.

Facebook კომენტარები