თუ ამ ბოლო წლებში ჩემსავით მეხსიერების ნაკლებობას უჩივით ეს ჩაი უნდა დალიოთ! მხოლოდ ამისთვის ღირს ჯანჯაფილის ჩაის დალევა!

ყავის მოყვარულებიც კი უნდა დაეთანხმონ, რომ დღის ცხელი ფინჯანი ჩაით დაწყება შესანიშნავი დასაწყისია! უმეტესობა მიდრეკილია მწვანე ჩაის არჩევისკენ, რაც მშვენიერი ვარიანტია, მაგრამ ჩვენ გვინდა შემოგთავაზოთ სხვა ჯანსაღი სასმელი – ჯანჯაფილის ჩაი.

ჯანჯაფილის ჩაის აქვს მრავალი სასარგებლო თვისება, მათ შორის:

  • აძლიერებს იმუნურ სისტემას.

ჯანჯაფილში შემავალ აქტიურ ნაერთს, რომელსაც ჯინჯეროლი ეწოდება, აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, სოკოს საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ასევე ასტიმულირებს ორგანიზმის უნარს, თავიდან აიცილოს ინფექციები, ამიტომ ის ფანტასტიკური საშუალებაა გრიპის და გაციების დროს.

  • მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო აგენტი.

ჯანჯაფილის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო ნაერთები ხელს უშლის მრავალ დაავადებას და ამშვიდებს სახსრებისა და კუნთების ტკივილს. გარდა ამისა, ქრონიკული ანთება დაკავშირებულია დიაბეტთან, აუტოიმუნურ დაავადებებთან, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებთან, ართრიტთან, ფილტვების დაავადებებთან და ალცჰეიმერის დაავადებასთან.

  • აუმჯობესებს ტვინის მუშაობას.

ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება გააუმჯობესებს ტვინის მუშაობას და მეხსიერებას, რადგან ის ხელს უშლის ანთებას, აპოპტოზს და ოქსიდაციურ სტრესს.

  • ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას.

ეს დადებითი ფესვი ხელს უწყობს სისხლის სწორ ნაკადს, რადგან ებრძვის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების მარკერებს, როგორიცაა მაღალი ქოლესტერინი ან მაღალი წნევა. ამიტომ ჯანჯაფილი ეფექტურია ინფარქტისა და ინსულტის თავიდან ასაცილებლად.

  • აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

ჯანჯაფილი აძლიერებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას. ამრიგად, მისი გამოყენება დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ყაბზობა, გულისრევა, კრუნჩხვები, დიარეა და ღებინება.

  • აქვს სიმ სივნის საწინააღმდეგო თვისებები.

ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო, ჯანჯაფილი წარმოუდგენლად ეფექტურია იმ ვერაგი დაავადების წინააღმდეგ საბრძოლველად, რადგან აფერხებს მის განვითარებას და ცუდი უჯრედების მოცილებას. მრავალრიცხოვანმა კვლევებმა დაამტკიცა, რომ ჯანჯაფილი ეფექტურია კანის, ღვიძლის, შარდის ბუშტის, მკერდის, ფილტვის, პროსტატის, ლიმფომის, პანკრეასის და კოლორექტალური სო მსივნის პროფილაქტიკაში.

ამ მთავარი მიზეზების გამო, ძალიან სასარგებლო იქნება, თუ ამ ჩაის რეგულარულად მიირთმევთ.

ასე რომ, ამ ჩაისმოსამზადებლად თქვენ უნდა გამოიყენოთ შემდეგი სახის ინგრედიენტები:

  • 4 ან 6 თხელი ნაჭერი ჯანჯაფილი
  • 1 ჭიქა წყალი
  • ნატურალური თაფლი (სურვილისამებრ)
  • პატარა კერამიკული ქოთანი

მომზადების მეთოდი ასეთია:

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და ქვაბში დაუმატეთ ჯანჯაფილი, ადუღეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. დროის გასვლის შემდეგ ქვაბი გადმოდგით ცეცხლიდან და ჩაის ჭიქაში ჩაასხით. დაამატეთ თაფლი გემოვნებით.
ისიამოვნეთ! ეს სასმელი რეკომენდებულია დალიოთ ყოველ დილით.

Facebook კომენტარები